Isplati li se kupiti prijenosne pilane?

Isplate li se prijenosne pilane.com 20&language=en US AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako razmišljate o vlastitoj obradi drva, vjerojatno ste istražili mogućnost kupnje vlastite prijenosne pilane. Postoje neke prednosti posjedovanja vlastite prijenosne pilane – ali ulaganje nije malo.

Isplate li se prijenosne pilane? Prijenosne pilane se isplati, osobito ako imate stalnu opskrbu pouzdanim drvetom. Prijenosne pilane dolaze u svim oblicima i veličinama, od kojih se neke pokreću u kombinaciji s kućanskim ljestvama i motornom pilom. Prijenosne pilane često su koristili pojedinci koji su pilane kupili za osobnu upotrebu, ali su kasnije otkrili da s njima mogu zaraditi.

Ovaj vodič o vrijednostima prijenosnih pilana također će uključivati ​​odjeljak o najboljim prijenosnim pilanama za prosječnog kupca manjih prijenosnih pilana, a to je često posjednik koji želi koristiti prijenosnu pilanu za kućanske projekte. Također ćete otkriti da postoji nekoliko različitih tipova prijenosnih pilana, o kojima će se također detaljnije raspravljati ovdje.

Zašto bih želio prijenosnu pilanu?

Sve drvene sastojine prolaze kroz životni vijek. Na kraju će drveće na vašem posjedu početi trunuti i raspadati se. Ponekad ćete morati posjeći starija stabla kako biste cijeli drvored održali zdravim. Proaktivnost u upravljanju šumama može vam pomoći da bolje iskoristite drveće na svom imanju.

Prijenosna pilana može biti velika prednost vlasniku domaćinstva s malom šumom u rukama. Prijenosne pilane mogu se lako premještati s mjesta na mjesto na prikolici koju možete vući svojim kamionetom.

Drvo obrađeno iz prijenosnih pilana može poslužiti za različite namjene uključujući, ali ne ograničavajući se na:

 • Projekti obrade drveta
 • Namještaj
 • Postrojenje i ukrasni radovi
 • Vanjske palube i projekti
 • Ograde
 • Šupe, staje i skloništa za stoku
 • Kuće s drvenim okvirom
 • Materijal za sporedni kolosijek, fasade i podloge za domove
 • Građa za okvire i konstrukcije s odgovarajućim suglasnostima

Ovu građu možete koristiti za osobnu upotrebu, a možete čak razmisliti o tome da pokušate prodati svoje usluge mljevenja ili građu koju ste obradili. U pravim okolnostima, ovi strojevi mogu biti isplativi. Sve ovisi o tome čime se namjeravate baviti – i koliko vremena i novca želite posvetiti svom zanatu.

Naknade za usluge pilane mogu se zbrojiti

1681897227 Isplate li se prijenosne pilane AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako ste spremni za obradu velike količine drva, posjedovanje prijenosne pilane može vam dugoročno neizmjerno pomoći. Strukture naknada općenito nisu univerzalne kada je u pitanju mljevenje, kao što je navedeno na ovoj web stranici za izvođača prijenosnih pilana.

Ako unajmite nekoga da odradi vaše drvo umjesto vas, naplatit će vam kako smatra prikladnim na temelju vaše specifične situacije.

Možete očekivati ​​da će naplatiti paušalnu naknadu za postavljanje opreme plus naknadu na temelju toga koliko su daleko morali putovati da bi došli do vaše lokacije. Kraći trupci i trupci malog promjera mogu koštati više za mljevenje jer zahtijevaju veću pažnju od većih trupaca, koji se mogu obraditi bez većih poteškoća.

Profesionalni pilari često će naplaćivati ​​po satu s manjim trupcima koji zahtijevaju pažnju, ali ne daju mnogo metara drva. Ako koristite vlastitu prijenosnu pilanu, imat ćete veću kontrolu nad troškovima. Nećete morati plaćati tuđe režije.

Imati vlastitu pilanu daje vam luksuz mljevenja trupaca malog promjera ili kraćih trupaca za koje jednostavno nije isplativo imati pilara koji dolazi na lice mjesta da to učini umjesto vas. Još uvijek postoji velika vrijednost ove vrste drva, ali njegova obrada zahtijeva više vremena.

Prijenosne pilane korisne su za pretvaranje neželjenih trupaca u kvalitetno drvo za građu

Postoji mnoštvo okolnosti u kojima netko iznenada može imati hrpu cjepanica pri ruci kojih se na brzinu pokušava riješiti.

