Trebaju li električni visokotlačni perači ulje?

1685390591 118 Pulsira li vas visokotlacni perac miniwash Evo sto trebate uciniti AgroPower Vrtni alati i strojevi

Pravilna njega i održavanje visokotlačnih perača produljuje njihov vijek trajanja i poboljšava njihovu ukupnu učinkovitost. Od podmazivanja pumpe/motora, čišćenja mlaznica do rutinskog servisiranja stroja, električni perači su praktičan alat za svakog domaćina koji cijeni čisto domaćinstvo.

Međutim, postavlja se pitanje u vezi podmazivanja pokretnih dijelova ovih strojeva.

Je li električnim peračima potrebno ulje?

Da, električni perači također trebaju ulje za pumpu. Za razliku od plinskih motora, elektromotor visokotlačnog perača ne treba ulje, ali pumpa treba ulje kako bi nastavila ispravno raditi. Vodene pumpe tlačnog perača trebaju relativno malu količinu ulja. Ako trebate promijeniti ulje, morate koristiti posebno ulje za pumpu tlačnog perača.

Kako zamijeniti ulje u visokotlačnom peraču?

Riskirate da pumpa električnog tlačnog perača pregori ako ne mijenjate ulje onoliko često koliko je potrebno. Stoga, kada provodite rutinu održavanja vašeg stroja, počnite uključivanjem perača. Kvaka je u tome što toplo ulje brže istječe, što vas štedi stresa nakon čišćenja ostataka ulja u pumpi.

Zatim isključite motor, zatim uklonite vijak za punjenje i odvodni čep. Razlog za uklanjanje drenažnog vijka na vrhu pumpe prije bilo čega drugog je smanjenje tlaka ulja koje izlazi iz pumpe.

Ovdje možete pronaći ulje za pumpu visokotlačnog perača.

Najbolje bi bilo pustiti da ulje iscuri u posudu kako ne bi došlo do onečišćenja tla i podzemnih voda. Sada vratite odvodni čep. Sljedeće što biste trebali učiniti je napuniti pumpu potpuno novim uljem, pazeći da ga ne prepunite kako curenje ne bi postalo problem.

Ono što je najvažnije, provjerite razinu ulja prije uključivanja perača. Preporučamo ponovno punjenje do 85 posto volumena pumpe. Šipka bi vam trebala pomoći u provjeri razine ulja, posebno ako vaš stroj nema prozorčić za provjeru ulja.

Koliko često trebate mijenjati ulje u visokotlačnom peraču?

Zamjena ulja pumpe u visokotlačnim peračima poboljšava zdravlje stroja, njegovu funkcionalnost i dugovječnost. Ali dolazi sljedeće pitanje. Koliko često biste to trebali raditi? Ovisno o tome gdje živite, temperature često utječu na učestalost mijenjanja ulja u visokotlačnim peračima.

Za ljude koji žive u umjerenim regijama, najbolji savjet je da mijenjaju ulje pumpe svakog proljeća. Možete to učiniti i na kraju zime, s obzirom da je dugi mraz morao zgusnuti ulje. Gusto smrznuto ulje može oštetiti vaš perač, prisiljavajući vas da potrošite dodatne novce na održavanje i popravak.

Koje je najbolje ulje za električni visokotlačni perač?

Odabir prikladnog ulja za električni visokotlačni perač može biti stvarno težak zadatak, posebno za početnike. S naše strane nagodbe, rekli bismo da je stopa potrošnje jednako važna osim važnosti temperature.

Iz našeg iskustva s ovim strojevima, ulja niske potrošnje često su najbolja, pogotovo ako štedite novac. Sintetičko ulje kao što je 5W-30 savršen je primjer. Kvaka je u tome što ulje tipa 5W-30 najbolje radi na temperaturama ispod 20 i iznad 120 stupnjeva.

Međutim, ako motorno ulje ne odgovara vašem ukusu i preferencijama, ulja za pumpe bez deterdženata su zgodna opcija. Ulja koja nisu deterdženti idealna su za pumpe jer su čista.

Također biste trebali imati na umu da ulja koja nisu deterdženti podmazuju unutarnje dijelove tlačne pumpe, dajući joj maksimalnu zaštitu od hrđe u svakom trenutku. Posebno se preporučuju za visokotlačne pumpe za pranje.

Ovdje možete pronaći ulje za pumpu visokotlačnog perača.

Kako rade električni visokotlačni perači?

Treba imati na umu da je glavna razlika između visokotlačnih perača na električni i benzinski pogon njihov izvor energije. Oba imaju motor i vodenu pumpu.

Postoji još nekoliko razlika, posebice u načinu rada.

