Zašto se posuda za kompost ne zagrijava? Rješenja

1682194235 Posuda za kompost se ne zagrijava Zasto i rjesenja AgroPower Vrtni alati i strojevi

Posude za kompost ključne su za samostalno kompostiranje kod kuće.

Osmišljeni su za okretanje i miješanje materijala dok se stvara toplina kako bi se ubrzao proces kompostiranja.

Ako se ne zagrijava pravilno, proces kompostiranja se zaustavlja.

Postoji nekoliko varijabli koje ulaze u kompostiranje kako bi se maksimalno povećao proces zagrijavanja. Ako ne radite jedno ili više njih, možda ne postižete potrebnu idealnu temperaturu. Važno je napraviti pravu mješavinu, kao i imati dobro održavanu posudu za kompost.

Postoji i niz stvari koje ne biste trebali stavljati u posudu za kompost, kao i određeni omjer zelene i smeđe boje kojeg biste trebali slijediti.

Mjere koje treba poduzeti: Još jedna važna komponenta je izolacija. Ako previše topline izlazi, proces kompostiranja je uzaludan.

Koliko se dobro razgrađuje mješavina?

Koliko je dobro kompostna mješavina razgrađena

Kada je riječ o rastavljanju materijala, važno je da budu što manji. Bilo da usitnjavate, parate, trgate, rastavljate ili režete, krajnji rezultat je da materijali koji idu u posudu za kompost budu mali.

Cilj je povećati proces kompostiranja povećanjem topline i razgradnjom mikroba.

Što su bakterije sposobnije hraniti se kompostnim materijalima, to će se više topline generirati kao nusprodukt.

Osim toga, što je materijal manji, to ima više površinskog kontakta, što stvara veće trenje. Više trenja znači više topline.

Smanjujući veličinu materijala, ubrzavate odvojene procese koji pomažu u stvaranju topline.

Koji je pravilan omjer dodavanja vode u posudu za kompost?

Općenito pravilo je zadržati omjer 2:1 smeđe naspram zelene boje. Drugim riječima, za svaku zelenu koju dodate, dodajte i dvije smeđe. Voda je potrebna samo ako je presuha jer obično ima dovoljno H²O u spojevima koji se dodaju da se vlažnost drži pod kontrolom.

Ako ne postavite točan omjer, to bi mogao biti problem koji rezultira neadekvatnom toplinom iz posude za kompost. Previše zelja općenito će rezultirati povećanjem vode.

Voda ima očiti učinak hlađenja. Ako u smjesi ima previše vode, najvjerojatnije ćete vidjeti da se nakuplja na dnu.

Možete ili dodati više smeđe boje u smjesu – u nadi da će upiti nešto vode – ili ćete smjesu morati izliti na nešto suho, poput novina.

Nakon što novine upiju dovoljno vode, stavite smjesu natrag u posudu za kompost. Količina vlage trebala bi biti dovoljna da možete vidljivo vidjeti da je kompost mokar, a da se zapravo ne nakuplja ispod njega.

Budući da proces kompostiranja zahtijeva rad bakterija, korištenje vode s klorom ili fluoridom – što je tipično za gradsku vodu – može ubiti bakterije, otežavajući rad kada je pokušavate natjerati da stvara i održava toplinu.

Najbolje radi: Koristite flaširanu vodu bez tih dodataka ili skupljajte kišnicu za potrebe kompostiranja.

Koji bi materijal trebao ići u posudu za kompost?

Dodajte smeđe materijale poput piljevine u čašu za kompost

Krajnji cilj je stvaranje topline i sada kada znate pravilan omjer smeđe i zelene boje, trebali biste znati koje materijale koristiti. Za zelje, držite se vegetacije. Smeđi materijali su stvari poput piljevine, slame, grančica i mahovine.

Upamtite, omjer smeđe i zelene je 2:1, pa kada završite s razbijanjem stavki koje idu u posudu za kompost, držite se šalice zelenog do dvije šalice smeđeg.

Klipovi i stabljike kukuruza, salvete, papirnati tanjuri i čaše, drvena sječka i borove iglice dio su smeđeg komposta, dok zelenilo može uključivati ​​bilo koju vrstu biljne tvari, gnojivo, talog od kave – kao i korištene filtere – voće, kosu, vrećice čaja i ljuske jaja.

Većinu ovih stvari nije teško razgraditi i možete koristiti veći mjerni uređaj od same šalice, pod uvjetom da ga koristite dva puta za smeđe i jednom za zeleno.

Pokušavate postići zdravu ravnotežu dušika i ugljika, s dovoljno H²O da olakša razgradnju bakterija koje stvaraju toplinu.

Uvođenje previše ili premalo potrebnih materijala može ograničiti proces zagrijavanja i nije potrebno puno da se isključi.

Ubrzivači komposta i šećer

Čak i ako malo kasnite s mjerenjima, dobar ubrzivač komposta – kao što je SCD Probiotics – dobro će obaviti posao i pokupiti dio posla. Melasa je također odličan dodatak jer bakterije apsolutno obožavaju šećer.

Ono što akcelerator komposta čini jest ubrzavanje procesa sastava – stvaranje razine topline koju pokušavate postići – ubrzavanjem procesa fermentacije.

Ubrzivači kompostiranja dolaze sa svim metodama primjene i količinama koje biste trebali koristiti, kao i učestalošću.

Dodavanje melase također će ubrzati proces fermentacije i, kao dobrodošao dodatak, stvoriti više topline.

Kada centrifugirati i dodati termometar?

Dodavanje komposta termometra

Prvo pravilo je da se čaša ne okreće previše. Procesu kompostiranja potrebno je vrijeme za stvaranje topline, a pretjerano okretanje raspršuje toplinu i usporava proces. Termometar će vam pomoći da procijenite kada je vrijeme za vrtnju.

Dobar termometar za kompost pomoći će vam da odredite kada je prehladno, prevruće ili kada je aktivan proces fermentacije.

Kad god vrućina postane prevelika, vrijeme je da se bubanj zavrti. Kad god je previše super, možete pregledati gornji popis da biste ga postavili kako treba.

Postoji mnogo dostupnih termometara, ali termometar za “kompostiranje” navest će hladne, aktivne i vruće cikluse.

Usredotočite se na ovo: Okretanje posude za kompost trebalo bi se uvelike temeljiti na tome, jer je kontrola temperature jedina briga ako je sve gore navedeno postavljeno na pravi način.

Završna riječ

Nedostatak topline u posudi za kompost daleko je vjerojatnije rezultat netočnog omjera zelene i smeđe boje, neprikladnih materijala ili previše vode.

Slijedeći gore navedene savjete, trebali biste to ispraviti i podići temperature na nominalnu razinu.

Zapamtite, nabavite pristojan termometar za kompost, zavrtite ga kad je pretoplo i pažljivo izmjerite smeđe i zelene boje.

Čineći sve to, trebali biste kompostirati uz odgovarajuću toplinu i učinkovitost u tren oka.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.