Recenzije kosilice Cub Cadet Walk Behind SC100 i SC500Z

q1dddd AgroPower Vrtni alati i strojevi

Zatim je 1981. International Harvester prodao svoj odjel Cub Cadet mega tvrtki MTD corporation koja se bavi opremom na otvorenom.

MTD je nastavio s inovacijama i nadogradnjom imena Cub Cadet kako bi proizveo neke od najpopularnijih i vjerojatno najboljih pokretnih kosilica na današnjem tržištu.

U nastavku smo pregledali 2 najbolje dostupne samohodne kosilice Cub Cadet.

Popis pregledanih kosilica Cub Cadet

 • Najbolje pokretne kosilice Cub Cadet:

Asortiman pokretnih kosilica Cub Cadet

Cub Cadet je napravio revoluciju u mogućnostima pokretnih kosilica.

Sedam modela u seriji Signature Cut (SC) marke sastoji se od gurajućih i samohodnih kosilica koje daju iznimnu snagu i snagu s kvalitetom rezanja koja često nadmašuje kosilice dvostruko veće cijene.

S inovativnim pogonskim sustavom, kupcima je zajamčena optimalna manevarska sposobnost za kosilicu bez okretanja u nuli, s rezanjem gotovo bez napora po zakrivljenom terenu i teško dostupnim područjima.

SC100 21″ 3-u-1 kosilica na guranje

AgroPower Vrtni alati i strojevi

S motorom od 159 ccm i nožem od 50cm, pokretna pokretna kosilica Cub Cadet SC100 HW više je nego dovoljna za ravne travnjake koji pokrivaju do 0,25 hektara.

Ovo je dobro napravljen, jeftin model početne gurajuće kosilice, ali s puno praktičnih značajki; vrhunski motor, jednostavno rukovanje, otvor za ispiranje za lakše održavanje kupole, podešavanje visine rezanja i još mnogo toga.

Vrhunska izvedba

Motor od 159 cc nudi prilično tih rad nakon laganog pokretanja s 1-2 povlačenja, zahvaljujući jamstvu sigurnog pokretanja Cub Cadeta.

Ugođeni OHV motor s gornjim ventilom izvrsna je alternativa jeftinijem motoru s bočnim ventilom.

Osim zajamčenog dugog vijeka OHV motora na vašoj kosilici Cub Cadet SC-100, korisnici također imaju koristi od učinkovitijeg dizajna.

Zbog inovacija koje je Cub Cadet uveo u svoju ponudu kosilica za hodanje, korisnici mogu uživati ​​u manjoj potrošnji plina i kao pozitivan nusproizvod također mogu smanjiti svoj osobni ugljični otisak.

Inovativni dizajn

Dakle, što ovaj inovativni dizajn zaista nudi?

Pa, za početak, SC100 karakterističan dizajn duboke kupole optimizira protok zraka oko sustava lopatica kako bi se maksimizirao njegov rad.

Podesive ergonomske ručke u 3 položaja s ručkom od pjene mekane na dodir čine košnju ugodnom za sve korisnike bez obzira na osobnu visinu.

Štoviše, možete lako pretvoriti bilo koju pokošenu travu u malč pomoću trostrukih reznih noževa, što vam daje odlične rezultate i zdraviji travnjak.

Svestrana manevarska sposobnost

SC100 dolazi s visokim stražnjim kotačima koji pomažu u glatkom radu na neravnim krajolicima.

Kao kosilica na guranje – ne samohodna – SC100 je nevjerojatno lagana, zahvaljujući svojoj pretežno plastičnoj konstrukciji (koja joj također održava nisku cijenu).

Kosilicu je lako gurnuti naprijed ili povući unatrag, ovisno o vašim potrebama košnje.

S gumama s industrijskim gaznim slojem osigurana vam je odlična trakcija pa možete kositi s mokrom ili suhom travom.

AgroPower Vrtni alati i strojevi

Višestruke prilagodbe

Oštrica od 51cm može se podesiti na 6 različitih položaja visine rezanja, između 30 mm do 94 mm.

