Utrke kosilica, što sve trebate znati?

image 9 AgroPower Vrtni alati i strojevi

U ovom postu na blogu raspravljat ću o potrebnim pripremama koje morate obaviti prije korištenja kosilice za utrke ili druga slična natjecanja.

„Kada možete odabrati nešto što je bio samo jednostavan stroj koji je trebao ići van i brzo i bez napora pokositi vašu travu za vas, a sada ga jednostavno možete staviti na trkaću stazu, a može podnijeti i izdržati brzine do sedamdeset milja sat, osamdeset milja na sat, ili devedeset milja na sat, to izgleda kao prilično veliko postignuće. To je vjerojatno jedan od najprijateljskijih, najisplativijih oblika motosporta koji postoji.

Utrke kosilica, ovo trebate znati:

Kosilice koje se koriste za utrke su jako modificirane. Oštrice je potrebno ukloniti iz sigurnosnih razloga, a okvir je potrebno ojačati kako bi izdržao povećani stres. Motor treba modificirati kako bi isporučivao više snage, mjenjač treba zamijeniti, a kočnice je potrebno modificirati kako bi se mogao nositi s većom brzinom.

Sada ću podijeliti jednostavan vodič korak po korak koji trebate slijediti kako biste svoju kosilicu mogli koristiti za utrke. Pa krenimo odmah na to.

image 6 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Korak 1. Članstvo:

Morate postati službeni član ovisno o tome gdje se nalazite, tako što ćete se prijaviti online ili ispuniti u relevantnim obrascima.

Korak 2. Odaberite rasnu skupinu:

Postoje brojne Facebook grupe za utrke kosilica i njihov raspored. Možete pretražiti najrelevantniji koji vas zanima i pridružiti mu se.

Korak 3. Odaberite kosilicu:

Bilo da ste zainteresirani za amatersku ili profesionalnu verziju utrka kosilica za travu, morat ćete imati modificiranu kosilicu da biste sudjelovali u sportu. Vrlo je važno ukloniti oštrice vaše kosilice iz sigurnosnih razloga. Nakon uklanjanja noževa, vaša će kosilica i dalje moći glatko raditi kao prije.

Ovo može biti skup proces, povrh cijene kupnje potpuno nove kosilice za sezonske utrke, kada zadatak obavite profesionalno. Ako ste tehnički potkovani i volite DIY projekte, mogli biste smanjiti cijenu pripreme svoje kosilice za utrke ako nadogradnje obavite sami.

Sve ove pripreme su zaista potrebne kako bi vam pomogle da se utrkivate na svojoj kosilici. Morate pogledati sve zamjenske dijelove kojima želite nadograditi svoju kosilicu prije utrke na javnoj trkaćoj stazi. Neke kosilice mogu ponuditi jedinstveni dizajn i vanjske ili unutarnje strukture.

Većina najnovijih modela kosilica trebala bi imati dovoljno zamjenskih dijelova dostupnih u trgovinama hardverom i na internetu.

Popis dijelova koji su potrebni prije utrke vaše kosilice općenito će se svesti na motor, centrifugalnu spojku, lančanike, prijenos, upravljače, osovine i vješalice, električne komponente, sustave kotača, polugu za gas i neki drugi motor visoke izdržljivosti nadogradnje. Ako želite nadograditi svoju kosilicu u trkaći stroj, dobro će vam doći dijelovi za go-kart i golf kolica.

Korak 4. Modificirajte motor vaše kosilice:

Većina kosilica ima motore s ravnom glavom niskih performansi koji jednostavno nisu prikladni za utrke. Guranjem osnovnog motora vaše kosilice preko njegovih granica, povećat ćete vjerojatnost da će se suočiti s većim trošenjem. Ako tražite pravi zamjenski motor za svoju kosilicu koji je izrađen od pravog materijala kako bi se izbjegao stres u utrci, kao što je aluminij, to će povećati izdržljivost vaše kosilice.

Korak 5. Instalirajte spremnik za povraćanje na svoju kosilicu:

Vaš spremnik za povraćanje jedinica je za održavanje koja vam pomaže u rješavanju izlijevanja ulja u vašoj kosilici. Budući da ćete se sa svojom kosilicom voziti pri većim brzinama i naprezati motor kosilice do krajnjih granica, on bi mogao izbaciti ulje kroz odzračnik kartera vaše kosilice. Spremnik za povraćanje vaše kosilice održava sustav vaše kosilice neokaljanim, osiguravajući da ne prolijete ulje po sebi ili trkaćoj stazi.

image 7 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Korak 6. Ugradite odgovarajuće kočnice na svoju kosilicu:

Na svojoj kosilici možete koristiti mehaničke ili hidrauličke kočnice, ali su hidrauličke opcije prikladnije za kosilice zbog njihove jednostavne ugradnje u inače složen okvir kosilice. Hidraulički sustavi kočnica za karting i motocikle bit će kompatibilni s većinom kosilica.

