Što učiniti ako počne curiti ulje iz puhača za lišće?

1681995267 910 Najbolji puhaci lisca za ciscenje oluka AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako ste počeli primjećivati ​​curenje plina iz vaše puhalice za lišće, onda niste jedini. Puhalica za lišće može ispuštati plin dok se koristi ili čak i kada se ne koristi, ali ima nešto plina u spremniku za gorivo.

Nikada nije sigurno koristiti puhalicu za lišće iz koje curi plin zbog očite opasnosti od slučajnog izazivanja požara. Trebali biste popraviti istjecanje plina prije ponovne upotrebe puhalice za lišće.

Dakle, što biste trebali učiniti ako vaš puhač za lišće ispušta plin?

Ako vaš puhač za lišće ispušta plin evo nekoliko stvari koje možete učiniti da spriječite curenje plina:

  • Popravak 1: Provjerite ima li curenja u cijevima za gorivo
  • Popravak 2: Pregledajte žarulju temeljnog premaza za oštećenje
  • Popravak 3: Provjerite je li spremnik goriva oštećen
  • Popravak 4: Pregledajte otvor za ventilaciju spremnika za gorivo ili povratni ventil
  • Popravak 5: Pregledajte rasplinjač i brtve rasplinjača

Prirodno je paničariti nakon što nađete lokvu plina ispod svoje puhalice za lišće. Ne samo da puhač za lišće čini opasnim za korištenje, već također trošite dragocjeni plin. Srećom, nije teško pregledati i otkloniti gore navedene uzroke curenja plina u puhalici za lišće.

U ovom članku ćemo vam reći kako točno dijagnosticirati i popraviti puhač lišća iz kojeg curi plin pa čitajte dalje.

Greška u cjevovodima za gorivo je najčešći krivac za curenje goriva u puhaču lišća budući da sve gorivo putuje kroz te vodove. Dakle, prije nego što provjerite bilo što drugo, pažljivo pregledajte vodove za gorivo kako biste vidjeli jesu li dobro spojeni na mjesto gdje bi trebali biti spojeni i nije li spoj labav. U većini slučajeva istjecanja plina krivac je labav spoj cijevi za gorivo.

Ali ako vaš puhač za lišće nema labave spojeve cijevi za gorivo, tada ćete morati pregledati cijevi goriva za bilo kakvu štetu. Ako postoje pukotine ili rupe u cijevima za gorivo ili su cijevi za gorivo postale previše krte, morat ćete postaviti nove cijevi za gorivo na puhač za lišće.

Obavezno zabilježite koja se cijev za gorivo spaja na koji priključak na rasplinjaču i spremniku goriva kako biste izbjegli miješanje spojeva prilikom postavljanja novih cijevi za gorivo. Dok mijenjate vodove za gorivo, morat ćete izvaditi filtar goriva iz spremnika za gorivo i pričvrstiti glavnu cijev za gorivo spremnika za gorivo na filtar goriva unutar spremnika za gorivo.

1697239373 614 Jesu li akumulatorske puhalice za lisce dobre.webp AgroPower Vrtni alati i strojevi

To je zato što jednostavno umetanje nove cijevi za gorivo u spremnik goriva bez pričvršćivanja na filtar može dovesti do ulaska prljavog, nefiltriranog goriva u motor i uzrokovati ozbiljne probleme u vašem puhaču za lišće.

Napomena: Provjerite jeste li zamijenili cijelu cijev za gorivo i izbjegavajte izrezivanje oštećenog dijela i ponovno spajanje cijevi za gorivo jer zrak može ući u cijev za gorivo kroz spoj i uzrokovati neispravan rad puhača lišća. Kada nabavljate zamjenske cijevi za gorivo, provjerite jesu li iste širine kao one koje mijenjate.

Budući da većina puhača lišća ima svoje spremnike goriva ispod rasplinjača, ponekad korisnik mora pumpati gorivo u rasplinjač kako bi se pokrenuo. Kada uđe žarulja za punjenje, korisnici mogu pumpati plin u rasplinjač puhala lišća pomoću ovog jednostavnog uređaja prilikom pokretanja stroja.

Žarulja temeljnog goriva često se može oštetiti, probušiti ili jednostavno istrošiti zbog stalne izloženosti gorivu. To može rezultirati curenjem goriva iz kuglice temeljnog goriva. Dakle, ako primijetite curenje plina iz temeljne žarulje, onda je to pokazatelj da vaš puhač lišća treba zamijeniti temeljnu žarulju.

Jer ne samo da će oštećena žarulja za punjenje curiti gorivo, već neće moći pumpati plin u rasplinjač, ​​što vam otežava pokretanje vašeg puhača lišća.

Zamjena temeljne žarulje puhača za lišće vrlo je jednostavan zadatak, a sve što trebate je odvijač i odgovarajuća zamjenska temeljna žarulja kako biste obavili posao. Obično ćete morati ili ukloniti filtar za zrak ili bočni poklopac vašeg puhača za lišće kako biste zamijenili žarulju temeljnog premaza. Ali u nekim modelima možete izravno ukloniti temeljnu žarulju bez rastavljanja bilo čega drugog.