Budući da travu treba kositi na različite visine, ovisno o dobu godine ili vašim osobnim preferencijama, SC100 HW dolazi s podesivim položajima rezanja.

Možete jednostavno povećati ili smanjiti visinu rezanja.

Postavka je također korisna za navigaciju kroz raznolik teren za održavanje ravnomjernog rezanja.

3-u-1 mogućnosti pražnjenja

Možete odabrati bilo koju od tri opcije pražnjenja dostupne na SC100. Kosilica se može nositi s pokošenom travom stražnjim vrećama, malčiranjem ili bočnim izbacivanjem.

Kosilica je vrlo učinkovita u sve tri opcije.

Kosilica za travu SC-100 HW Cub Cadet dolazi s čepom za malčiranje koji pretvara Cub cadet u kosilicu za malčiranje.

Ima i 1.9 bu. uključena stražnja vreća za blokiranje prašine ako želite sakupiti pokošenu travu za drugu upotrebu ili za odlaganje (iako vam je puno bolje koristiti mogućnost malčiranja nego bacati travu).

Čep i komplet za malčiranje pomažu vam da jednostavno vratite organsku tvar na svoj travnjak kako bi izgledao bujno tijekom cijele godine.

Vreća je dizajnirana za uredno skupljanje pokošene trave, dok bočno pražnjenje osigurava da se pokošena trava ravnomjerno rasprši na vašem travnjaku. Koju god opciju preferirali, možete očekivati ​​da SC-100 vaš travnjak izgleda uredno i lijepo svaki put kada ga kosite.

Izdržljivost

Gurna kosilica Cub Cadet napravljena je od trajnih komponenti.

Jamstvo SureStart™ tvrtke Cub Cadet znači da ćete kosilicu pokrenuti u jednom ili dva povlačenja – više puta kosilica će se pokrenuti prvi put.

A s 3-godišnjim ograničenim jamstvom, vlasnici će biti mirni dok će uživati ​​u besprijekorno pokošenom dvorištu.

Cub Cadet SC100 također dolazi s patentiranim Smartjet™ visokotlačnim sustavom za pranje palube za jednostavno i praktično čišćenje i održavanje.

Glavne značajke SC100

 • Push Drive
 • 159cc Cub Cadet® OHV
 • Termalna automatska prigušnica W/Surestart jamstvo
 • Deluxe Poly s prednjim dijelom ručke
 • Ručka mekana na dodir s 3-smjernim podešavanjem/ergo
 • 8″ prednji kotači
 • 11″ visoki stražnji kotači
 • Industrijske gazne gume
 • 21″ čelično rezno kućište
 • Cub Cadet Signature Cut™ sustav rezanja
 • Dvostruka poluga, podešavanje visine u 6 položaja
 • 3-u-1 sa stražnjim vrećama, malčiranjem i izbacivanjem kalupa
 • Smartjet™ visokotlačni sustav pranja palube preko otvora za pranje
 • Procijenjena težina 28kg
 • 3-godišnje ograničeno jamstvo

Sažetak SC100 HW gurajuće kosilice

AgroPower Vrtni alati i strojevi

Gurna kosilica Cub Cadet SC100 ima niz značajki koje je čine posebno privlačnom vlasnicima kuća i drugih posjeda s malim dvorištem veličine do jedne trećine hektara.

Snažan motor, kontrola visine rezanja, ergonomska ručka i cjelokupni dizajn te višestruke mogućnosti pražnjenja čine SC100 nevjerojatno svestranom pokretnom kosilicom za travu.

Jedinstveni dizajn, posebno veći stražnji kotači, čine kosilicu Cub Cadet prikladnom za košnju malih dvorišta s neravnim i neravnim terenom.

Uz 3 ergonomska položaja ručke, svatko ga može lako gurati čak i u nedostatku samohodne značajke.