Korak 7. Ojačajte okvir vaše kosilice:

Kada planirate ići na utrke, morat ćete ojačati okvir vaše kosilice kako bi odgovarao komponentama i dizajnu vaše kosilice. Trkaće kosilice za travu će se uključiti na zemljanu stazu i općenito nemaju ovjese. To znači da bi okvir vaše kosilice mogao pretrpjeti udarce kada se utrkujete na svojoj kosilici.

Pojačavanjem okvira vaše kosilice moći ćete zaštititi svoju kosilicu od pukotina i oštećenja uzrokovanih zamorom.

Korak 8. Ugradite platformu na svoju kosilicu:

Morate odabrati novi dio kosilice koji bi se trebao lako zamijeniti sve dok nudi slične dimenzije i postavlja se na isto mjesto kao i originalni dio vaše kosilice. Možete razmisliti o lakšoj i udobnijoj platformi za svoju kosilicu kako biste osigurali da možete odmoriti noge dok se utrkujete na kosilici bez utjecaja na aerodinamiku vaše kosilice.

Korak 9. Ugradite dobar prijenos na svoju kosilicu:

Neke prijenosne kutije općenito nisu dizajnirane za trkaće okvire kosilica. Na svoju kosilicu morate postaviti takvo prijenosno vratilo koje bi trebalo biti dovoljno udaljeno od tla, ali i dalje udobno pristajati unutar okvira vaše kosilice.

Korak 10. Zamijenite osnovne komponente upravljanja vaše kosilice:

Zamjenom osnovnih komponenti upravljanja vaše kosilice ponudit ćete snagu koju većina modela trkaćih kosilica jednostavno nema. Ako se utrkujete sa svojom kosilicom s ograničenim sustavom upravljanja, možda nećete moći izdržati velike brzine svoje kosilice i mogli biste imati problema s rukovanjem zavojima. Ne zaboravite postaviti sustav upravljanja vaše kosilice dobro u okvir vaše kosilice i pričvrstiti ih na mjesto s pravim graničnicima.

image 8 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Korak 11. Pregled vaše kosilice:

Morate biti sigurni da je vaša kosilica homologirana (pregledana i odobrena za utrke). Razlog zašto kosilice moraju biti homologirane je da se pridržavaju pravila i propisa i da se također osiguraju jednaki uvjeti za sve natjecatelje.

Korak 12. Završne pripreme za utrku:

Morat ćete kupiti ili unajmiti transponder i kopču kako bi se vremena mogla mjeriti i bilježiti tijekom utrka. Neposredno prije utrke morat ćete obaviti registraciju, provjeriti svu opremu i ostale relevantne provjere.

Korak 13. Stavite odgovarajuću osobnu zaštitnu opremu i slijedite pravila:

Morate staviti odgovarajuće zaštitne naočale, kacigu, rukavice, čizme, štitnik za lice, štitnike ili štitnike za potkoljenice. Morate poštovati pravila zastave svoje trkaće serije jer se kazne primjenjuju na one koji to ne čine. Crne zastave mogu biti na snazi, ako vidite crnu zastavu na zaslonu, morate odmah zaustaviti svoju kosilicu kako biste spriječili diskvalifikaciju.

Plave zastave mogu biti na snazi, kada vidite plavu zastavu, morate dopustiti sljedećim kosilicama da prođu jer su bile zaobiđene. Ako plava zastavica ostane, to znači da morate pustiti sve kosilice iza vas. Držanje kosilica u krugu daljem u utrci od vašeg može biti suočeno s kaznama za ometanje tog vozača.

Kada se održavaju utrke kosilica u Hrvatskoj?

Sezone utrka kosilica traju otprilike od veljače do rujna svake godine, sa stotinama utrka svake godine.

Da sumiram ovaj post na blogu, rekao bih da ćete, slijedeći gore navedenih 13 jednostavnih koraka, moći jednostavno sudjelovati u svom omiljenom sportu. Morate biti sigurni da koristite pouzdanu osobnu zaštitnu opremu za sigurnost svog života i života drugih.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.