Jesu li baterije za kosilice dubokog ciklusa?

kosilica546546565 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Na tržištu postoji nekoliko različitih vrsta baterija. Neki su prikladni za kratku eksploziju velike snage, poput akumulatora automobila koji pomaže pri pokretanju motora. Drugi su prikladniji za opremu koja zahtijeva puno energije, ali radi dugo.

To je ono u čemu su baterije dubokog ciklusa dobre. Kada imate bežičnu električnu kosilicu za travu, važno je da može raditi što je duže moguće kako biste mogli završiti cijeli travnjak prije nego što je treba ponovno napuniti.

Jesu li baterije za kosilice dubokog ciklusa?

Električne kosilice mogu koristiti i litij-ionske i olovne baterije, ovisno o modelu i marki. Obje su baterije dubokog ciklusa i dizajnirane su za redovito duboko pražnjenje korištenjem većine svog kapaciteta. One su različite vrste od baterije koja se koristi za pokretanje motora.

Mnoge baterije dubokog ciklusa mogu se isprazniti do 80%, ali većina proizvođača preporučuje da nikada ne prijeđete granicu od 45%.

Ako imate veliki travnjak, ove su baterije prikladne za takve primjene jer osiguravaju stroju održivu energiju koja vam pomaže u košnji travnjaka. Ulaganje u takve baterije prilikom zamjene baterije vaše kosilice pomaže vam da postignete prave rezultate i održite svoj stroj u radu.

Ako se pitate koriste li kosilice duboke baterije, nastavite čitati sve o tome ovdje i saznajte više informacija o ovim baterijama.

Koja je razlika između baterije dubokog ciklusa i običnih baterija?

Normalna baterija, kao što je automobilska baterija, također se naziva olovno-kiselinska baterija i razlikuje se od baterije dubokog ciklusa. Iako i baterije s dubokim ciklusom i obične baterije imaju sličnu kemiju u svom radu, postoji nekoliko razlika, kao što je prikazano ovdje:

 • Obične baterije: Obične baterije su napravljene da daju puno energije za kratko vrijeme. U običnim baterijama, nakon što pokrenete stroj, alternator obrađuje energiju potrebnu, na primjer, u automobilu, i može trajati dugo vremena bez pražnjenja. To objašnjava zašto automobilska baterija može trajati godinama bez zamjene. Automobil će na kraju potrošiti samo oko 20% svog ukupnog kapaciteta, što pridonosi njegovoj trajnosti.
 • Baterije dubokog ciklusa: Baterija dubokog ciklusa napravljena je da pruža stabilnu količinu struje tijekom dugog vremena. Također je dizajniran da se opetovano prazni, nešto što bi moglo utjecati na običnu bateriju ako se to čini dosljedno. Ako želite to postići, ove baterije koriste deblje oštrice od onih koje se koriste u običnim baterijama.
 • Praska: Uobičajene baterije proizvode nalete električne energije, dok baterije dubokog ciklusa daju niske, ali dosljedne razine snage, što omogućuje rad stroja.
 • Održavanje: Održavanje ovih baterija također je drugačije budući da baterija dubokog ciklusa treba raditi dok se ne isprazni. S običnim akumulatorom, alternator ga redovito puni, da ne izgubi više od 20% napunjenosti, što utječe na njegov vijek trajanja.

Mogu li se baterije zamijeniti?

Koliko kosta kosilica za travu Prvo procitajte ovo AgroPower Vrtni alati i strojevi

Sve se temelji na tome na kojem stroju trebate baterije i može li obaviti posao. Na primjer, ne preporučuje se zamjena baterija u kosilici jer nećete obaviti zadatke kako se očekuje.

Obična baterija je potrebna za kratkotrajnu upotrebu velike snage; stoga, korištenje na vašoj kosilici, na primjer, možda nije najbolja strategija ako želite idealne rezultate. Nadalje, mijenjanje baterija može se izvršiti samo ako je baterija kompatibilna sa strojem. Uvijek treba izbjegavati korištenje nekompatibilnih baterija.

Međutim, s brzim razvojem tehnologije, inovatori su stvorili bateriju koja može djelovati kao obična baterija i baterija dubokog ciklusa. To ga čini dvostrukom namjenom i odličnim izborom za vaš stroj. Međutim, ovo otkriće ne znači kraj različitim dostupnim vrstama.

Svaki ima drugačiji dizajn, što onemogućuje postojanje jednog dizajna koji može učinkovito funkcionirati u dvije baterije. Zato se preporučuje da kupite ili duboki ciklus ili običnu bateriju, kako biste iskoristili snagu potrebnu za vaš stroj.

Koje vrste baterija dubokog ciklusa postoje?

Kada odlučite uložiti u baterije dubokog ciklusa za svoje kosilice, morate razlikovati dostupne modele. Oni uključuju:

● Potopljene olovne baterije

One se također nazivaju mokrim ćelijama i najstarijim dostupnim punjivim baterijama. Baterije su jeftine, ali se stalno povlače iz upotrebe, au trgovine se uvode noviji modeli. Međutim, oni su još uvijek povoljna ponuda ako radite s ograničenim proračunom.

– Prednosti

 • Baterije su jeftine.
 • Imaju jednostavan dizajn koji omogućuje njihovu upotrebu i rješavanje problema u slučaju bilo kakvih problema.

– Nedostaci

 • Zahtijeva redovite servise održavanja.
 • Ispušta plin vodik tijekom punjenja, koji je eksplozivan, i mora biti u prostoriji s dovoljno ventilacije.

