John Deere D130 i John Deere E130: prednosti i nedostaci oba

1681840474 964 Pregled traktora za travu John Deere D105 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako ste umorni od tradicionalnih, ručnih kosilica za travu ili čak samohodnih pokretnih kosilica, možda razmišljate o kupnji traktorske kosilice. Na tržištu ćete pronaći nekoliko traktorskih kosilica, ali nisu sve jednake. Trebate onaj koji ne samo da je jednostavan za vožnju, već je i učinkovit u rezanju. Budući da postoji ogroman broj opcija, može biti teško odabrati pravu. Kako bismo vam pomogli da odaberete pravu, usporedit ćemo dvije najbolje kosilice za travu John Deere – John Deere D130 i John Deere E130.

O tvrtki John Deere

John Deere je popularno ime u opremi za vanjsko vrtlarenje i uređenje okoliša. Međutim, ime John Deere često se najviše povezuje s traktorima, snažnom poljoprivrednom opremom i poljoprivrednim alatima.

Tvrtka vjeruje u inovacije i poznata je po proizvodnji iznimno visokokvalitetnih proizvoda u sektoru vanjskih poslova i poljoprivrede. I to je predanost kvaliteti u poljoprivredi koja je prenesena na njihove stambene i komercijalne kosilice.

Pronaći ćete neke nevjerojatne značajke na njihovim kosilicama, uključujući lakši pogon, snažnije oštrice s većim kapacitetom rezanja i čak motor veće konjske snage. Sve to obično ima i prilično nisku cijenu.

Danas ću pokriti samohodne kosilice D130 i E130 John Deere da vidim kako se uspoređuju i po čemu se razlikuju kako biste mogli donijeti informiraniji izbor o tome koja je bolja za vas.

1681840476 987 Pregled traktora za travu John Deere D105 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Recenzije John Deere D130 i E130

Dok je serija D došla prije serije E, ona ni na koji način nije inferiorna. Očito je dulja prodaja D130 veća što je noviji model. Međutim, serija E nastavlja rasti u popularnosti među brojnim ljudima uglavnom zbog velikog kapaciteta motora i učinkovitosti rezanja.

Da biste stvarno razumjeli razlike između ta dva, pogledajte našu detaljnu recenziju svakog modela navedenog u nastavku.

Značajke i funkcije

I kosilice za travu D130 i E130 nude jednostavnu upotrebu, sveukupno superioran rez i dolaze s nekim izvrsnim dodatnim značajkama:

1. Vrsta motora

Motor određuje koliko je stroj moćan. Motor samohodne kosilice mora biti dovoljno jak da povuče težinu stroja, a istovremeno pokreće i noževe za rezanje, ali mora biti i izdržljiv.

Slab motor neće moći kositi čvrstu travu kada je napregnuta, to je osobito slučaj na neravnim ili nagnutim terenima.

Pogledajmo motor svake kosilice.

Motor kosilice D130

Kosilica John Deere D130 ima motor Briggs and Stratton 40 zapremine 0,7 litara.

Da to stavimo u perspektivu, kosilica radi na 22 KS. Cilindrični oblik motora omogućuje veći okretni moment i osigurava dobar rad čak i na vrlo grubim ili nagnutim površinama.

Svidjelo nam se kako motor može raditi dosljedno ujednačenim tempom bez gubitka snage ili zastajkivanja na širokom rasponu različitih terena. Nećete se morati suočiti ni s opadanjem performansi tijekom vremena jer motor ima izvrsne rezultate u pogledu izdržljivosti.

Osim toga, motor kosilice John Deere D130 ima gornji ventil koji daje veću radnu snagu stroju bez rasipanja goriva. To ga čini vrlo energetski učinkovitim motorom koji zahtijeva manje goriva od prethodnih modela.

Motor za kosilicu E130

Slično D130 kosilici, E130 također ima v-twin cilindrični motor i ima gornji ventil.

