14 načina za sigurno podizanje kosilice radi održavanja

1695647341 550 Zasto je vasa kosilica glasnija nego inace s popravcima.webp AgroPower Vrtni alati i strojevi

U ovom postu na blogu raspravljat ću o četrnaest različitih sigurnih metoda za podizanje vaše kosilice za održavanje i zamjenu njezinih noževa, remena, guma, ulja i drugih dijelova ispod površine.

Sve ove metode moraju se provoditi s velikom pažnjom i pažnjom. Jahaće kosilice su glomazne i vrlo ogromne, tako da ih je nemoguće ručno gurati i prevrtati na bok kako bi se pristupilo dijelovima ispod.

Postoji nekoliko metoda za sigurno podizanje vaše kosilice:

 1. Sustav na komprimirani zrak
 2. Mehanizam za bušenje
 3. Mehanizam sa škarama
 4. Zračni ležajevi
 5. Viličar
 6. Ručni kamion kolica
 7. Trake za podizanje ili pokretni pojas
 8. Jackovi
 9. Diži prijatelju
 10. Klizači za valjke
 11. Klizaljke
 12. Lančana dizalica
 13. Lift
 14. Rampa

Nekoliko sigurnosnih mjera opreza kojih se morate uvijek pridržavati su odspajanje svjećice vaše kosilice, korištenje para rukavica i sigurnosnih cipela.

Ako zanemarite ove sigurnosne mjere opreza, vjerojatno ćete oštetiti svoju kosilicu ili se ozlijediti. Potrebno je potražiti pomoć stručnjaka, ili profesionalnog mehaničara za podizanje vaše kosilice radi održavanja.

Pomaknite se dalje kako biste pročitali detalje svake od četrnaest metoda.

●1. Sustav na komprimirani zrak:

Možete koristiti komprimirani zrak ili plin kako biste svoju kosilicu podigli na željenu visinu. Ovaj sustav koristi komprimirani zrak ili komprimirane inertne plinove. Centralno smješteni kompresor na električni pogon upravlja zračnim motorima, cilindrima i pneumatskim uređajima.

Ovaj sustav je vrlo isplativ, fleksibilniji i stvarno siguran. Upravlja se preko automatskih ili ručnih elektromagnetskih ventila. Spojen je na sustav komprimiranog zraka radionice.

Sustav s pogonom na komprimirani zraku mehaničarskoj radionici koristi održivu opskrbu atmosferskim zrakom. Vlaga se uklanja iz zraka i dodaje se malo ulja. Ulje pomaže u podmazivanju i sprječavanju korozije.

Komprimirani zrak je potpuno bezopasan, ali ako se koristi dušik, može predstavljati opasnost od gušenja. Komprimirani kisik predstavlja opasnost od požara, skuplji je i ne nudi bolje performanse od zraka.

Kada se koristi ugljični dioksid, fazna promjena između plina i tekućine omogućuje dobivanje većeg volumena stlačenog plina iz manjeg spremnika nego što je to potrebno za stlačeni zrak, ali to predstavlja opasnost od smrzavanja.

Ovaj sustav je jednostavno dizajniran koristeći standardne cilindre i jednostavan je za korištenje. Jednostavno ga je kontrolirati putem jednostavnog gumba za uključivanje/isključivanje. Vrlo je postojan i dugotrajan.

Vaš će sustav raditi neko vrijeme čak i ako se prekine električna veza jer se komprimirani plin može pohraniti. Ovi strojevi su uglavnom sigurni od preopterećenja do određene granice. Postoji minimalna šansa požara.

●2. Mehanizam koji se okreće svrdlom:

Možete koristiti ručno upravljanu dizalicu oko bušilice kako biste sigurno podigli svoju kosilicu za održavanje. Ručna dizalica s bežičnom bušilicom korisna je u područjima u kojima nedostaje električno napajanje. Pomoći će vam da podignete svoju kosilicu čak i ako je trebate održavati kada kosite udaljenu ruralnu farmu bez pristupa električnoj mreži.

Ovaj sustav radi spajanjem bušilice izravno na pogonski mehanizam ili spajanjem napajanja na fleksibilnu pogonsku osovinu. Morat ćete koristiti ručnu ručicu izravno s pogonskim mehanizmom. Također možete spojiti ručnu ručicu na fleksibilnu pogonsku osovinu.

Standardni uređaj je pričvršćen na pogonsku osovinu, nastavak i ručku.