Uz jednostavno rukovanje, mogućnost malčiranja, otvor za ispiranje, vrhunski motor i nisku cijenu, Cub Cadet SC100 se “ističe u svojoj kategoriji”.

Ako imate problema sa svojim SC100, možete ga vratiti u roku od 90 dana, plus imate 3-godišnje ograničeno jamstvo proizvođača za vaš mir.

SC500Z 21″ 3-u-1 samohodna kosilica

Za površine veće od 1219 kvadratnih metara uvijek je najbolje odabrati samohodnu kosilicu.

Za dvorište koje zauzima ¼ do 1 hektara, Cub Cadet SC500Z s 159cc OHV plinskim motorom, pogonom na stražnje kotače s promjenjivom brzinom i nožem od 51cm odlična je opcija.

Za razliku od gurajuće kosilice SC100HW Cub Cadet, samohodna SC500Z dolazi s prednjim kotačima za lakše manevriranje i potpuno je samohodna.

Ostale izvrsne značajke uključuju:

 • Tihi motor s automatskim prigušivanjem.
 • Cub Cadet motore s automatskim čokom općenito je lako pokrenuti s 1 ili 2 povlačenja.
 • Lagano za trčanje.
 • Niže razine buke.
 • 3-u-u radu za; stražnje vreće, malčiranje i bočno pražnjenje.

Također nude prilično tihi rad s minimalnom bukom i vibracijama, što ih čini ugodnim za operacije košnje i malčiranja u stambenim i uredskim prostorima.

SC500Z također dolazi s dvostrukim kugličnim ležajevima koji smanjuju trenje, omogućujući kosilici da lako klizi po vašem travnjaku prilikom skupljanja.

Savršen kroj

Cub Cadet SC500Z dolazi s visoko učinkovitim 159cc OHV benzinskim motorom koji isporučuje dovoljno snage da osigura dosljedno visokokvalitetne rezove od 51cm koji su karakteristični za asortiman Cub Cadet.

Sa središnjim podešavanjem visine rezanja, možete udobno promijeniti visinu rezanja u sredini pomoću jedne poluge.

SC500Z nudi 6 različitih položaja visine palube u rasponu od 4 do 9cm.

cvwd3d3d3ddnvdvt33 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Savršeno pakiranje

SC500Z dolazi s velikom vrećom za travu koja se lako prazni i smanjuje učestalost pražnjenja.

Smanjenjem broja odlazaka na kompostnu hrpu možete brže kositi.

Štoviše, dizajn zahtijeva da platnena torba prođe kroz ručku kosilice kako bi ostala na mjestu, a ipak se može brzo ukloniti jednom rukom.

Ovo pruža jednostavan, brz i učinkovit sustav pakiranja u vreće za košenje površina do 1 hektara.

Mogućnosti malčiranja i bočnog izbacivanja

Asortiman pokretnih kosilica Cub Cadet daje korisniku izbor između pražnjenja ili pakiranja u vreće svojeg otkosa.

Sakupljanje se obično preporučuje kada niste u mogućnosti često kositi svoj travnjak, ali vam je potreban komposter ili kanta za vrtni otpad za odlaganje otkosa.

Energetska potreba za pakiranje u vreće obično je manja u usporedbi s malčiranjem. To je zato što se nož za rezanje suočava s manjim otporom prilikom rezanja, jer kosilica reže jednom i skuplja otkose jednim brzim pokretom.

Prilikom malčiranja, pokošena trava vrti se oko reznog kućišta dok se više puta kosi dok komadići ne postanu dovoljno mali da padnu kroz noževe i ispuste se na tlo.

Što su čestice trave manje, vaš će travnjak izgledati bolje njegovan jer će na vrhu trave biti manje otpadaka. Sa svim ‘malčerima’ Cub Cadet, malč za travu je gotovo neprimjetan na travnjaku.

Standardna opcija bočnog izbacivanja, s druge strane, ispušta otkos kroz otvor na bočnoj strani reznog kućišta i širi ga natrag na travnjak kao puno veći otkos i lako se vidi na travnjaku.