Što se tiče učinkovitosti motora, E130 također radi na 22 konjske snage, slično svom parnjaku, D130.

Međutim, ono što E seriju razlikuje od D serije su njezine obloge od lijevanog željeza koje okružuju motor. Dobro ga čuvaju od vanjskih utjecaja koji mogu dovesti do dugotrajne štete.

Sve zahvaljujući ovoj značajki, dobivate motor koji je izgrađen da dugo traje. Ako svoju samohodnu kosilicu namjeravate koristiti za komercijalno uređenje okoliša ili se redovito susrećete s vrlo zahtjevnim terenom s potencijalno opasnim preprekama, E130 će vašem motoru ponuditi dodatnu zaštitu koja mu je potrebna.

1681829279 691 Pregled traktora za travu John Deere D125 AgroPower Vrtni alati i strojevi

2. Sustav rezanja

Bilo da se radi o seriji E ili seriji D, brzo ćete naučiti zašto bi značajka rezanja trebala biti od najvećeg interesa kada su u pitanju oba stroja.

Tvrtka se ističe kada su u pitanju njihovi sustavi rezanja kosilica za travu, a poznato je da je John Deere prilično kreativan sa svojim noževima i postavom noževa.

D130 sustav rezanja

D130 ima kućište kosilice sa širinom rezanja od gotovo 1m, što je prilično široko.

Međutim, nakon što ga spojite na stroj i pokrenete oba zajedno, dobit ćete širinu rezanja od 1,2m. Ovo je dovoljno da završite s ogromnim travnjakom u tren oka. Nećete provoditi sate koseći travu jer oštrica pokriva tako veliko područje rezanja.

Iako je područje rezanja odlična značajka, ono što sustav rezanja D130 samohodne kosilice čini doista inovativnim je njegov sustav korištenja dvaju vretena za podizanje trave prije rezanja. To omogućuje čist i ujednačen rez bez dodatne frustracije višestrukog prelaženja područja. Obično je dovoljan jedan prolaz.

Također, kada je u pitanju kosilica, učinkovitost rezanja nije jedini čimbenik koji su proizvođači imali na umu pri projektiranju ovog stroja.

Kutija kosilice dolazi obojena premazom praškaste boje koja sprječava hrđanje na platformi. Stoga ćete moći raditi na svježe navodnjenoj travi bez brige da ćete oštetiti karoseriju svoje kosilice.

E130 sustav rezanja

Slično D130, kosilica za travu E130 također ima kućište od 1m opremljeno s dva izuzetno oštra rezna noža.

Uz dvije oštrice, koje pružaju jasan i čist rez bez rascijepljene trave, E130 vam omogućuje podešavanje visine kućišta kosilice prema vašim željama. Što se tiče visine, možete birati između 3-10cm. Opet, ako je trava unutar ovog raspona bit će potreban samo jedan prolaz.

Dakle, koliko god vaš travnjak bio zarastao, košnja će biti lak i jednostavan zadatak.

3. Stil vožnje

Samohodne kosilice nude dva stila: ručne i automatske.

Razlika između ta dva je ista kao i kod automobila s ručnom vožnjom i kod automobila s automatskim upravljanjem.

Tako da obično možete birati između stroja sa palicom ili automatika, ali ne nužno od istog proizvođača. I ručne i automatske postavke imaju svoje prednosti i nedostatke, a na kraju, odluka u potpunosti ovisi o vašim osobnim preferencijama.

D130 stil vožnje

Ako su brzina i jednostavnost korištenja ono što želite, bit će vam drago čuti da John Deere D130 koristi automatski mjenjač.

Ovaj sustav koristi posebno mazivo za prijenos snage s motora na kotače umjesto korištenja tradicionalnog sustava remena. Sve zahvaljujući ovoj inovativnoj značajci, ova kosilica radi mirnije.