1695663969 312 Kosilica s kablom ili bezicna Kako kupiti najbolje.webp AgroPower Vrtni alati i strojevi

●3. Mehanizam djelovanja škarama:

Mehanizam na škare koristi sklopive, povezane potpore u “X” uzorku. Vaša se kosilica podiže kroz produžetak koji se postiže primjenom određenog pritiska na vanjsku stranu skupa nosača koji se nalaze na jednom kraju mehanizma, produžujući križni uzorak. Za podizanje vaše kosilice pomoću ovog mehanizma možete koristiti hidraulična, mišićna, mehanička ili pneumatska sredstva.

Ova vrsta stroja može se kretati samo okomito, gore i dolje, što vam omogućuje pumpanje poluge jednom rukom. Ovisno o sustavu napajanja koji se koristi na ovom dizalu, možda neće trebati napajanje za ulazak u način spuštanja, već samo oslobađanje pneumatskog ili hidrauličkog tlaka.

Ove se metode koriste za podizanje vaše kosilice jer omogućuju sigurnu opciju vraćanja dizalice na tlo jednostavnim otpuštanjem ručnog ventila.

Potrebno je pridržavati se određenih sigurnosnih mjera opreza dok koristite dizalicu sa škarama za podizanje vaše kosilice za održavanje. Potrebna je licenca i/ili osiguranje za rad dizalice na škare. Većina protokola zagovara obuku svakog mehaničara ili tehničara, bez obzira je li ovlašten ili ne.

Većina stručnih stručnjaka također propisuje seansu provjere jedinice prije uporabe. Ovaj stroj dolazi opremljen različitim senzorima nagiba. Najčešće korišteni senzor je senzor prekomjerne težine, koji sprječava podizanje vaše kosilice ako se prekorači maksimalna granica radne težine.

Senzori unutar podizača sa škarama detektiraju da je težina vaše kosilice izvan ravnoteže kako biste riskirali moguće prevrtanje ako se podigne. Drugi senzor neće se podići ako je vaša kosilica na značajnom nagibu.

Većina dizala na škare opremljena je tipkom za zaustavljanje u nuždi koja se koristi u slučaju opasnosti ili kvara. Neke druge sigurnosne značajke uključuju; automatsku samoprovjeru i voltmetar koji detektira ako vaša dizalica sa škarama nema dovoljno snage za podizanje vaše kosilice. Voltmetar će spriječiti rad ako je napon napajanja nedovoljan.

Neki najnoviji modeli također imaju ručnu polugu za spuštanje u podnožju dizalice sa škarama, omogućujući korisniku da spusti dizalicu natrag na tlo u slučaju nestanka kontrole ili struje.

Kosilica s kablom ili bezicna Kako kupiti najbolje.webp AgroPower Vrtni alati i strojevi

●4. Zračni ležajevi:

Zračni kompresor se koristi za napuhavanje nosivih elemenata koji su pričvršćeni na platformu koja se nalazi ispod vaše kosilice. Zbog kontinuiranog protoka zraka, vaša kosilica se podiže i lebdi po tlu.

Zračni ležajevi se također nazivaju aerostatski ležajevi ili aerodinamički ležajevi. Ovaj je sustav idealan za kosilice s neravnomjernom raspodjelom težine. Ovaj sustav koristi tanki film plina pod tlakom, gdje se dvije površine ne dodiruju jedna drugu kako bi se izbjeglo trenje, rukovanje mazivom, čestice i trošenje.

●5. Viličar:

Viličar se također naziva viličar, viličar, viličar, džitni ili kamion. Njegova glavna svrha je premjestiti se na kratku udaljenost ili podići vašu kosilicu za utovar u kamion. To je jedna od najisplativijih metoda održavanja vaše kosilice.

Postoji dvadeset i pet različitih tipova viličara uključujući ručni paletni viličar, voki viličar s niskom dizalicom, viličar s niskom dizalicom s vozačem, traktor za vuču, voki viličar, viličar s samovoznikom, viličar s dohvatom, električni protutežni viličar, viličar s protutežom pogonjen motorom s unutarnjim izgaranjem viličar, baterijski električni viličar, viličar s gorivnim ćelijama, bočni utovarivač, teleskopski manipulator, voki kamion za komisioniranje, vozački kamion za komisioniranje, artikulirani vrlo uski prolaz s protutežom, vođeni vrlo uski kamion, vođeni vrlo uski prolaz , viličar montiran na kamion, sod utovarivač, višesmjerni kamion, kamion s ocjenom sigurnosti UL 558, kamion s ocjenom sigurnosti UL 583, kamion s oznakom “EX” otporan na eksploziju i automatizirani viličari.

