Najbolja samohodna široka kosilica

q1dddd AgroPower Vrtni alati i strojevi

Nisu sve samohodne kosilice jednake! Iako su neke od najprodavanijih pokretnih kosilica kosilice na guranje. To može biti problem kada uđete u strojeve veće klase. Premda će mnoge samohodne hodalice malo olabaviti, još uvijek može biti fizički napor gurati one veće i dovesti ih u te uske kutove travnjaka.

Zbog toga najbolja velika pokretna kosilica treba više snage, više manevriranja i šire područje rezanja od svojih parnjaka i uobičajenih strojeva na tržištu.

Što ima najbolja samohodna kosilica?

Kada je riječ o odabiru najboljeg velikog hoda iza travnjaka, znali smo da stroj treba imati veće područje rezanja, kako bi kratko obradio velike površine.

Također je trebao imati najbolji mogući radijus okretanja. Stoga je naš najbolji izbor trebao imati mali radijus okretanja ili, ako je moguće, mogućnost zakretanja u nultom položaju.

Naposljetku, da bi bio proglašen najboljim, stroj je također morao biti među najboljim kosilicama za široko područje.

Srećom, pronašli smo takav stroj!

q1dddd 1 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Naš izbor za najbolju veliku samohodnu kosilicu napravio je vodeći proizvođač mehaničkih proizvoda za vrt i travnjak – Troy-Bilt.

Zašto odabrati Troy-Bilt kosilicu?

Troy-Bilt u ponudi ima nekoliko proizvoda za njegu dvorišta u širokom rasponu područja, a svi su napravljeni najsuvremenijom tehnologijom.

Gledajući njihovu široku paletu proizvoda, teško je odabrati samo jedan koji se ističe, s obzirom na veliku raznolikost inovacija vezanih uz vrtlarstvo koje su proizveli u svojim alatima.

Samo iz tog razloga vjerujemo da Troy-Bilt WC33 uistinu može ispuniti sve vaše potrebe za njegom travnjaka kada vam je potrebna kosilica za široke površine.

Međutim, kada stvarno pogledate specifikacije i vidite što može učiniti za vas da skratite vrijeme rezanja travnjaka i gnjavažu koja je često povezana s kosilicama za široke površine, postaje jednostavno.

Dakle, ne bi trebalo biti iznenađenje da smo otkrili da je najbolja pokretna kosilica za široko područje Troy-Bilt: WC33XP široka pokretna kosilica.

WC33XP: najbolja velika pokretna kosilica

Troy-Bilt WC33 ima impresivan 420cc OHV motor koji je dovoljno snažan da se nosi sa svim vrstama radova na travnjaku i dvorištu.

Ima posebno široko rezno kućište s dvije oštrice od 83cm koje podrezuje impresivno široku putanju.

Ne samo da je moćan i daje profesionalne rezultate u rangu s komercijalnim strojevima koji su dvostruko skuplji od svoje cijene, već je i nevjerojatno jednostavan za korištenje.

Štoviše, ima sposobnost manevriranja bez okretanja koja se obično nalazi samo u skupim samohodnim kosilicama.

Kapacitet goriva dovoljan je da prođete kroz bilo koje dvorište bez obzira koliko veliko; Troy-Bilt WC33 ima masivni spremnik goriva od 10L.

Kapacitet podrezivanja ove zvijeri za košenje na četiri kotača više je nego dovoljan za pokrivanje travnjaka i dvorišta svih veličina.

Ovo je zvijer umjerene cijene, za svoju klasu, koja obećava da će košenje učiniti zabavnim i lakim, kao i komercijalno održivim.

Što WC33 čini najboljom velikom pokretnom kosilicom na tržištu?

Tržište kosilica za travu preplavljeno je svim vrstama proizvoda i različitim varijantama strojeva.

Ali po čemu se Troy-Bilt WC33 83cm kosilica za hodanje ističe ispred ostalih širokih kosilica?

Pogledajmo

420cc Troy-Bilt OHV motor

Ovaj motor dobiva snagu od 420cc OHV motora koji je razvijen u kući.

Ima sva sjajna svojstva OHV motora kao što su visokokvalitetne komponente, snažan sustav zakretnog momenta, učinkovitost goriva, tihi rad, niže radne temperature i dulji vijek trajanja u usporedbi s drugim tipovima motora koji se nalaze u konkurenciji WC33.

