Navlaka za kosilicu: ovo su vaše mogućnosti

Koliko kosta kosilica za travu Prvo procitajte ovo.webp AgroPower Vrtni alati i strojevi

Kosilica je važna investicija i kao i svaka druga oprema zahtijeva redovito održavanje i njegu. Jedan od ovih zadataka održavanja uključuje spremanje vaše kosilice kada nije u upotrebi. Ali kako učinkovito pospremiti svoju kosilicu kada je ne koristite?

Najbolji način da ga pohranite je korištenjem kvalitetnog pokrivača za kosilicu kako biste ga zaštitili od vremenskih uvjeta i osigurali njegovu učinkovitost kada počne sezona košnje. Važno je da odaberete najbolju navlaku za kosilicu jer je to jeftin, ali učinkovit način zaštite vaše kosilice dok je pohranjena.

Odabir odgovarajućeg tipa pokrivača za kosilicu također će pomoći u sprječavanju vremenskih oštećenja i zaštititi dijelove opreme od krhotina. Kupnjom dobre navlake moći ćete dugo uživati ​​u njoj i čak osigurati da vaša kosilica uvijek bude u savršenom stanju.

Ako izvan sezone pohranite svoju kosilicu bez ikakvog pokrivača, samo ćete je izložiti prašini, ostacima, malim životinjama i možda glodavcima, a ti čimbenici mogu uzrokovati veliku štetu vašoj opremi. Prašina može dospjeti u pokretne dijelove, zglobove ili čak u motor, uzrokujući pad u razini performansi vašeg stroja, pa čak i utjecati na cjelokupni izgled vašeg travnjaka.

Čak i između uobičajenog tjednog rasporeda košnje, ako ne pokrijete svoju kosilicu, na njoj se može nakupiti prašina i možda ćete morati potrošiti dodatni dio vremena košnje na čišćenje prašine i krhotina s kosilice. Želite li znati koje su vam vrste pokrivača za kosilice dostupne? Došli ste na pravo mjesto. U ovom ćemo članku govoriti o poklopcima za kosilice i kako odabrati najbolje za svoj alat.

1681911326 322 Hoce li cerada zastititi biljke od mraza AgroPower Vrtni alati i strojevi

Zašto vam treba pokrivač za kosilicu?

Mnogi vlasnici travnjaka obično griješe ignorirajući potrebu za kupnjom poklopca za kosilicu. Međutim, ako želite zaštititi svoju kosilicu i uživati ​​u njoj, nikada ne smijete zanemariti važnost navlaka za kosilice. Ovi poklopci sprječavaju da vremenske prilike i krhotine unište komponente vaše kosilice.

Bez obzira na to je li vaša kosilica ispod šupe ili skloništa, još uvijek može nakupljati prašinu, krhotine, pa čak i vlagu. Poklopac će zaštititi opremu, uključujući boju i metalne dijelove od vremenskih uvjeta. U nastavku su neki razlozi zašto su poklopci za kosilice bitni za održavanje životnog vijeka vaše kosilice.

● Otpuh krhotina i prašine

Postoje neki poklopci za kosilice koji se samo pričvršćuju na vrh vaše kosilice i mogu se koristiti čak i dok kosite. Ovi poklopci štite odjeljak motora, a dok kosite travnjak, sve vrste otpadaka poput kamenja i granja koje oštrica podiže neće doći u dodir s motorom vaše kosilice.

Ako vaša kosilica nema ovaj poklopac, svakako biste ga trebali nabaviti. Bez ove vrste pokrivača, krhotine mogu lako pronaći svoj put ispod kosilice, kroz područje motora, pa čak i prema vama.

● Sprječava hrđu

Baš kao i svaka oprema izrađena od metala, jedan od najvećih problema s kosilicama je da su osjetljive na hrđu i koroziju. Vanjske metalne komponente ovog alata najvjerojatnije će prvo zahrđati jer su često izložene, zatim će zahrđati i unutarnji dijelovi, kao i oštrica s vremenom.

Ovdje na scenu stupaju poklopci za kosilice kao prva obrana od hrđe. Ako ćete svoju kosilicu skladištiti vani, poklopac će je zaštititi od kiše, kao i od bilo kakvog kontakta s vlagom.

● Začepljenje motora

Prilikom košnje u kišnim godišnjim dobima, postoji velika vjerojatnost da ćete doći u dodir s mokrim lišćem i malim grančicama koje mogu pronaći put do odjeljka motora vaše kosilice. Ova strana tijela mogu uzrokovati zastoj motora vaše kosilice ili se čak ne mogu pokrenuti. Korištenjem poklopaca za kosilice spriječit ćete da se te stvari zarobe unutar motora i uštedjeti sebi stres oko skupih popravaka ili zamjene.

● Male životinje

Problem kućnih ljubimaca i drugih malih životinja je nešto što se većina ljudi ne trudi uzeti u obzir jer im se to može činiti malo vjerojatnim. Međutim, to se zapravo događa, a poklopci za kosilice to mogu spriječiti. Male životinje poput glodavaca i vjeverica mogu se uvući ispod vaše opreme. Čim uđu unutra, žvakat će i izgrizati žice koje pronađu. To može prouzročiti veliku štetu vašoj kosilici i čak vas stajati puno novca.

Na što treba obratiti pozornost prije kupnje navlake za kosilicu ?