Pražnjenje se preporučuje za njegu prirodnih livada, dok je malčiranje puno bolje za domaće travnjake.

S normalnim bočnim pražnjenjem riskirate širenje ostataka trave posvuda u vašoj kući, bazenu, terasi ili šetnicama.

Iznimna kontrola

Prednji kotačići pružaju izvanrednu sposobnost zaključavanja kako bi kosilica kosila ravno.

Otpuštate ih tek pri okretanju.

S motorom koji gura naprijed, značajka kontrole promjenjive brzine pomaže vam da postavite tempo svoje kosilice i postignete upravljivu brzinu pri skretanju.

cvwd3d3d3d3dnvdvt33 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ergonomski dizajn

Kao i kod drugih Cub Cadet pokretnih kosilica za travu, SC500Z dolazi s ergonomskim ručkama koje vam daju potpunu kontrolu nad opremom uz udoban položaj ruku.

Možete prilagoditi visinu ručke kako bi odgovarala vašim osobnim potrebama i sklopiti je za pohranu.

Jednostavno održavanje

Cub Cadet SC500Z dolazi s 1.9 bu. stražnja vreća s tvrdim vrhom za zaštitu od prašine s praktičnim indikatorom napunjenosti.

Hvatač prašine zadržava prašinu dok kosite tijekom sušnih razdoblja, dok poklopac indikatora punjenja pokazuje kada je vreća za travu skoro puna i treba je isprazniti.

A za praktično čišćenje, serija Cub Cadet Classic ima patentirani pametni mlazni visokotlačni sustav pranja palube.

Sažetak SC500Z

Samohodna kosilica Cub Cadet SC500Z izvrsna je nadogradnja gurajuće kosilice SC100HW.

Iako imaju istu veličinu noža i kućišta od 51cm možete iskoristiti mogućnost samohodne kontrole tempa i blokade kotačića kako biste postupak košnje učinili gotovo lakim.

SC500Z vrlo je sličan modelu SC100 s iznimkom superiornih prednjih kotača i samohodnog kretanja.

28″ RWD široki rez 3-u-1 samohodna kosilica

Uz Cub Cadet RWD samohodnu kosilicu za travu sa širokim rezom, dobivate jedinstvenu kombinaciju stručnog inženjeringa i robusne izdržljivosti koja pruža besprijekorne performanse za vaše potrebe košnje.

Samohodni RWD je korak naprijed u odnosu na SC100. Iako je SC100 izvrsna kosilica, od korisnika je potrebno ručno gurati stroj, dok motor s stražnjim pogonom daje snagu kotačima, kao i noževima, tako da se kosilica sama gura i od korisnika je potrebno samo da njome upravlja.

Ova samohodna Cub Cadet pokretna kosilica za teške uvjete rada dolazi s nizom praktičnih značajki koje poboljšavaju kontrolu, učinkovitost, udobnost i općenito sve ostalo što biste očekivali od sjajne pokretne kosilice.

Kao i čvrstu konstrukciju visoke kvalitete, možete očekivati ​​dosljedne i besprijekorne rezultate, rez za rezom, sezonu za sezonom.

Vrhunska izvedba motora

Cub Cadet RWD kosilica dolazi sa snažnim 195cc OHV motorom i električnim startom na tipku za brzo i jednostavno pokretanje. Zahvaljujući SureStart Guaranty, RWD će se pokrenuti sa samo jednim ili dva pritiska gumba za pokretanje.

Snažan motor može lako podnijeti dvostruke zahtjeve snage kotača i oštrice.

Bez napora pokreće napredni sustav rezanja s dvije oštrice kako biste svaki put dobili uredan Signature Cut.

Ne morate brinuti da će baterija biti prazna jer se sama puni dok režete pomoću motora na plin.

Upravljanje najbolje u klasi

RWD Cub Cadet pokretna kosilica je san za korištenje. Ne samo da ima ergonomske ručke, već imate gotovo osjećaj kao da kosilica klizi po vašem travnjaku.

