Kako spriječiti robotske kosilice da prelaze preko cvjetnjaka

1681929352 Kako sprijeciti robotske kosilice da prelaze preko cvjetnjaka AgroPower Vrtni alati i strojevi

Robotske kosilice sjajno štede vrijeme i iznenadit ćete se koliko su snažne i okretne. Robusnije kosilice snalaze se sa svim vrstama površina i terena, a čak će prijeći i vaš vrtni put kako bi obavile posao.

Možete naići na probleme s robotskom kosilicom ako imate cvjetnu gredicu u sredini vašeg travnjaka jer ti roboti možda neće prepoznati vaše begonije i cinije kao nešto više od zarasle trave koju treba pokositi.

Robotska kosilica može lako prijeći preko gredica pa morate nešto poduzeti kako biste osigurali da kosilica vaše cvijeće ostavi na miru.

U ovom kratkom članku opisat ćemo neke učinkovite metode za sprječavanje vaše robotske kosilice u pristupu cvjetnim gredicama i drugim dijelovima vašeg travnjaka koje želite nedirnuti.

Robotska kosilica može lako pokositi cvjetnjak

Budući da proizvođači dizajniraju robotske kosilice za rukovanje nagibima i neravnim terenom, cvjetnjak u ravnini s travom bit će poštena igra.

Cvijeće, pa čak ni grmlje niskog rasta ne mogu izdržati snažno kućište za košnju i centrifugalno djelovanje noževa robotskih kosilica.

Možete vidjeti koliko je moćno djelovanje ovih autonomnih kosilica u ovom videu kosilice Husqvarna koja kosi korov, šikaru i vinovu lozu:

1682083122 Kako cistiti i brinuti se o robotskoj kosilici AgroPower Vrtni alati i strojevi

Evo nekoliko učinkovitih načina na koje spriječiti robotsku kosilicu da dolazi u cvijetnjak

Kako biste osigurali da vaša robotska kosilica ne pristupi vašem cvjetnjaku, morate botu jasno dati do znanja da se vaše cvijeće nalazi u području koje je zabranjeno.

To se može učiniti pomoću fizičke barijere koju robotska kosilica ne može proći ili korištenjem senzora kosilice i navigacijskog sustava temeljenog na signalu.

Evo nekoliko metoda koje možete isprobati:

Okružite cvjetnu gredicu perimetralnom žicom

Perimetralna ili granična žica kontinuirana je petlja žice na koju se vaša robotska kosilica oslanja kako bi otkrila svoju granicu kako bi se mogla kretati vašim travnjakom.

Žica, koja je spojena na stanicu za punjenje robotske kosilice, ponaša se poput goleme antene, emitirajući kontinuirani signal koji robot može detektirati i koristiti.

Ako perimetarsku žicu provučete oko vaše gredice, robot neće prijeći otkrivenu granicu i oštetiti vaše biljke. Jednostavno umotajte dužinu žice i konektora i pričvrstite je na mjesto oko ruba gredice.

Ploče za popločavanje ili kamenje mogu činiti prepreku

Kako bi vaša robotska kosilica lakše upravljala složenijim rasporedom travnjaka, fizičke prepreke također mogu biti od pomoći.

Postavljanje granice koju vaše robotske kosilice mogu detektirati ultrazvučnim senzorima znači da će robot promijeniti smjer kada se približi cvjetnoj gredici.

Da bi fizičke prepreke bile učinkovite, moraju stvoriti prepreku visine koju senzor može otkriti.

Neko kreativno uređenje okoliša može okružiti vaše cijenjene cvjetove gromadama, kamenjem ili ciglama koje će se pokazati neprobojnima za vašu robotsku kosilicu.

robotske kosilice

Razmislite o sadnji cvijeća u povišenu gredicu

Alternativna fizička prepreka za cijenjene biljke je uzdignuta gredica koja pruža trenutnu blokadu za lutajuću robotsku kosilicu.

Uzdignute gredice ne samo da štite vaše cvijeće od slučajnog košenja, već također sprječavaju korov, imaju bolju drenažu i toplije su za dulju sezonu rasta. Također je manje vjerojatno da će lopta ili entuzijastični ljubimac sletjeti usred vašeg cvijeća.

Možete eksperimentirati s različitim dizajnom koristeći drvene ili plastične stranice za podignuti krevet kupljen u trgovini ili DIY.

U velikom vrtu s više gredica na travnjaku, podijelite travu u zone

Ako imate veliko zemljište s više gredica, možda ćete morati podijeliti travnjak u određene zone na kojima će vaša kosilica raditi pojedinačno kako biste smanjili rizik od sjeckanja cvijeća.

Neki modeli robotskih kosilica omogućuju stvaranje različitih zona za košnju u vašem vrtu. Možete dodijeliti travnate površine kao glavnu površinu, susjedne površine i zasebne površine s vlastitim početnim točkama i rasporedom košnje.

Prekrijte svoj cvjetnjak i premjestite ga na prikladnije mjesto

Nabavka nove robotske kosilice može biti trenutak za preispitivanje rasporeda vašeg vrta. Cijela travnata površina bit će lakša za vas i vašu kosilicu nego cvjetne gredice, drveće i druge prepreke.

Ako je to slučaj, možete jednostavno iskopati cvijeće, ukloniti sav višak zemlje i vratiti travnjak i izravnati ga. Posadite svoje cvijeće duž ruba vašeg travnjaka ili možda koristite posude koje možete lako premjestiti.

Ako želite da vaša robotska kosilica izbjegne vašu gredicu, ove bi vam značajke mogle biti zanimljive

Izbjegavajući gredice i druge prepreke u vašem vrtu, vaša robotska kosilica može promašiti rubove i uske prolaze koji možda neće izgledati uredno kao što bi mogli.

Robotske kosilice visokih specifikacija dolaze s promišljenim značajkama koje vam pomažu da svaki komadić trave na vašem travnjaku pravilno pokosite. Potražite sljedeće značajke:

  1. Rubna košnja: ova značajka omogućuje robotskim kosilicama da pokose travu sve do ruba travnjaka. U nekim kosilicama oni pomaknu rezne oštrice kako bi osigurali da kosilica održava svaki komadić travnjaka pametnim.
  2. Košnja uskih prolaza: neke robotske kosilice posebno su konstruirane za košnju duž uskih prolaza u vašem vrtu. Ovi okretni modeli osiguravaju da svaki komadić trave bude pokošen iu neugodnim prostorima i kutovima.
-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.