Zašto se kosilica John Deere neće pokrenuti? Rješavanje problema s kosilicom

q1dddd AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako kosilica John Deere ne ide naprijed ili natrag, dobra je ideja pokrenuti kalibraciju prijenosa. Osim toga, mnoge male kosilice John Deere prešle su na hidrostatske prijenose. Možda ćete prije nastavka morati provjeriti osnovne stvari poput ulja, začepljenja cjevovoda itd.

3 problema koji utječu na kretanje JD kosilice naprijed i natrag

Ako JD kosilica ne radi, to je vjerojatno jedan od nekoliko lako dijagnosticiranih problema. Međutim, vaš bi prvi korak uvijek trebao biti provjera PCU-a za kodove grešaka. Ovo vam jednostavno može reći što se događa.

Brzi savjet: Provjerite premosni “neutralni ventil” prijenosa. Ova je poluga dizajnirana za zaobilaženje kontrola prijenosa kako biste mogli ručno pomicati hidrostatsku kosilicu. Ako je izvučena, John Deere kosilica se neće pomaknuti dok je uključena. Gotovo je uvijek straga i izgleda kao imbus ključ. Međutim, položaj se razlikuje ovisno o kosilici.

1. Kvar prijenosa

Kvar prijenosa je najvjerojatniji razlog zašto kosilica ne ide naprijed. To je osobito istinito ako imate noviji hidrostatski prijenos umjesto starijeg prijenosa zupčanika. Zašto? Hidrostatskim mjenjačima je lakše upravljati, ali ako ih ne održavate dopunama, pokvarit će.

Prvo provjerite imate li pri ruci priručnik za kosilicu. Ako ne, preuzmite kopiju s web stranice John Deere ovdje.

Nemogućnost mijenjanja brzina

Ako se vaša John Deere kosilica pokreće, ali se ne pomiče, vjerojatno je problem u zupčanicima. Ako imate hidrostatski prijenos, niske razine tekućine uzrokovat će da zupčanik sklizne s mjesta. Tada se vaš JD neće pomaknuti naprijed ili natrag. Što sada? Provedite osnovno rješavanje problema kako biste procijenili moguće uzroke problema.

 • Provjerite razine tekućine. Nadopunite odgovarajuću tekućinu za vaš mjenjač. Vaš priručnik za kosilicu ima odjeljak o odgovarajućim tekućinama za vašu specifičnu kosilicu. Postoje posebne upute o tome kako provjeriti i promijeniti tekućinu u priručniku. Svakako ih slijedite.
 • Većina JD mjenjača zahtijeva promjenu tekućine svakih 400 sati nakon početnog 3-mjesečnog razdoblja uhodavanja. To možete učiniti sami, ali servis ulja ovisi o vašoj kosilici, pa provjerite priručnik.
 • Nakon što ste se uvjerili da su razine tekućine dobre, pokrenite ciklus kalibracije mjenjača. Vaš John Deere priručnik sadrži specifične preporuke za vaš prijenos. U većini slučajeva, kalibracija bi trebala biti godišnja do svaka 3 mjeseca, ovisno o količini korištenja. Neuspjeh u kalibraciji zapravo može uzrokovati probleme s prijenosom i proklizavanje zupčanika.
 • Provjerite PCU kodove grešaka. Ako lampica treperi, dijeli se kod. Ovo se odnosi na kvar dijela stroja. Za šifru greške pogledajte priručnik. Ako šifra greške nije u priručniku, vjerojatno je riječ o kvaru ili problemu PCU ploče.
 • Provjerite upravljačku ploču naslona za ruke. Jednostavni problemi poput labavih vijaka na upravljačkoj ploči mogu uzrokovati probleme s zupčanicima. To je osobito uobičajeno kod mjenjača s power shift-om kao što je 8400.
 • Provjerite postoje li mehanički kvarovi u zupčanicima, kao što su istrošeni zubi, slomljeni zubi ili druga oštećenja koja bi mogla uzrokovati klizanje i zaglavljivanje.

Propuštanja u spremniku tekućine ili prijenosnim vodovima

AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako dovoljno često dolijevate tekućinu, ali i dalje vidite proklizavanje zupčanika, možda imate curenje u spremniku tekućine ili u prijenosnim vodovima.