Ova samohodna kosilica ima My Speed ​​Premium Drive Control System koji pruža vrhunske performanse i najbolju kontrolu u industriji.

Sustav osigurava ugodno iskustvo rezanja s većom varijabilnošću brzine, glatkijim uključivanjem i poboljšanom vučom.

Štoviše, veliki polupneumatski stražnji kotači od 25cm olakšavaju manevriranje na neravnom terenu.

Napredne značajke upravljanja

cvwd3d3d3dd3dnvdvt33 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Samohodni Cub Cadet od 195 cc nudi promjenjivu brzinu na stražnjim pogonom. Visoki stražnji kotač s RWD-om nudi vrhunsku trakciju u usporedbi s modelima s prednjim pogonom.

Jednostavno hodate iza njega i upravljate dok ga pogonski kotači pokreću naprijed.

Ovo je posebno učinkovito za stavljanje u vreće jer dodatna težina postavljena na visoke stražnje kotače, dok se vreća puni izrezima, povećava vuču.

RWD Cub Cadet ima odvojene kontrole pogona, kao i kvačilo kočnice s noževima koja vam omogućuje otpuštanje noževa tijekom rada.

Spojka omogućuje isključivanje noža bez gašenja motora.

Omogućuje vam da se sigurno udaljite od kosilice ako trebate pomaknuti prepreku s puta ili isprazniti vrećicu.

Kada režete duge i ravne dionice, možete iskoristiti kotačiće za zaključavanje kosilice u ravnoj liniji radi ujednačenosti.

Ako trebate napraviti brze zaokrete od 180 stupnjeva, kada dođete do kraja užeta za košenje, jednostavno gurnite ručicu prema dolje kako biste podigli prednje kotače od tla i tada možete okrenuti stroj s relativnom lakoćom.

Budući da motor još uvijek šalje snagu na stražnje kotače, oni će nastaviti voziti, stoga svakako prigušite gas prije skretanja.

3-u-1 višenamjenski kao standard

S dvostrukim noževima ugrađenim u čvrstu čeličnu platformu od 71cm, ovaj Cub Cadet nudi iznimne mogućnosti malčiranja, pakiranja u vreće i bočnog pražnjenja.

Može se izmjenjivati ​​između:

 1. Stražnje vreće
 2. Bočno pražnjenje
 3. Malčiranje (putem čepa za malčiranje)

Mnogi korisnici provode većinu vremena u načinu malčiranja jednostavno zato što je tako dobar.

Pokošena trava iz načina malčiranja tako je mala i ravnomjerno raspoređena po travnjaku da je teško reći jesu li tu ili ne.

Ovo je zapravo jedan od ključnih razloga zašto se potrošači odlučuju za nadogradnju na kosilicu za travu Cub Cadet. Dodatna sposobnost samohodnog pogona čini RWD pobjednikom.

Naravno, ne žele svi malčirati i ponekad ćete možda htjeti upotrijebiti pokošenu travu u drugim dijelovima svog vrta, tako da je vreća odlična opcija.

Za travnjake s višom travom koji ne zahtijevaju čestu kosnju, ispuštanje pokošenog materijala kroz bočni otvor i njegovo širenje natrag na vaše dvorište je još jedna opcija dostupna uz standardnu ​​opciju bočnog pražnjenja.

Široki rez za bržu košnju

Cub Cadet Wide Cut ima 28″ čeličnu platformu koja pokriva više tla u usporedbi s manjim 21″ Cub Cadet hodanjem iza kosilica.

To znači da posao možete obaviti 33 posto brže nego s manjim kosilicama. Zbog toga je RWD skuplji, ali neko ušteđeno vrijeme vrijedi tog troška.

Alternativno, možete rezati puno veću površinu u istom vremenu, što ovu kosilicu čini prikladnom za veće površine travnjaka od SC100 jer može lako obraditi do 1 hektar.