●6. Ručni kamion:

Naziva se i kolica za vreće, kolica za sanduke, kolica, kamion za vreće, kolica za vreće, kamion za gomilanje ili dvokotač. To je alat u obliku slova L s ručkama na jednom kraju i kotačima na dnu. Ima malu izbočinu za nošenje vaše kosilice ravno na podu.

Kada trebate pomaknuti svoju kosilicu, ona je nagnuta prema naprijed, a izbočina je umetnuta ispod nje, a zatim se kosilica može nagnuti unatrag i nasloniti na svoju izbočinu. Kolica i vaša kosilica nagnuti su unatrag sve dok masa nije dobro izbalansirana na kotačima. Ova prvoklasna poluga čini podizanje i pomicanje teških kosilica puno lakšim.

●7. Pojasevi za podizanje ili pokretni pojasevi:

Vašu kosilicu mogu podići i premjestiti samo dvije osobe ako koristite trake za podizanje ili pokretne pojaseve. Ovaj jednostavan alat ima mnogo različitih dizajna, ali uglavnom postoje dvije trake s podesivim omčama na oba kraja. Ove omče se nose preko podlaktica ili ramena kako bi se remen stavio ispod vaše kosilice.

Prednost traka za podizanje ili pokretnih pojaseva je ravnomjerna raspodjela težine i bolja stabilnost. Skida pritisak s vaših leđa.

1695647673 874 Moze li se samohodna kosilica vratiti unatrag.webp AgroPower Vrtni alati i strojevi

●8. Vijčana dizalica:

Naziva se još i vijčana dizalica, dizalica sa šrafom, dizalica za automobile, dizalica za pod, dizalica za garažu ili dizalica za prste. To je mehanički uređaj koji se koristi za podizanje teških tereta poput kosilica. Mehanička dizalica koristi navoj za podizanje vaše kosilice kako bi se moglo obaviti važno održavanje.

Dizalice se koriste za podizanje uglova vaše kosilice kako bi se klizaljke mogle postaviti ispod nje. Dizalica je snažnija od drugih alata i radi malo drugačije. Umjesto podizanja alata, hidraulička poluga se koristi za podizanje vaše kosilice.

Dizalica i stalak za dizalicu moraju biti dio kompleta za popravak vaše kosilice, posebno ako posjedujete kosilicu za vožnju. Nikada se ne smijete oslanjati samo na dizalicu za sigurno držanje kosilice za travu. Ponekad njegov hidraulički ventil za zaključavanje može zakazati, ozlijediti vas ili oštetiti vašu kosilicu za travu.

Stalci su dizajnirani su za sigurno snimanje vaše kosilice za travu ako se pravilno koriste. Spriječit će klizanje kosilice za travu, pomicanje ili pomicanje s pravog mjesta i visine dok je popravljate.

Neki najnoviji modeli imaju značajku zakretanja koja vam omogućuje preciznije postavljanje alata. Idealan je za podizanje kosilica s malim i visokim razmakom.

Postoji devet vrsta dizalica:

 • Dizalica za škare
 • Kućni jack
 • Hidraulična dizalica
 • Dizalica za kolica
 • Bottle jack ili viski jack
 • Zračna hidraulična dizalica
 • Dizalica na napuhavanje, jastuk za dizanje ili pneumatski jastuk za dizanje
 • Strand Jack
 • Farm Jack

●9. Pomoću pomoćnika:

Prijatelj za dizanje pomoći će vam da podignete kut vaše kosilice. Radi slično kao i dizalica. Omogućit će vam podizanje vaše kosilice jednom rukom.

●10. Valjak :

Valjak je jednoslojni utovarni alat koji nema donji dio. To je mobilna oprema niskog profila koja leži na postoljima pričvršćenim za svoju površinu. Klizači se mogu koristiti kao trajni temelj za vašu kosilicu jer imaju prednost što su prenosivi.

Valjci su slični klizaljkama sa samo jednom razlikom. Dizajnirani su za pričvršćivanje na vašu tešku kosilicu. Nakon što se vaša kosilica spusti natrag, na nju se pričvrste klizači, tako da se može podići i premjestiti gdje je možete sigurno održavati.

●11. Klizaljke:

Kotači uvijek olakšavaju kretanje teških kosilica. Klizaljke imaju pravokutnu ili kvadratnu platformu s kotačima na svakom kutu. Nakon što stavite klizaljke ispod kosilice, možete lako kliziti i klizati je po tlu umjesto da je morate podizati i nositi radi održavanja.

Upravljive klizaljke nude bolji i sigurniji prijevoz. Imaju odvojivu ručku. Mogu se rotirati pod kutom od tristo šezdeset stupnjeva.

