Može li se postaviti veća pumpa na visokotlačni perač?

Dakle, morate upotrijebiti više vode za čišćenje automobila / trijema / slona nego što vaš stroj trenutno može podnijeti. Rješenje: veća pumpa. Problem: Ne znate je li moguće.

Crpku u vašem visokotlačnom peraču možete zamijeniti većom pumpom, a da je ne oštetite. Međutim, ako želite da radi na istom PSI-ju kao i prije, također ćete morati zamijeniti motor snažnijim. Inače riskirate oštećenje motora i pumpe.

Zvuči skupo, ali to je bolji odgovor nego ne, zar ne? Kako onda saznati koliko nam je konjskih snaga potrebno da održimo trenutni PSI?

Kako bismo razgovarali o tome zašto su različiti dijelovi visokotlačnog perača tako zamjenjivi, moramo malo govoriti o tome kako stroj radi kao cjelina.

Zapravo, visokotlačni perači općenito nisu osobito komplicirani. U osnovi ima četiri dijela koji utječu na to hoće li i koliko dobro funkcionirati.

Prva i možda najvažnija je pumpa. Pumpa radi otprilike isto kao ručna pumpa za bunar. Upija vodu, a zatim je brzo izbacuje kako bi se stvorio učinak vode pod pritiskom.

Crpka određuje koliko će se vode potrošiti svake minute. Taj broj mjerimo u galonima po minuti (GPM). GPM određuje pumpu, a ne motor. To je zato što je GPM uglavnom funkcija veličine komore pumpe.

Motor je ono što omogućuje pumpi da gura dovoljno snažno i brzo da pritisak vode. Maksimalni PSI za koji je visokotlačni perač sposoban je kombinacija konjskih snaga (HP) motora i GPM pumpe.

Druga dva dijela su crijevo i mlaznica. Oni zapravo ne utječu na stvari kao što su GPM ili PSI, ali to ne znači da su nevažni.

Ako promijenite veličinu pumpe, morat ćete kupiti novu mlaznicu kako biste kompenzirali povećani protok. Ako se crijevo ili mlaznica pokvare, bez obzira koliko je velika vaša pumpa, vaš će stroj i dalje biti beskorisan.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.