Bublica temeljnog premaza obično se drži na mjestu uz pomoć 2 vijka koje treba odvrnuti da biste uklonili žarulju temeljnog premaza. Primijetit ćete da žarulja za gorivo ima 2 spojene cijevi za gorivo i sve što trebate učiniti je ukloniti te cijevi za gorivo i žarulja za gorivo će odmah izaći.

Važno je provjeriti jeste li pravilno spojili cijevi za gorivo na novu žarulju za punjenje jer ako neispravno spojite cijevi za gorivo, žarulja za gorivo možda neće raditi ispravno. Dobar način da se izbjegne miješanje vodova za gorivo prilikom ugradnje nove mjehuriće temeljnog goriva je uklanjanje jedne cijevi za gorivo s oštećene mjehuriće temeljnog goriva spojiti je s novom mjehurićom temeljnog goriva, a zatim ukloniti drugu i spojiti je na novu žarulju temeljnog goriva.

Na kraju, vratite grudicu temeljca na mjesto i vratite 2 vijka kako biste postavili žarulju temeljca na mjesto.

Spremnik goriva glavno je skladište goriva za vaš puhač lišća. A ako spremnik goriva vašeg puhača za lišće napukne ili se ošteti, to će uzrokovati veliko curenje plina. Spremnik za gorivo možete provjeriti ima li pukotina dok je montiran na puhač lišća, ali morat ćete ga potpuno ukloniti s puhača lišća ako želite temeljito pregledati spremnik goriva.

Evo zasto visokotlacni peraci imaju filtere za ulje AgroPower Vrtni alati i strojevi

Možete ukloniti vijke koji drže spremnik za gorivo kako biste ga skinuli. Obično se ti vijci nalaze ili ispod baze puhača lišća ili na bočnoj strani samog spremnika goriva. Ako primijetite rupe, pukotine ili bilo kakvo curenje iz spremnika goriva, morat ćete kupiti novi spremnik goriva za vaš puhač lišća i instalirati ga kako biste zaustavili curenje plina.

Ventilacijski otvor spremnika za gorivo je u osnovi nepovratni ventil koji se nalazi u spremniku goriva vašeg puhača lišća koji omogućuje ulazak zraka u spremnik goriva, ali sprječava izlazak goriva iz spremnika goriva.

Ali kada se ovaj otvor pokvari, može uzrokovati curenje goriva iz ventilacijskog otvora i počet ćete primjećivati ​​kapljice plina oko ventilacijskog otvora spremnika goriva. Obično se ventilacijski otvor spremnika za gorivo nalazi na poklopcu spremnika goriva vašeg puhača lišća, a možete zamijeniti poklopac kako biste riješili problem curenja ventilacijskog otvora spremnika goriva.

Ali položaj ventilacijskog otvora spremnika za gorivo može biti različit za različite vrste puhača lišća, stoga je najbolje pogledati korisnički priručnik vašeg puhača lišća kako biste saznali mjesto ventilacijskog otvora spremnika goriva u spremniku goriva vašeg puhača lišća.

Rasplinjač vašeg puhača lišća odgovoran je za miješanje goriva sa zrakom prije nego što dopremi ovu savršenu smjesu u motor. Stoga svako oštećenje brtve rasplinjača ili samog rasplinjača može uzrokovati značajno curenje plina.

Možete vizualno provjeriti ima li na rasplinjaču korozije ili pukotina ako ustanovite da plin curi iz rasplinjača. U slučaju da plin curi samo s donje strane rasplinjača, a gornji dio je suh, onda je to znak da je brtva posude karburatora oštećena i uzrokuje curenje goriva.

Možete instalirati novu brtvu posude za vaš karburator kako biste popravili curenje plina. Ali ako primijetite fizičku štetu na rasplinjaču koja uzrokuje curenje plina, morat ćete zamijeniti cijeli sklop rasplinjača.

Ugradnja novog rasplinjača je jednostavna; sve što trebate učiniti je ukloniti sve cijevi za gorivo prije nego što skinete rasplinjač koji curi i zatim instalirati novi rasplinjač na vaš puhač lišća. Provjerite jeste li pravilno spojili vodove za gorivo kada spajate vodove za gorivo na novi rasplinjač.

Curenje plina se nikada ne smije zanemariti jer ako nastavite koristiti puhač za lišće iz kojeg curi plin, izlažete se opasnosti. Osim toga, popravljanje puhala za lišće s curenjem plina je nešto što možete učiniti kod kuće; sve što trebate učiniti je provjeriti sve moguće uzroke istjecanja plina pomoću metoda objašnjenih u ovom članku.

U slučaju da ne razumijete uzrok curenja, nemojte se ustručavati konzultirati stručnjaka. U gotovo svakom slučaju, s vrlo osnovnim alatima i minimalnim naporom, možete jednostavno popraviti curenje plina na vašem puhaču lišća i učiniti ga kao novim.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.