Izdržljivost

RWD pokretna kosilica Cub Cadet ima čvrstu konstrukciju koja lako može izdržati sate ponovljene uporabe, sezonu za sezonom. Ovo je jedan od razloga zašto komercijalni uređivači okoliša gravitiraju prema robnoj marki Cub Cadet kada kupuju opremu za komercijalna dvorišta.

Za jednostavno i praktično čišćenje, kosilica dolazi s patentiranim pametnim mlaznim sustavom pranja platforme koji isporučuje vodu pod visokim pritiskom kako bi se brzo očistila trava i ostaci nakupljeni ispod platforme.

Sažetak 28″ RWD

cvwd3d3d3dd3ddnvdvt33 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Cub Cadet pokretna kosilica širokog kosa sa stražnjim pogonom i visokim stražnjim kotačima odlična je investicija za vlasnike imanja s dvorištem do 1 hektara.

Bez brige ako imate neravan teren ili trebate presjeći prilaz ili grbinu.

Značajka u 3 točke omogućuje vam podešavanje visine rezanja do 5 položaja.

S velikim stražnjim kotačima i utegom postavljenim straga, možete jednostavno nagnuti kosilicu unatrag i tjerati je po površini, s podignutim prednjim kotačima, kako biste izbjegli oštećenje noža ili skalpiranje travnjaka.

Omogućuje izvanredan rez kao i lako manevriranje.

Široko rezno kućište također znači da možete pokositi više travnjaka u manje vremena.

Usporedna tablica pokretnih kosilica

Tablica usporedbe za Cub Cadet Walk Behind kosilice

Motor159cc Cub Cadet OHV195cc Cub Cadet OHV159cc Cub Cadet OHV
Pokretanje motoraPovratni start s Auto Chokeom – SureStart garancijaElektrično pokretanje pritiskom na gumb s automatskim prigušivanjem – jamstvo SureStartPovratni start s Auto Chokeom – SureStart garancija
Vrsta pogona za hodanjeGurnutiPogon na stražnje kotače, MySpeed ​​Drive System, spojka za lomljenje oštricePogon na stražnje kotače, MySpeed ​​Drive System
Veličina palube51cm čelik, jedna oštrica71cm velik, dvostruka oštrica51cm čelik, jedna oštrica
Mogućnosti rezanjaVreća 3 u 1, malč, bočno pražnjenjeVreća 3 u 1, malč, bočno pražnjenjeVreća 3 u 1, malč, bočno pražnjenje
Podešavanje visineDvostruka poluga, 6 položaja3 boda, 5 pozicija3 boda, 6 pozicija
Visina rezanja1,25″ do 3,75″1,25″ do 3,75″1,25″ do 3,75″
Dimenzije – D x Š x V73″ x 21″ x 42″49″ x 32″ x 21″64″ x 23″ x 42″
Prednji/stražnji kotači8″/11″7″ kotač s kugličnim ležajem / 10″ polu pneumatski stražnjiPuni kuglični ležaj 8″ / kotačić 8″
GumeIndustrijski gazni slojIndustrijski gazni slojIndustrijski gazni sloj
Kapacitet spremnika goriva94L94L 94L
RučkeUdoban zahvat, ergonomski podesiv u 3 smjeraRučka mekana na dodir, podesiva u 3 smjera, sklopiva za pohranuRukohvat mekan na dodir, ergonomski podesiv u 3 smjera
Pakiranje1.9 bu. stražnja, vrećica za zaštitu od prašine1.9 bu. stražnja, vrećica za zaštitu od prašine1.9 bu. stražnja, vrećica za zaštitu od prašine
Približna težina35kg78kg45kg
Veličina dvorištaDo ¼ hektara½ do 1 hektara¼ do ½ hektara
Vrsta terenaStan s preprekamaNagnuto s preprekamaNagnuto s preprekama
JamstvoOgraničeno na 3 godineOgraničeno na 3 godineOgraničeno na 3 godine
CijenaProvjerite cijenu Home DepotProvjerite cijenu onlineProvjerite cijenu online
-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.