Upravljačka ručka kojom se lako upravlja kontrolira dvije stražnje klizaljke koje imaju kotače od poliuretana. Kotači će spriječiti bilo kakvu štetu na vašem travnjaku. Caterpillar klizaljke izrađene su od iznimno izdržljivog i nehrđajućeg nehrđajućeg čelika.

●12. Lančana dizalica:

Naziva se još i buck hoist, builder hoist, man lift, privremeno dizalo ili navijalo. To je jednostavan alat koji se koristi za podizanje i spuštanje vaše kosilice pomoću bubnja ili kotača za podizanje s lancima, vlaknima, sintetičkim remenom, užetom ili žičanim užetom. Može se upravljati električno, pneumatski ili ručno.

1682080961 293 Koriste li golf tereni robotske kosilice Autonomne kosilice za golf AgroPower Vrtni alati i strojevi

●13. Lift:

Dizalo za kosilicu ima kapacitet težine do 158kg. Ima sigurnosnu bravu zasigurno držanje tereta. Njegova gumom podstavljena platforma spriječit će grebanje i zaštititi vašu kosilicu.

Ima neklizajuću hidrauličku nožnu papučicu koja omogućuje podizanje vaše kosilice bez napora. Samom dizalicom lako je upravljati i prilagoditi je za kosilice različitih veličina. U tri jednostavna koraka možete ga sigurno podići radi održavanja.

Prije svega, morat ćete navesti svoju kosilicu za travu na košare kotača dizala. Provjerite jeste li gume svoje kosilice sigurno postavili u košare s kotačima tako da teret centrirate na dizalicu. Drugo, da biste sigurno podigli dizalicu, okretat ćete otpuštajući ventil u smjeru kazaljke na satu dok ne ostane čvrst otpor.

Sada pažljivo pumpajte dizalicu dok vaša kosilica ne dosegne željenu visinu. Konačna visina će odgovarati zupcima za zaključavanje na poluzi za zaključavanje visine.

Sada polako okrećite otpuštajući ventil u smjeru suprotnom od kazaljke na satu dok poluge za zaključavanje podizne platforme ne zahvate poluge za zaključavanje visine, zatim zatvorite otpuštajući ventil okrećući ga do kraja, u smjeru kazaljke na satu dok ne ostane jak otpor.

Konačno, da biste spustili dizalo, morat ćete ga staviti u neutralni položaj i lagano podići podiznu platformu kako biste isključili poluge za zaključavanje visine.

Morat ćete napumpati pedalu za podizanje nekoliko puta kako biste isključili poluge za zaključavanje visine. Okrenite otpusni ventil u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, ne više od jednog okretaja od zatvorenog položaja.

Dizalo pruža 60cm od tla do sjedala kotača kako bi vam pružio maksimalan prostor. Dizalo je izrađeno od zavarene čvrste konstrukcije od nehrđajućeg čelika s četiri čelična kotača. Također ima pozitivne sigurnosne zasune s dvostrukim zaključavanjem.

●14. Rampa:

Rampa je ravna potporna površina nagnuta pod kutom, čiji je jedan kraj viši od drugog. Koristi se kao pomoć pri podizanju i spuštanju vaše kosilice. Također se koristi za pomicanje vaše kosilice preko okomitih prepreka, na primjer, kamiona.

Pomicanje vaše kosilice uz rampu zahtijeva puno manje sile od podizanja ravno prema gore, po cijenu povećanja pomaknute udaljenosti. Prijenosni automobilski par rampi općenito je konstruiran s robusnim i strukturalnim dizajnom. Par rampi omogućuje praktičan i pouzdan pristup donjoj strani vaše kosilice, kao i spremište za maksimalni prostor.

Rampa ima neklizajuću podlogu i dezen profila koji pomaže smanjiti klizanje. Njegov patentirani polimerni unutarnji sustav potpore i široki stav nude maksimalnu čvrstoću i nenadmašnu raspodjelu težine. Ima izuzetno široku širinu gume za najsigurnije podizanje vaše kosilice.

Završne riječi

Za kraj ovog posta na blogu, rekao bih da je održavanje kosilice stvarno važno. Prije košnje potrebno je provjeriti i zategnuti sve vijke i svijke, u suprotnom, kotač ili oštrica mogu ispasti dok kosite. Ovo je vrlo opasno.

Prije svake uporabe morate provjeriti ima li odgovarajuća količina ulja u vašoj kosilici. Uvijek pričekajte da se kosilica ohladi prije nego što je napunite gorivom.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.