Također možete imati pregibe ili puknuća u vodovima, što može smanjiti protok tekućine kroz stroj.

 • Provjerite razine tekućine u stroju. Većina John Deere kosilica sada ima staklo za pregled s oznakama razine. Međutim, možete imati i mjernu šipku. Obavezno slijedite upute iz priručnika i pokrenite motor na 1000 okretaja u minuti najmanje 1 minutu, ugasite motor i ostavite tekućinu da se ohladi najmanje 3 minute prije provjere tekućine. Važno je da ne možete dobiti odgovarajuće očitanje s uključenim motorom.
 • Uključite kosilicu i ostavite je da radi 10-15 minuta. Provjerite ima li mrlja ili tragova ispod kosilice.
 • Uklonite sjedalo i stražnji poklopac s stroja.
 • Pomaknite spremnik plina.
 • Provjerite nakupljanje masti na i oko vodova tekućine. Ovo je pokazatelj curenja.
 • Potražite pregibe, prekinute ili uvrnute linije ili druge znakove oštećenja kao što su ubodi.
 • Još jednom provjerite spremnik tekućine za isto.

Ako imate puknuća ili curenja u vodovima, bilo bi dobro da ih zamijenite. Troškovi variraju, ali često možete zamijeniti John Deere spremnik tekućine za 50-100 eura i vodove za približno isto toliko.

Mehanički kvar

Moderne John Deere kosilice imaju instaliran PCU kontroler za procjenu ispravnosti motora i kvara dijelova. U tom slučaju, svjetlo bi trebalo treperiti. Međutim, PCU kontroler je dio koji obično kvari.

To je osobito istinito jer su kontrole obično ugrađene u naslon za ruku, gdje mogu izdržati značajna trzanja i trzanja tijekom normalne uporabe. Ako vam PCU kod ne treperi, uvijek je dobro odnijeti JD kosilicu na servis. Alternativno, možete pokušati provjeriti ima li PCU kontrolera labavih vijaka i žica.

To možete učiniti rastavljanjem upravljača naslona za ruke. Međutim, ako uključite prijenos i remenica se okreće, ali se kotači ne okreću, možda ćete trebati novi prijenos ili novu kosilicu.

Nažalost, bilo koji dio na mjenjaču može pokvariti. Ovo bi moglo biti zamjenjivo. Možda i ne bi. Ako vam kodovi grešaka PCU-a ne govore što se događa, bilo bi dobro da ga odnesete na servis.

Problemi sa spojkom

Problemi s kvačilom mogu uzrokovati probleme s dijelovima prijenosa i prijenosa. Ako mislite da je vaš mjenjač u redu, uvijek je dobra ideja provjeriti spojku. To uključuje ponovno kalibriranje kvačila, provjeru PCU kodova ili fizički pregled kvačila. Ako su spojke pokvarene, sajla oštećena ili je sustav remenica pokvaren, John Deere kosilica se neće pomaknuti.

Većina John Deere kosilica ima osnovnu električnu PTO spojku. Možete ga izvaditi i:

 • Provjerite otpor. Želite između 2 i 4 Ohma otpora. Koristite mjerač na baterije.
 • Spojite spojku na 12-voltnu bateriju iz kosilice kako biste osigurali da spojka radi.

2. Začepljeni filtri goriva ili zraka ili problemi s rasplinjačem

Drugi korak trebao bi biti provjera tlaka punjenja i tlaka sustava. Ako su niske ili ispod PSI, vjerojatno imate problem s filtrom goriva ili zraka ili ventilom. Ova je provjera relativno jednostavna jer ako je tlak očekivan, filtri i ventili su vjerojatno u redu. Ipak, možete ručno pregledati ventile. Nažalost, položaj se razlikuje ovisno o John Deere kosilici koju imate.

Prvo provjerite kotački ventil kako biste bili sigurni da nije isključen. Ovaj gumb je gotovo uvijek ispred sjedala. Ako je isključen, isključuje nepovratne ventile.

Provjeriti je li uključen do kraja najlakši je potencijalni popravak.