Jaka oluja može opustošiti vaše područje, uzrokujući glavobolju ljudima koji moraju čistiti svoja dvorišta od otpadaka srušenog ili iščupanog drveća. Možda ćete moći preraditi vrhunsko drvo kao što su čisti orah i trešnja kojih se ljudi jednostavno žele riješiti.

One trupce koje sam samljeo kad sam prvi put unajmio pilara srušio je tornado koji je prošao kroz susjedstvo. Nakon što sam ih samljeo i osušio u peći, od drva sam napravio svoje kuhinjske elemente. Od tada je bilo mnogo slučajeva da sam besplatno pronašao kvalitetne trupce zbog oluja ili drugog odumiranja (kao što je jasen).

1681897162 807 Isplate li se prijenosne pilane AgroPower Vrtni alati i strojevi

Iz tog razloga često možete pronaći prijenosnu pilanu korisnu u urbanom ili prigradskom području.

Još jedna situacija koja se često pojavljuje u metro područjima je brzo krčenje drva od strane tvrtki za usluge drveća za nekretnine ili komercijalne razvoje.

Uspio je preraditi oboreno drvo u visokokvalitetne dodatke za svoj dom, uključujući ploču od masivnog oraha, plašt iznad kamina i drvene podove u cijelom domu. Čak je uspio prodati drvenu građu koju je obradio vlasnicima kuća nakon što je pomogao očistiti njihovu imovinu.

Mogućnosti prijenosne pilane

Prijenosne pilane dolaze u različitim izvedbama koje odgovaraju specifičnim zahtjevima. Jedna prijenosna pilana mogla bi više odgovarati vlasniku domaćinstva koji traži sustav koji je jednostavan za učenje, dok će profesionalni pilani tražiti sistemski kabel koji daje veliku količinu metara daske po satu.

Uz široku raznolikost specifikacija na cijelom području, trebali biste moći pronaći dostojnu prijenosnu pilanu ako napravite malo domaće zadaće.

 • Vrsta i tvrdoća drva za mljevenje
 • Duljina i promjer drveta koje želite glodati
 • Proizvodi koje želite napraviti od prerađenog drveta
 • Ako se nadate ostvarivanju dobiti ili samo želite koristiti za sebe
 • Oprema za podršku koja će biti potrebna kao što je traktor s prednjim utovarivačem
 • Opća jednostavnost korištenja i željene značajke

Mlinovi za tračne pile

Mlinovi za tračne pile funkcioniraju tako da list tračne pile vodoravno prolazi kroz trupac kako bi se napravile ploče. Ovaj sustav omogućuje pilarima da izvuku više iz trupaca koje obrađuju. Tračne pile proizvode manje otpadaka piljevine zbog uskog zareza ili debljine oštrice.

Prednosti tračnih pila također uključuju manje potrebe za snagom i gorivom u odnosu na kružne pile i sposobnost rezanja većeg broja komada. Većina prijenosnih pilana na današnjem tržištu su tračne pile.

Ti se mlinovi obično sastoje od sustava tračnica na koje se utovaruje trupac i sustava kolica koji podržava tračnu pilu koja se zatim pomiče niz trupac dok ga reže. Mlin za tračnu pilu može varirati od osnovne postavke poput one koja leži na tlu ili s mnogo različitih opcija može postati prenosiv na vlastitoj prikolici i imati hidraulične sustave koji utovaruju i ravnaju trupac.

1681897184 590 Isplate li se prijenosne pilane.com 20&language=en US AgroPower Vrtni alati i strojevi

Kružne pilane s okretnom oštricom

Kružne pile imaju veći proizvodni kapacitet od tračnih pila, jer mogu brže obraditi drvo. Međutim, oni također zahtijevaju veće konjske snage za rad i povijesno su viđeni u mlinovima s fiksnim noževima, a ne u prijenosnim mlinovima.

Kružna pila u ovim mlinovima može se pomicati iz vodoravnog u okomiti položaj, što je čini svestranijom od drugih sustava.

Produktivnost se povećava s ovim strojem, osobito ako pokušavate obraditi trupce promjera većeg od 70cm. Stroj je doista dizajniran da zablista kad se radi o obradi trupaca velikog promjera.

Kružne pile s okretnim listovima poznate su po tome što se ponekad bore s trupcima manjeg promjera. Ove vrste mlinova su prijenosne u smislu da se rastavljaju i sastavljaju na licu mjesta, a ne nužno samo dovlače do mjesta na vlastitoj prikolici. To bi mogla biti prednost ili nedostatak, ovisno o lokaciji stranice i lakoći pristupa.

Prijenosna kružna pilana s okretnim noževima najbolje se koristi za proizvodnju standardnih veličina drvene građe za gradnju i postavljanje podova i ograda.

-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.