Što učiniti kada visokotlačni perač padne u bazen?

Vaš visokotlačni perač je pao u bazen i vjerojatno se pitate hoćete li ga ponovno moći koristiti.

Ako vaš visokotlačni perač padne u bazen, vrlo su male šanse da će ponovno raditi normalno. Međutim, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste spasili svoj visokotlačni perač.

U ovom članku ćemo objasniti što se događa kada vaš visokotlačni perač padne u bazen i što možete učiniti da to popravite.

Visokotlačni perač je pao u bazen?

Ovo je vrlo nesretan događaj jer visokotlačni perači nisu vodootporni. Naravno, ovisi i o tome koliko je dugo vaš visokotlačni perač bio uronjen u vodu. Objasnit ćemo vam što se događa unutar vašeg visokotlačnog perača kada padne u vodu.

Električni visokotlačni perač

Vrlo je vjerojatno da vaš visokotlačni perač neće raditi nakon pada u bazen jer električne komponente unutar tlačnog perača bile su izložene za previše vode.

Ako je vaš električni visokotlačni perač izložen previše vode, filtar zraka se začepi vodom a karter najvjerojatnije ima vodu, što otežava pokretanje. Cilindri također imaju vodu i sve električne komponente su mokre.

Otkako je pao u kloriranu vodu, počela se stvarati hrđa unutar i izvan tlačnog perača, što joj možda nije dobro.

Tlačni perač na plin

Kada je visokotlačni perač na plin izložen vodi, može podnijeti nešto više od električnog visokotlačnog perača, ali nije zajamčeno da će vaš visokotlačni perač ponovno raditi.

Kada benzinski motor uvlači vodu kroz karburator, motor će vjerojatno biti trajno uništen. Plinski motor ima klipove koji komprimiraju mješavinu plina i zraka. Ova mješavina plina i zraka se zatim zapali, što klip tjera prema dolje i uzrokuje rotaciju radilice.

Ako voda nije komprimirana i uđe dovoljno vode, oštetit će klipove i saviti ili slomiti šipku koja ih povezuje s radilicom.

Kako popraviti visokotlačni perač

Naravno, nije idealno pustiti visokotlačni perač u bazen, ali postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste pokušali spasiti visokotlačni perač.

1652042766 463 Dakle vas je visokotlacni perac pao u bazen Sto sada Moj Dom Moj Život

Električni visokotlačni perač

Prvi korak za popravak visokotlačnog perača je što prije ispraznite vodu koja je u njega ušla. Zatim provjerite sve unutarnje komponente vašeg tlačnog perača. Također, svakako očistite sve unutarnje dijelove.

Važno je da ti zamijenite brtvu i skinite svjećicu. Također je dobro ostaviti visokotlačni perač vani na suncu nekoliko dana i ostaviti da se potpuno osuši.

Dobro je odnijeti svoj visokotlačni perač maloprodaji ili razmisliti o kupnji novog visokotlačnog perača ako ne znate puno o unutarnjim komponentama vašeg visokotlačnog čistača ili ga ne znate učinkovito rastaviti.

Visokotlačni perač na plin

Poznato je da visokotlačni perači na plin mogu podnijeti nešto više vode od električnih visokotlačnih perača. Ako imate visokotlačni perač na plin, možda ćete imati veće šanse da ga popravite jer su otporniji na vodu od električnih visokotlačnih perača.

Prva stvar koju trebate učiniti je izvadite svjećicu i zatim nekoliko puta povucite uže za starter kako bi se riješio većine vode u cilindru. Zatim biste trebali staviti prst na otvor za svjećicu i povući uže za starter. Možete vidjeti rade li klip i ventili ispravno kada osjetite pritisak na prstu.

Ako klip i ventili slučajno rade normalno, možete nastaviti izvadite spremnik za plin i uvjerite se u potpunostiPusti to. Ako vaš visokotlačni perač ima karburator u obliku posude, također ga treba isprazniti. Također biste trebali razmisliti o ispuštanju ulja.

Posljednje što trebate učiniti je ostaviti svjećicu ugašenu jednog dana kako bi se mogla osušiti. Tada sve što trebate učiniti je napuniti rezervoar za ulje i plin napunite svježim benzinom i zamijenite filtar zraka. Zamijenite svjećicu i trebali biste biti spremni za ponovno korištenje tlačnog perača!

Održavanje visokotlačnog perača

Održavanje visokotlačnog perača ključ je za ispravno funkcioniranje visokotlačnog perača koji će trajati što je dulje moguće. Ovi savjeti za održavanje omogućit će da vaš visokotlačni perač radi na najbolji mogući način.

Prije uporabe visokotlačnog perača

Važno je prije nego počnete s pranjem pod pritiskom provjerite razinu ulja i goriva za modele s benzinskim motorom. Također je važno provjeriti cjedilo za dovod vode. Očistite kontaminirane zaslone vodom i zamijenite ih ako su oštećeni.

1652042767 131 Dakle vas je visokotlacni perac pao u bazen Sto sada Moj Dom Moj Život

Dalje morate provjerite pištolj za raspršivanje, vrh za raspršivanje i pričvršćenje štapića. Provjerite jesu li vaše veze sigurne. Zatim možete isprobati okidač pištolja za prskanje i blokadu okidača.

To je također dobra ideja provjerite visokotlačno crijevo za posjekotine, izbočine ili curenjeili bilo koje druge štete. Tada biste mogli razmisliti o provjeri usisne cijevi za deterdžent i da je očistite ako je začepljena.

Nakon korištenja visokotlačnog perača

Nakon što završite s korištenjem visokotlačnog perača, vrijeme je da ga pravilno spremite. Prva stvar koju trebate učiniti je isperite deterdžent iz visokotlačne mašine za pranje. Zatim uklonite usisnu cijev za deterdžent iz dovoda deterdženta i provjerite je li sprej postavljen na nizak tlak. Tada ste spremni pustiti vodu da teče kroz sustav nekoliko minuta.

Osim toga, tlačni perač i dovod vode moraju biti isključeni kako bi se oslobodio tlak u stroju. Također ćete htjeti aktivirati blokadu okidača i pustiti da se visokotlačni perač ohladi.

Na kraju, morate odvojite vrtno crijevo, pištolj za prskanje, nastavak za štapić i visokotlačno crijevo i ocijedite vodu iz njih.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.