Iako je ovo samohodna kosilica, zvijer motora u kojem se nalazi omogućuje WC33 da radi na 4 brzine naprijed, a 420cc čak može parirati onom početne samohodne kosilice.

Stabilna kontrola gasa, u kombinaciji sa čvrstom konstrukcijom, pruža vam vrhunsko iskustvo košnje travnjaka bez vibracija.

Široko rezno kućište

Jedna od najvažnijih značajki Troy-Bilt WC33 je njegova sposobnost širokog rezanja. To znači da može pokriti više područja od standardne hodalice, a impresivne dimenzije njegovih dobro dizajniranih noževa omogućuju košenje više trave u jednom zamahu.

Također ima mogućnost okretanja u nuli, što znači da možete uključiti novčić baš kao i skupe kosilice za jahanje.

Naći ćete nekoliko različitih širokih kosilica za hodanje u ponudi u raznim trgovinama i na internetu.

Međutim, gotovo sve alternative imaju jednu oštricu unutra, dok Troy-Bilt WC33 ima masivno široko rezno kućište od 83cm koje nema jednu, već dvije oštrice.

Još jedna impresivna značajka reznog kućišta je njegova manevarska sposobnost.

Kutija za košenje može se ponovno prilagoditi za bilo koji teren; možete koristiti polugu visine palube s lakim pristupom za prelazak s niže na visinu.

LCD

Smatrali smo da ovaj poseban aspekt našeg odabranog Troy-Bilt širokopovršinskog stroja za rezanje zaslužuje biti istaknut jer ova komponenta nudi mnogo značajki u usporedbi s WC33 najbližim konkurentima.

Kada koristite plinsku kosilicu, očito je važno znati kada vašoj kosilici ponestane goriva, tako da LCD zaslon pokazuje koliko je soka ostalo u spremniku.

Svjetlo indikatora napona nestaje nakon 5 sekundi i vidjet ćete brojku pješčanog sata koja vas obavještava o broju sati preostalih za rad kosilice.

Dok motor radi, na ekranu se stalno prikazuje vrijeme rada kosilice.

LCD zaslon je povezan s vrlo pametnom značajkom koja vam omogućuje da vidite sve zahtjeve održavanja vašeg stroja izravno na zaslonu.

Dobit ćete obavijest putem LCD-a ako je potrebno promijeniti ulje i trepće kako bi označio zabilježene sate nakon završetka 50-satnog rada kako bi ukazao na to da je potreban jednostavan, brz servis.

Ova i sve ostale značajke u potpunosti su pokrivene u online korisničkom priručniku.

q13dddvdcvddd AgroPower Vrtni alati i strojevi

Druge značajke

Ovo nisu jedine značajke koje nudi ovaj moćni stroj širokog područja.

  • Promjenjiva kontrola gasa olakšava kontrolu brzine stroja. Super je odgovor. Manji ste pritisak na tijelo, a posebno na ruke, jer možete regulirati i mijenjati brzinu.
  • Stroj dolazi s reznim kućištem s dvije oštrice od 83cm koje brzo i jednostavno reže široku stazu. To skraćuje vrijeme potrebno za obavljanje posla i stvara manji pritisak na vas.
  • Stroj dolazi s pogonom na stražnje kotače s brzinama N, R i 4 naprijed, što vam daje više mogućnosti od većine drugih plinskih kosilica. To posao čini zabavnim i lakim.
  • Kosilica ima mjerač sati koji nudi podsjetnike za održavanje. Na taj način znate kada je vrijeme za čišćenje uređaja, dolijevanje ulja ili druge standardne zadatke. To pomaže produžiti ukupni životni vijek uređaja i također uklanja nagađanje o vremenu servisiranja.
  • WC33 ima jasan spremnik plina od 10L – više nego dovoljno da zadovolji vaše potrebe.

Dodatni pribor

Postoji nekoliko dodataka koje možete pričvrstiti na Troy-Bilt WC33 kako biste povećali njegovu funkcionalnost.

Dodatna oprema uključuje Walk-Behind bager i set za malčiranje uz vreću za travu koja se prodaje zasebno.