Navlake za kosilice dostupne su u različitim veličinama, oblicima i materijalima koji odgovaraju vašem ukusu i vašoj kosilici. Evo nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir kada kupujete pokrivač za kosilicu:

● Veličina navlake

Možda niste znali, ali važno je nabaviti odgovarajuću veličinu poklopca za vašu kosilicu. Za kosilicu na guranje trebat će vam potpuno drugačija veličina poklopca nego kada kupujete samohodnu kosilicu.

Naravno, mnogi od njih dolaze s opcijama podešavanja kako biste lako pričvrstili poklopac preko svoje kosilice i zaštitili čak i donji dio. Međutim, i dalje je ključno izmjeriti kosilicu i znati kako odgovarati prije kupnje.

Kosilica s kablom ili bezicna Kako kupiti najbolje AgroPower Vrtni alati i strojevi

● Materijal navlake

Drugi bitan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri kupnji pokrivača za kosilicu je vrsta materijala koji se koristi. Dostupni su različiti materijali, od najkvalitetnijih čvrstih tkanina do laganih prosječnih materijala. Korištenje tkanine s visokim denijem od najmanje 300 denija sigurno će zaštititi vaš alat od udubljenja i proboda, a materijal neće popucati pod UV zračenjem.

Očito, nijedna navlaka ne može trajati vječno, ali odabir čvršćih tkanina uvelike će vam pomoći da uživate u navlaci i svom alatu iz sezone u sezonu. Ako slučajno boravite u vjetrovitim područjima, odabirom tkanine visokog denija spriječit ćete poderotine i poderotine uzrokovane udarima vjetra.

Osim toga, trebali biste odabrati tkaninu koja malo diše i onu koja je otporna na taljenje, čak i u najtoplijim uvjetima. Cerada nalik čistoj plastici nije baš prikladna jer može izgrebati vaš stroj i uništiti boju.

● Odzračivanje i podešavanje

Neke će naslovnice svakako zahtijevati prilagodbe. Ove zatezne trake ili elastični porubi mogu spriječiti otpuhivanje poklopca i zaštititi od prskanja tijekom kišnih oluja ako je vaš alat pohranjen vani. Provjetravanje će također pomoći u reguliranju temperature ispod pokrivača dopuštajući vjetru da izađe i spriječi previsoku temperaturu.

Navlaka za kosilicu: ovo su vaše mogućnosti

U nastavku ćete pronaći popis s detaljnim informacijama o najboljim opcijama pokrivača za kosilice.

● Vodootporna navlaka za kosilicu

Ovaj dizajn nudi elegantnu opciju kao i jednostavnu pokrivenost za vaš alat. Otporan na UV zračenje i plijesan, ovaj će pokrivač zaštititi vašu kosilicu od vlage i drugih vremenskih uvjeta. Također je univerzalan i može se prilagoditi ako je potrebno.

Ova je navlaka dobra opcija ako niste sigurni hoćete li svoju kosilicu dugo zadržati. To je također tkanina od 600 dena dizajnirana da bude otporna na trganje i bušenje. Ako niste zadovoljni fit dizajnom, postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca!

1698526406 198 Navlaka za kosilicu ovo su vase mogucnosti AgroPower Vrtni alati i strojevi

● Vrhunska navlaka za teške kosilice iz profesionalnog omota

Ovaj pokrivač nudi čvrstu i izdržljivu navlaku od materijala s univerzalnim sigurnosnim sustavom. Zbog toga odgovara velikom broju kosilica za travu i može se prilagoditi prema potrebi. Koristi pomorski 300D materijal, izrađen od poliuretanske podstave koja je 100% pomorska.

To ga čini otpornim na UV zrake i vlagu, što vam omogućuje da ga koristite unutar i na otvorenom. Pristajanje je prilično labavo, pa će možda trebati malo vježbe da se učvrsti kako treba. Osim toga, nudi potpuno jamstvo zadovoljstva i može zaštititi od vode, hrđe, prašine, lišća, peludi i više. Najnevjerojatnija stvar kod ove navlake je to što neće popucati u hladnim vremenskim uvjetima.

1698526406 460 Navlaka za kosilicu ovo su vase mogucnosti AgroPower Vrtni alati i strojevi

Navlaka za samohodne kosilice

Može se smatrati jednim od najboljih pokrivača za kosilice dostupnih na današnjem tržištu. Ova navlaka nudi jednostavan rad, ali s nevjerojatnim, ojačanim poliesterskim materijalom.

Naravno, ovaj je materijal otporan na vremenske uvjete, a istovremeno pruža zaštitu otpornu na probijanje. Dolazi samo u jednoj boji, ali može stati na većinu kosilica do 60cm. Još jedna velika značajka je to što ima dobru ventilaciju, kako bi omogućio protok vjetra i regulirao temperaturu, posebno tijekom vrućih vremenskih uvjeta.

Materijal je izuzetno izdržljiv, vodootporan i otporan na habanje. Dakle, ako želite pokriti svoje skupe kosilice ili automobile, ovo je sjajna opcija!

1698526406 845 Navlaka za kosilicu ovo su vase mogucnosti AgroPower Vrtni alati i strojevi

Zaštita vaše kosilice je ključna. Ovaj električni alat često prolazi kroz različite vremenske uvjete, a kako biste bili sigurni da će ih preživjeti, trebali biste uložiti u pokrivač za kosilicu.

Kosilice koje nisu uskladištene u zaštićenom prostoru izložene su velikoj opasnosti od vremenskih oštećenja i smanjenog životnog vijeka. Pokrivač za travnjak jednostavno nudi rješenje za dugotrajnost vaše kosilice. Kako biste dobili najbolje od svoje kosilice, poklopac je vrijedan ulaganja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.