Sustav vožnje je dobro izgrađen i lako ga je savladati. Međutim, primijetili smo da možda nije prikladan za vrlo niske ili vrlo visoke osobe. Omjer između papučice i sjedala poboljšan je kako bi se prilagodile osobama različite visine, ali još uvijek nekima može stvarati neugodnosti.

Ono po čemu se stil vožnje D130 razlikuje od modela E130 je opcija tempomata. S ovom posebnom kontrolom možete održavati konstantnu brzinu kosilice bez potrebe da je stalno sami podešavate.

E130 stil vožnje

Dobra stvar kod ove specifične značajke je da i D130 i E130 koriste hidrostatski prijenos i automatski pogon.

Međutim, jedina stvar koja nekima može poslužiti kao nedostatak je to što E130 nema tempomat. To znači da ćete ručno morati održavati ujednačenu brzinu.

1681829280 864 Pregled traktora za travu John Deere D125 AgroPower Vrtni alati i strojevi

4. Kapacitet goriva

Nema razlike u kapacitetu goriva dviju kosilica za vožnju.

John Deere kosilice D130 i E130 imaju spremnik goriva kapaciteta 9,1 litara. To je prednost jer većina kosilica troši 2,5 galona goriva na sat. Ako imate travnjak srednje veličine, onda će vam ovaj kapacitet najbolje odgovarati jer nećete morati brinuti o stalnom punjenju.

S druge strane, oba modela imaju učinkovito postavljen mehanički mjerač goriva koji možete vidjeti iz udobnosti vozačkog sjedala.

Dodatno, za dodatnu pogodnost korisnika, otvor za punjenje spremnika goriva nalazi se točno ispod sjedala. Ponovno punjenje spremnika je jednostavno i nećete morati brinuti o curenju ili prolijevanju. Štoviše, postoji privezani čep za gorivo koji možete jednostavno zaključati i otključati kako biste bili sigurni da nema krađe goriva.

5. Baterija

Vrsta baterije instalirane na vašoj kosilici bitna je u većoj mjeri nego što mislite jer je to u biti prvi izvor energije.

Tvrtka koristi baterije Mighty Max koje su poznate kao pouzdane i među najboljima na tržištu.

D130 i E130 imaju bateriju od 12 V Mighty Max koja se može montirati u bilo kojem položaju zahvaljujući svom inovativnom dizajnu koji ne curi i otporan je na udarce.

Kao što biste i očekivali, baterija ima sustav punjenja alternatora.

Također moramo spomenuti da ove baterije dolaze s 9 ampera snage i stoga se brzo pune. Također su vrlo izdržljivi i lako će trajati oko 3 godine čak i uz stalnu komercijalnu upotrebu.

6. Električni start

Iako su kosilice serije E došle nakon serije D i malo su veće, lijepo je znati da su proizvođači objema serijama dali opciju električnog pokretanja za dodatnu pogodnost.

Za razliku od automatskog pokretanja, možete jednostavno pritisnuti gumb na vašoj kosilici i čuti zvuk njenog motora kako oživljava, spreman za podrezivanje vašeg travnjaka.

7. Okvir

Pouzdanost okvira D130

Kada kažemo da je kosilica za travu John Deere D130 napravljena da traje, zaista to i mislimo.

Međutim, mali nedostatak je to što ne sadrži druge dodatne značajke za zaštitu od vanjskih utjecaja.

Pouzdanost okvira E130

Slično D130, kosilica za travu E130 također ima čelični okvir kalibra 12 za dodatnu čvrstoću i dulji vijek trajanja.

Ako to nije dovoljno, sjetite se da je kosilica također opremljena tračnicama ekstra čvrstoće izrađenim od čelika za dodatnu zaštitu od udaraca.

8. Funkcionalnost vremena

Iako niti jedan od dva promatrana modela John Deere nema nikakve ugrađene značajke za zaštitu od niskih temperatura, oni imaju sustav automatskog prigušivanja.

Ovaj sustav možete isključiti tijekom hladnih dana kako biste olakšali pokretanje kosilice.