Tu je i sifonska pumpa za vanjsku električnu opremu koju možete koristiti za siguran prijenos nafte i plina iz spremnika u spremnik. Ovo je stvarno nešto što biste trebali nabaviti jer štedi prljavo izlijevanje ulja i benzina, a također zaustavlja i kaplje izliveno na vaš travnjak.

Ovaj se stroj također lako čisti i dolazi zajedno s crijevom koje malo olakšava posao.

Za promjenu svjećica najbolje je koristiti produžene ključeve za svjećice koje izdaje tvrtka jer vam oni mogu uvelike pomoći da dosegnete udubljene svjećice.

Održavanje kosilice WC33 je jednostavno

Vrlo je važno servisirati svoju kosilicu u redovitim intervalima ako je želite održavati u vrhunskom načinu rada i produljiti njezin životni vijek.

Redovito servisiranje kosilice također zaustavlja pretjerano obezvrjeđivanje stroja ako ga ikada poželite prodati kako biste ga nadogradili, možda na samohodnu kosilicu.

Iako Troy-Bilt osigurava da WC33 dolazi s trogodišnjim jamstvom, to ne znači da mu ne biste trebali posvetiti malo više pažnje i TLC-a. Samo redovito čišćenje kosilice može vam omogućiti još nekoliko godina korištenja.

Također je važno održavati redovito ako želite da radi sa stopostotnom učinkovitošću.

Srećom, Troy-Bilt WC33 uopće nije zahtjevan za održavanje.

Priručnik za rukovanje sadrži sve smjernice za korištenje i održavanje koje su vam potrebne kako biste stroj održavali u vrhunskoj formi.

Troy-Bilt također nudi španjolski prijevod cijelog priručnika, od stranice 32 priručnika, kako bi zadovoljio potrebe svojih rastućih američkih potrošača koji govore španjolski, što smo smatrali dobrim dodirom korisničke službe.

Ovo nije vaša prosječna motorna kosilica za travu; WC33 ima snažan OHV motor od 420cc koji zahtijeva ulje za podmazivanje pokretnih dijelova. Slijedite preporučeni raspored ulja naveden u korisničkom priručniku i vaš će motor raditi najbolje godinama nakon prve kupnje.

Kada točite gorivo, pazite da ne prolijete.

Preporučamo da temeljito proučite priručnik za rukovanje, a da ne spominjemo i odjeljak o sigurnosti.

Čišćenje ovog snažnog stroja također nije herkulovski zadatak za razliku od nekih drugih kosilica. Vrlo se lako pomiče i dovoljno je lagan za čišćenje bez ikakvih problema.

Brojni dijelovi se mogu odvojiti što vam olakšava pristup svim područjima kako biste bili sigurni da stroj održavate potpuno čistim i bez nečistoća. Važno je to učiniti ako želite da vaš strojevi ostanu u dobrom stanju.

Priručnik za rukovanje također naglašava postupak čišćenja pokazujući vam kako odvojiti i ponovno pričvrstiti različite komponente.

Servisiranje

Troy-Bilt posluje više od 75 godina i za to vrijeme su usavršili ono što rade. Imaju iskustvo i stručno znanje kako bi osigurali da vaš stroj dobije sav TLC koji će mu ikada trebati.

Stoga vam preporučujemo da se obratite službenim Troy-Bilt profesionalnim servisnim centrima ako postoji potreba za popravkom.

Uvijek je dobra ideja provjeriti kompatibilnost dodataka ako ih kupujete lokalno, jer korištenje pogrešnog artikla može dovesti do nepredviđene štete na priboru ili, što je još važnije, na stroju.

q13dddv6dd33cd3dd3 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Isplati li se kupiti WC33 veliku pokretnu kosilicu za široku površinu?

Troy-Bilt WC33 naša je preporuka za svakoga tko treba široki prostor za hodanje iza kosilice.

S WC33 dobivate ozbiljnu snagu ispod haube. S 420cc ova stvar može prevladati gotovo svaki izazov košnje travnjaka i proći kroz najteži teren ostavljajući glatku profesionalnu završnicu.

Nitko ne želi raditi duge zavoje dok kosi svoj travnjak jer želi glatku besprijekornu završnu obradu i tu blista manevarska sposobnost bez okreta WC33.