● Zatvorene gel baterije

1695663969 430 Kosilica s kablom ili bezicna Kako kupiti najbolje.webp AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako odlučite koristiti ove baterije, provjerite da polukruti gel elektrolit ne curi i držite baterije dobro napunjene kako biste izbjegli oštećenja.

– Prednosti

 • Baterije su robusne i ne zahtijevaju redovito održavanje.
 • Zatvoreno kućište osigurava skladištenje, transport i držanje baterija u bilo kojem smjeru.
 • Otpornost na udarce, temperaturu i druge vibracije.
 • Imaju nisku stopu samopražnjenja što ih čini prikladnima za dugotrajno skladištenje.

– Nedostaci

 • Baterije su skuplje od natopljenih olovnih baterija.
 • Ako se nepravilno puni, doživjet ćete trajnu štetu.
 • Teško je dijagnosticirati bilo kakve probleme.

Razumijevanje ocjena baterije

Koliko god baterija bila izdržljiva, u jednom trenutku će biti zamijenjena. Budući da su mnoge od ovih baterija dubokog ciklusa skupe, najbolje je razumjeti kako je svaka od njih ocijenjena za sljedeći put kada se spremate kupiti jednu za svoju kosilicu.

 • Napon: Trebali biste znati količinu struje koju daje baterija. Većina baterija podešena je za rad unutar zadanog napona; stoga pogledajte priručnik; kako biste znali pravi napon za svoju kosilicu. Provjera napona je također važna kako biste bili sigurni da nema preveliki napon koji bi oštetio vaš stroj.
 • Amper-sati: saznajte koliko dugo baterija može raditi prije ponovnog punjenja kako biste vidjeli radi li za vašu kosilicu ovisno o veličini vašeg travnjaka.
 • C-ocjena: Ovo predstavlja trajanje u kojem se baterija može isprazniti da bi radila kako se očekuje. Većina baterija s dubokim ciklusom ima stopu pražnjenja od oko 80%, stoga provjerite prije kupnje.

Koliko godina traje baterija s dubokim ciklusom?

Mnoge baterije dubokog ciklusa mogu vam služiti do šest godina pod uvjetom da se o njima brinete i ovisno o tome koliko ih često punite. Od vas se očekuje da osigurate da se vaša baterija ne ošteti tijekom vaše rutine punjenja i da vam prilikom korištenja stroja služi sve te godine.

Kako održavati baterije dubokog ciklusa

Kada koristite baterije s dubokim ciklusom, ovo je nekoliko jednostavnih postupaka održavanja koji mogu pomoći:

 • Potpuno napunite: osigurajte da se baterija puni svaki dan nakon upotrebe kako biste spriječili oštećenje ploča. Izbjegavajte prigodno punjenje, koje uključuje uključivanje baterije i njeno uklanjanje kada je trebate koristiti bez dovršetka punog ciklusa. Takva navika dovodi do kvarenja baterije vašeg stroja.
 • Skladištenje: kada baterija nije u upotrebi, provjerite je li potpuno napunjena i stalno je provjeravajte je li ispražnjena. Također, osigurajte da baterije nisu pohranjene na temperaturama ispod nule i da su baterije na hladnom i suhom mjestu kako biste spriječili oštećenja.
 • Koja je razina pražnjenja? Razumijevanje dubine pražnjenja vaše baterije pomaže u otkrivanju načina na koje možete zaštititi bateriju. Pogledajte specifikacije pražnjenja budući da većina baterija dubokog ciklusa ima dubinu pražnjenja do 80%, ovisno o marki. Međutim, nemojte stalno prazniti bateriju jer to utječe na njezin životni vijek.
 • Polako punite svoju bateriju: Punite svoju bateriju noću jer nudi okruženje za sporo punjenje koje je blagonaklono prema unutarnjim dijelovima vaše baterije.
 • Samopražnjenje: Budući da se baterije same prazne dok su pohranjene, trebali biste ih stalno dopunjavati kako se ne bi ispraznile jer to šteti bateriji.
 • Ispravno punite: Kada koristite olovne baterije, provjerite jesu li pravilno napunjene, tako da se ne prepune ili prebrzo, jer može uzrokovati curenje kiseline.
Isplati li se robotska kosilica AgroPower Vrtni alati i strojevi

Često postavljena pitanja

● Je li u redu koristiti obične baterije na kosilicama?

Možete ih koristiti samo ako su specifikacije veličine kompatibilne s vašim strojem. Međutim, kako biste izbjegli bilo kakve probleme, osigurajte da su baterije koje odaberete posebno izrađene za kosilice.

● Koliko traju baterije dubokog ciklusa?

Trajanje vaših baterija ovisi o tome koliko ih dobro održavate. Prekomjerno i nedovoljno punjenje imaju ozbiljan utjecaj na životni vijek vaše baterije pa se pobrinite da slijedite standardne smjernice za brigu o svojoj bateriji. Okvirno vam ove baterije mogu služiti oko šest godina, ovisno o vrsti i proizvođaču.

Najvažnije je dobro održavati svoje baterije kako biste ih maksimalno iskoristili. Dakle, redovito čistite baterije i dajte ih potpuno napuniti prije nego što ih pohranite.

Kosilice za travu koriste baterije dubokog ciklusa jer one vašoj kosilici daju snagu potrebnu za obavljanje zadatka. Opet, imaju razdoblje brzog punjenja i omogućuju brzo vrijeme preokreta kada ih koristite.

Budući da su dostupni različiti tipovi baterija dubokog ciklusa, najbolje je saznati više o svom stroju i koji je tip prikladan za vašu kosilicu. Ako dobijete više informacija o ovim vrstama baterija, znat ćete kako kupiti one prave i najbolje taktike za povećanje njihove trajnosti.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.