Osim toga, John Deere je također svojim kupcima dostavio popis mjera opreza koje treba poduzeti kako bi zaštitili John Deere kosilice od podlijeganja ekstremno niskim temperaturama.

Neki od ovih savjeta uključuju uvijek podmazivanje stroja i korištenje zimskog goriva kada temperatura padne ispod nule.

Sjajna vijest je da se bilo koji od ovih strojeva može koristiti za raljanje čak i kroz najteže poslove čišćenja snijega uz dodatak priključka za snježni plug.

9. Jamstvo i korisnička služba: John Deere D130 i E130

Svi John Deere traktori za travu dolaze s jamstvom od 2 godine ili 120 sati od branika do branika, što god nastupi prije.

Dodatno, još jedna sjajna stvar u vezi s ovim jamstvom je da John Deere nudi zamjenu i povrat kada ih posjetite ili kontaktirate unutar 30 dana od vaše kupnje.

Zatim dolazi služba za korisnike.

Tim za korisničku podršku tvrtke John Deere iznimno je koristan i brz u svojim odgovorima. John Deere je mnogo uložio u svoj odjel za korisničku podršku (za razliku od nekih drugih tvrtki koje nećemo spominjati).

Bez obzira želite li kontaktirati osoblje John Deere korisničke službe putem e-pošte ili njihove telefonske linije za pomoć, koji god problem imate u većini će se slučajeva riješiti jednim kontaktom. Njihovi agenti su profesionalni, ljubazni i čini se da su dobro informirani.

Slično tome, službena web stranica John Deere također je puna svega, od povijesti tvrtke, do specifikacija proizvoda, pa čak i nekih dodatnih savjeta koji će vam pomoći da izvučete najviše iz strojeva koje kupite.

1681829279 270 Pregled traktora za travu John Deere D125 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Prednosti i nedostaci: John Deere D130 i E130

John Deere D130 i E130 dvije su potpuno različite serije i svaka ima svoje prednosti i nedostatke.

Pogledajmo ih sada.

Prednosti i nedostaci John Deere D130

Prednosti:

  1. Snažan motor koji pokreće 200 KS s cilindričnim okretnim momentom za iznimno glatku vožnju.
  2. Praškasto obojeno kućište za košnju za sprječavanje hrđanja.
  3. Opcija tempomata za održavanje brzine tijekom košnje.

Nedostaci:

  1. Kutija za košenje nije pravilno zavarena i možda će biti potrebna dodatna kupnja kako bi se kasnije popravila.

Prednosti i nedostaci John Deere E130

Prednosti:

  1. Zaštitni okvir od lijevanog željeza okružuje motor, čime se povećava izdržljivost.
  2. Podesiva visina kućišta za košnju za ravnomjeran i dosljedan rez.
  3. Lako dostupan spremnik goriva za lako punjenje bez prolijevanja.

Nedostaci:

  1. Gume su veće od onih kod D130 i ponekad se mogu zariti u blato ako je tlo jako mokro i blatnjavo.

Specifikacije: John Deere D130 i E130

Koji mi traktor za travu najbolje odgovara?

Jedna stvar koju treba odmah shvatiti je da je kosilica za travu D130 manja od E130.

To je najveći faktor koji razlikuje dvije kosilice.

D130 – ili bilo koja druga kosilica za travu u seriji D – napravljena je za lake poljoprivredne radove ili lake komercijalne aktivnosti uređenja okoliša i najbolje radi ako imate travnjak srednje veličine.

Ako svoju kosilicu namjeravate koristiti za teške poljoprivredne radove ili velike komercijalne poslove, najbolje je odabrati model E130. D130 je više nego dovoljan za kućnu upotrebu osim ako ne živite u Bijeloj kući.

Raspon cijena je, naravno, na većoj veličini za E seriju. No, dobit ćete točno ono što ste platili bilo da odlučite investirati u D130 ili E130.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.