Tvrtka Troy-Bilt poznata je po proizvodnji snažnih kosilica za travu, a ovo je jedna od najboljih koju mogu ponuditi. Iza ovog proizvoda stoji preko 75 godina inženjerskog iskustva tako da WC33 doista ništa ne nedostaje.

Troy-Bilt WC33 ima ekonomičnu cijenu i vjerujemo da će tijekom godina ova kosilica održati svoju cijenu boljom od većine drugih kosilica na tržištu – ako je ikada poželite prodati i nadograditi.

Iako možete potražiti lokalnog trgovca, znatno ćete uštedjeti kupnjom ovog proizvoda online i kao što je ranije spomenuto.
Zaista nije potrebno puno sastavljanja nakon što se pošalje kući. Nakon nekoliko manjih dodataka i dodataka, bit ćete spremni za rad i kao i mi bit ćete uvjereni da je ovo najbolja kosilica za hodanje koja se može kupiti novcem.

Savjet za početnu kupnju

Kao i kod bilo koje druge kupnje, nemojte samo ići s prvim prodavačem kojeg vidite i iako kupnja lokalnog ima neke prednosti, može koštati znatno više od alternativa.

Kupnja putem interneta sada je izvrstan način da osigurate najnižu cijenu za velike kupnje kao što su velike kosilice jer se ušteda troškova dobavljačima, koji štede novac na režijskim troškovima kao što su maloprodajni prostori, često prenosi na kupca.

Otkrili smo da je najjeftinija opcija kupnja WC33 putem interneta osiguravajući da prodavač nudi besplatnu dostavu – to će vam omogućiti značajne uštede.

Što recenzenti kažu o našem izboru za najbolju veliku pokretnu kosilicu?

Korisnici su bili vrlo zadovoljni njegovom izvedbom i koliko je naša istraga uspjela otkriti, u ovom trenutku nema apsolutno nikakvih negativnih recenzija.

Uobičajena tema među korisnicima je snažan motor. Jedan recenzent nazvao je WC33 čudovištem, objašnjavajući da je iskustvo korištenja kosilice više nego zadovoljavajuće.

Jedan pretjerano uzbuđeni vlasnik tvrdio je da je bio toliko uzbuđen što će dobiti svoj novi WC33 da nije kosio samo svoj travnjak, već i svoje susjede. Iako smo prilično sigurni da nećete biti toliko oduševljeni svojom novom kupnjom, to ipak ukazuje na to da je zamornost košnje kompenzirana jednostavnošću korištenja ovog stroja.

Iako WC33 ima više od samo nekoliko prednosti, on ima nekoliko nedostataka – ili barem nekoliko manjih problema za korisnike.

Neke rezerve koje se ponavljaju vrte se oko toga da određene kontrole nisu na najpoželjnijem mjestu. Međutim, budući da su svi korisnici koji su se žalili na ovaj određeni problem htjeli kontrole na različitim mjestima, čini se da je to više stvar osobnih preferencija nego pravi problem.

Kada koristite stroj, vidjet ćete da nemate problema s pristupom bilo kojoj kontroli bez obzira na to gdje biste željeli da se nalazi.

Određeni recenzent s pet zvjezdica spomenuo je da je prethodno bez ikakvih problema koristio 16 godina staru kosilicu Troy-Bilt, ali kako je želio ažurirati, namjeravao je ostati s istim proizvođačem.

Drugi recenzent koji je nedavno kupio WC33 bio je istinski uzbuđen zbog ručke za kontrolu visine i raznih podesivih brzina.

Čini se da su svi online kupci zadovoljni i drugim aspektima kupnje. Čini se da je korisnička služba velika pobjeda za Troy-Bilt i njihove prodavače. Tvrtka brine o svojim kupcima i uvijek je spremna odgovoriti na sve upite.

Na većinu pitanja u vezi s politikom proizvoda ili tvrtke može se odgovoriti na internetu. Osim toga, tvrtka brzo odgovara na e-poštu i odgovara na pozive.