 • Provjerite tlak punjenja.
 • Pregledajte filtar.
 • Ako je filter začepljen, zamijenite ga.
 • Provjerite sigurnosni ventil punjenja. Ako je neispravan ili začepljen, zamijenite ga ili očistite.
 • Provjerite sigurnosni ventil priključka, ako je neispravan ili začepljen, očistite ga ili zamijenite.
 • Pregledajte pumpu za punjenje, ako je neispravna, popravite je ili zamijenite.
 • Provjerite iskaču li igle sigurnosnog ventila kada se motor pokrene.
 • Provjerite zahtjeve za PSI u svom priručniku kako biste vidjeli pri kojoj razini tlaka stroj prelazi u premosnicu. Na primjer, 4300 ide u premosnicu pri 6000 PSI. Ako prekoračite to, se kosilica neće pomaknuti naprijed.

Trava i prljavština često se nakupljaju u motorima kosilice. Uvijek je dobra ideja obavljati redovne provjere kako biste ih uklonili. A ako je vaš filtar za zrak oštećen ili izgleda lošije zbog istrošenosti, uvijek je dobra ideja samo ga zamijeniti.

Također biste trebali provjeriti rasplinjač. Ovdje karburator miješa zrak i gorivo kako bi omogućio unutarnje izgaranje. Ako vaš rasplinjač ima problema, performanse motora mogu pasti dovoljno da vaš motor odbije pokrenuti kosilicu. Međutim, ova vrsta kvara je malo vjerojatna pa bi trebala biti u jednoj od kasnijih stvari koje provjerite.

516484d4dddd8d33x3v4 1 AgroPower Vrtni alati i strojevi

3. Problemi s baterijom

John Deere kosilice koriste 12-voltnu bateriju za napajanje startera i za pokretanje elektroničke upravljačke ploče i dijagnostike. Ako je baterija prazna, žice su labave ili postoje neki drugi problemi, kosilica može se pokrenuti, ali se neće pomaknuti. To je osobito vjerojatno ako kosilica zastane i pršti ako je ostavite da radi u praznom hodu.

Ipak, najlakša provjera je pomoću voltmetra.

 • Postavite voltmetar na 13 koristeći DC ili “A” test.
 • Postavite vodove na +/- stupove i provjerite očitanje.
 • Ovdje je svako punjenje između 12,4 i 12,9 pokazatelj da je baterija ispravno napunjena. Ako je ispod 10,5, želite zamijeniti bateriju.

Izbjegnite buduće probleme s prednjim i stražnjim zupčanicima

Ako kosilica za travu ne ide u brzinu, velika je vjerojatnost da je problem u održavanju. To često znači da dobrim održavanjem lako možete spriječiti buduće probleme.

Znajte razinu tekućine u kosilici

Većina John Deere kosilica zahtijeva promjenu tekućine svakih 400-500 sati rada. To je dugo za stroj za kućnu upotrebu. Stoga bi tekućina mogla nestati puno prije tog vremena. Uvijek je dobra ideja provjeravati razine tekućine svakih 3-6 mjeseci, ovisno o tome koliko često koristite kosilicu.

Redovito čistite kosilicu

Kosilice se lako začepe. To je prirodna činjenica pokretanja kosilice s noževima i motorom na dnu vozila. U većini slučajeva, htjet ćete pregledati i očistiti kosilicu svakih 3-6 mjeseci kako biste uklonili nakupljenu travu, krhotine i masnoću sa zračnih vodova, motora i prijenosa. Na primjer, čak i mala količina trave u filtrima može uzrokovati kvar.

Kalibrirajte prijenos

Važno je povremeno kalibrirati prijenos. Međutim, učestalost kojom biste to trebali činiti navedena je u priručniku. Ovo vrijedi čak i ako imate power shift mjenjač. U većini slučajeva, godišnja kalibracija uvijek je dobra ideja. Na primjer, ako se kosilica ne pomiče naprijed ili natrag, to može biti jednostavan problem s kalibracijom koji uzrokuje proklizavanje brzina prema natrag ili prema naprijed.