Usporedna tablica WC33 i sličnih velikih pokretnih kosilica

ModelTb WC33 samohodna kosilica sa širokim rezomTb WC28 samohodna kosilica sa širokim rezomTB 120 hodna gurajuća kosilica
MotorTroy-bilt 420 serije OhvBriggs & Stratton serija 950Powermore OHV motor
Istisnina420 ccm223cc159cc
Sustav pokretanjaElektrični start s ključem W/ Ready StartStandardni trzaj sa spremnim startomRecoil W/ Ready Start
Ulje1685mL 10w30 (uključeno)532mL SAE-30 (uključeno)433mL SAE-30 (uključeno)
Kapacitet goriva10L5L5L
špil210cm Dual Blade W/integrated Premium Deck Wash190cm čelik101cm Triaction sustav rezanja
Vrsta pražnjenja2-u-1, bočno pražnjenje ili malč (vreća opcionalna)3-u-1 bočno pražnjenje, malč i stražnja vrećica (uključeno)3-u-1 kabriolet – bočni pražnjenje, malč ili stražnja vreća
Kapacitet vreće za travuN/A2.25 Bušel1,9 Bušel (uključeno)
Pogonski sustavSamohodni stražnji kotačPogon na stražnje kotačeGurnuti
Kontrola brzinePromjenjiva brzinaKontrola varijable u korakuN/A
Stil ručkePodesivi PlwSklopivi/podesiviPodešavanje visine u 3 položaja
Raspon visine palubePodešivač visine s jednom polugomPodešivač visine s jednom polugomPodešavanje visine palube s dvije poluge
Raspon visine rezanja8 postavki od 5cm – 8cm6 postavki od 5cm – 8cm6 postavki od 5cm – 8cm
Kotači20cm prednji kotači s kugličnim ležajevima, 40cm stražnji pneumatski20cm sprijeda /25cm straga18cm naprijed, 28cm straga
Težina140kg150kg33kg

Ključne stvari koje treba uzeti kod široke samohodne kosilice

Postoji nekoliko stvari koje morate razumjeti prije nego što kupite veliku kosilicu za travu:

Koja je glavna svrha stroja?

AgroPower Vrtni alati i strojevi

Prvo što trebate učiniti je shvatiti što želite.

Iako ovo može zvučati pomalo pokroviteljski, trebali biste biti svjesni širokog raspona dostupnih strojeva.

Postoje sve vrste kosilica za travu i ne mora značiti da je najopremljenija mašina najbolja za vas, pa čak ni najbolja u svojoj klasi. Osim toga, model s najvećom cijenom nije uvijek i najbolji!

Dakle, svakako pronađite kosilicu koja je najbolja za vaše potrebe; u ovom slučaju morate tražiti najbolje od širokog kroja iza kosilica.

Dobro etablirana tvrtka imat će detaljnu prisutnost na internetu sa solidnom reputacijom. Međutim, smatramo da je najbolji način da steknete pravi osjećaj o tome što stroj može, a što ne može, pogledati recenzije kupaca (kao što je navedeno u nastavku).

Širina reznog kućišta trebala bi biti ključna komponenta u vašem izboru

Duljina i širina travnjaka jedan je od najvažnijih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru kosilice.

Svaki krajolik ima svoje dimenzionalne izazove i ako je vaš travnjak ogroman, trebali biste odabrati kosilicu koja ima snažan motor i široko rezno kućište.

Morate uzeti u obzir teren koji trebate kositi

Konvencionalni travnjaci u predgrađu jedno su, ali što ako je vaš teren malo zahtjevniji?

Ako živite na brdovitom području, potrebna vam je snaga kao i lakoća manevriranja.

Ako na vašoj kosilici postoje razne prepreke poput korijenja drveća ili cvjetnjaka, tada vam je potreban stroj koji ima fleksibilnost kretanja.

Izrada oštrih zavoja sa standardnom kosilicom je manje od idealne na neravnom terenu i stvarno neće obaviti posao na travnjacima koji nalikuju stazi s preprekama.

Zbog toga vjerujemo da se isplati odabrati Troy-Bilt WC33 za takva okruženja budući da ima i snagu i manevriranje bez okreta što omogućuje kretanje u bilo kojem smjeru bez stvarnog napora.

Koja je garancija na stroj?

Na kraju, trebate pogledati jamstvo tvrtke. Proizvođač s dobrim iskustvom trebao bi biti dovoljno samouvjeren da ponudi barem godinu dana jamstva.

Srećom, Troy-Bilt nudi 3-godišnje ograničeno jamstvo na svoju samohodnu kosilicu WC33 Wide Cut. Sve detalje u vezi jamstva možete pročitati ovdje.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.