Provjerite PCU kodove kako se pojavljuju

Ako dijagnostika motora treperi, uvijek biste trebali odmah provjeriti kod. PCU kodovi vas mogu upozoriti na potencijalne nadolazeće kvarove, s dovoljno vremena da zamijenite ili popravite dio kako biste spriječili ozbiljniji problem. Praćenje održavanja produžit će vijek trajanja kosilice.

Redovito pregledavajte kosilicu

Uvijek je dobra ideja ručno pregledati kosilicu kako biste pronašli neobičnosti. Na primjer, ima li kosilica labave vijke? Je li pogonsko vratilo još uvijek čvrsto pričvršćeno na mjenjač? Postoje li mrlje od masti ili tekućine od curenja? Postoje li blokade? Je li središnja kontrola labava?

Ima li labavih dijelova u motoru? Motori kosilice su nisko prizemljeni, što znači da se prilično guraju dok se vozite. Što više koristite kosilicu, veća je vjerojatnost da nešto pođe po zlu.

Uradi sam ili pozovite profesionalca?

Ako imate značajnih problema s kosilicom, gotovo je uvijek bolje pozvati stručnjaka. Zašto? Da imate dovoljno iskustva sa zamjenom dijelova da to učinite, vjerojatno biste preskočili ovo pitanje. Međutim, uvijek je dobra ideja napraviti osnovno rješavanje problema, pogledati priručnik i vidjeti možete li na taj način riješiti problem.

Na primjer, bila bi šteta platiti stručni pregled ako je vaš jedini problem izvađen neutralni ventil. S druge strane, ako imate djelomični kvar u prijenosu, možda nećete imati dovoljno znanja da to sami potvrdite.

Cijena popravka John Deere kosilice za jahanje – većina servisa za popravak kosilica za jahanje ima fiksne cijene za servisiranje, servis i popravak te preuzimanje. Na primjer, možete očekivati ​​da ćete platiti oko 200-300 eura za podešavanje u cijeloj zemlji.

Podizanje kosilice značajno će se razlikovati ovisno o udaljenosti. A dijelovi su uvijek važan dio troškova jer zamjenski dijelovi prijenosa mogu biti skupi. U većini slučajeva također možete očekivati ​​da ćete platiti 40-75 eura naknade za garažu, plus prosječno 25 eura po danu dok je kosilica tamo. Rad obično varira između 30 i 60 eura po satu. Konačno, cijena se određuje na temelju složenosti problema i cijene dijelova.

Naš savjet je da prođete kroz rješavanje problema, pregledate priručnik, a ako ne možete pronaći i riješiti problem, odnesite kosilicu profesionalcu.

q13dddvdcvddd AgroPower Vrtni alati i strojevi

Često postavljana pitanja

Ako još uvijek imate pitanja, ovaj FAQ bi mogao pomoći. U suprotnom, možete nazvati svog lokalnog servisera ili trgovca kosilicom.

Koliko dugo traju hidrostatski prijenosi traktora?

Teško je izmjeriti vijek trajanja hidrostatskog prijenosa. Međutim, neke procjene očekuju da će se ležajevi početi gasiti nakon 5000 sati korištenja. S druge strane, ako tekućinu ne mijenjate ili ne dolijevate dovoljno često, kvar bi mogao doći mnogo brže. Dakle, životni vijek hidrostatskog prijenosa uvelike ovisi o održavanju.

Koliko košta servis John Deere samohodne kosilice?

U većini slučajeva možete očekivati ​​da ćete platiti 80-1200+eura za servis John Deere samohodne kosilice. Ovdje troškovi ovise o složenosti dijagnostike i popravka, cijeni dijela i trajanju vremena u garaži.

Koliko dugo traje kosilica?

Dobro održavana samohodna kosilica može trajati više od 10 000 sati korištenja. Međutim, to zahtijeva dobro održavanje. U većini slučajeva možete očekivati ​​blizu 5000 sati, jednostavno zato što većina ljudi ne provodi održavanje potrebno za bolji vijek trajanja.

Zaključak

Ako kosilica ne ide naprijed ili unatrag, dobro je provjeriti osnovne stvari poput postavke neutralnog ventila, zamašnjaka i baterije. Nakon toga možete riješiti probleme s mjenjačem, baterijom i usisom. Nadajmo se da tamo možete pronaći jednostavno rješenje za kosilicu.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.