  • Dovod vode: Nakon uključivanja stroja, dovodna cijev obično se priključi na perač i u rezervoar uvlači vodu u električni tlačni perač zahvaljujući usisnoj snazi ​​pumpe.
  • Miješanje: Crpka zatim miješa ulaznu vodu s deterdžentom (imajte na umu da možda nećete trebati deterdžent za neke površine).
  • Grijanje: Ovisno o vrsti perača, možda ćete morati zagrijati vodu na zadanu temperaturu.
  • Izlaz vode: Sljedeća faza je pumpanje vode u izlazno crijevo s tlačnom mlaznicom na kraju.
  • Upotrijebite prikladno crijevo: ako želite vodu pumpati pod višim tlakom, odaberite uske cijevi. Pomoglo bi kad biste također pojačali snagu motora. Naprotiv, rad s niskim tlakom znači da morate smanjiti snagu motora i koristiti šire crijevo.

Strojevi će često razviti mehaničke spojeve, ali jao onima koji ne mogu dijagnosticirati jednostavne probleme kao što je kvar pumpe.

1685396033 10 razloga zasto se vas miniwash nece upaliti i AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako možete identificirati problem, to znači da ga možete i popraviti. Što je najvažnije, postaje lako objasniti problem pružateljima usluga koji popravljaju pokvarene električne visokotlačne perače.

To također znači da će vaš perač trajati dulje jer što prije otkrijete kvar, to ćete brže tražiti popravak kako biste ga zaštitili od daljnjih oštećenja.

Kako održavati svoj električni visokotlačni perač

Pa, iako je podmazivanje samo mali dio rutine održavanja, to ne znači da biste trebali sjediti i gledati kako vaš stroj nestaje zbog istrošenosti.

Postoje aktivnosti održavanja koje morate poduzeti kako biste bili sigurni da je vaš električni perač u dobrom radnom stanju. Napravili smo domaću zadaću o tome i uzeli uzorke sljedećih savjeta za održavanje:

● Uvijek pravilno skladištite električni perač

Pravilno skladištenje bilo kojeg stroja sastavni je dio njege i održavanja. S visokotlačnim peračima – u ovom slučaju, električnim varijantama – stroj biste trebali držati u hladnoj i suhoj prostoriji. Opasnost kod vrućih skladišnih prostorija je da se plastični dijelovi mogu rastopiti. Na isti način, skladištenje električnih visokotlačnih perača u hladnim komorama često uzrokuje propadanje njihove plastične konstrukcije.

● Perač trebate očistiti i osušiti nakon uporabe

Ne želite završiti s električnim tlakom čija je funkcionalnost ugrožena nakupljanjem prljavštine, vode i ulja. Stoga uvijek trebate očistiti stroj i osušiti ga nakon svake uporabe. Na taj način ne samo da održavate integritet njegovih performansi, već i produžujete životni vijek.

● Očistite ostatke s pumpe za vodu

Pumpe za vodu su radni konji visokotlačnih perača, što znači da se prljaju više od bilo koje druge komponente. Stoga biste nakon uporabe trebali očistiti ostatke sapuna s pumpice. Bilo u odvodu vode ili pumpi, svaka blokada poremetit će ispravan rad vašeg perača.

● Sustav ožičenja mora biti netaknut

Električni visokotlačni perači imaju sustav ožičenja. Stoga svaki kvar u sustavu znači da će stroj prestati raditi. Još više zabrinjava činjenica da neispravno ožičenje i gole žice mogu uzrokovati strujni udar.

Već znate da voda i struja mogu biti recept za nesreću; stoga morate redovito provjeravati sustav ožičenja kako biste izbjegli nezgode. Kao dodatnu sigurnosnu mjeru, osigurajte pravilno prekidanje kruga uzemljenja kada koristite stroj u zatvorenom i na otvorenom.

Ispravno zbrinjavanje/recikliranje rabljenog ulja pumpe

Isplate li se visokotlacni peraci miniwash Potpuni vodic scaled AgroPower Vrtni alati i strojevi

Za evidenciju, imajte na umu da se rabljeno ulje može reciklirati i ponovno upotrijebiti. Samo je prljav, ali se gotovo ne troši. Ali pitanje je kako biste trebali reciklirati ili zbrinuti rabljeno ulje? Pa, znamo da će vas strogi zakoni o zaštiti okoliša kazniti za nepropisno odlaganje ulja. Ali ne brinite jer mi smo tu da vas posavjetujemo u skladu s tim.

Izlijevanje rabljenog ulja u odvodne kanale, zemlju ili bacanje kante u kante za smeće je nemar i bezakonje. Izazvat ćete onečišćenje vode i tla, nešto što je protuzakonito. To je posebno zabrinjavajuće u ovom stoljeću s obzirom na rastuću zabrinutost zbog zagađenja vodenih tijela.

Stoga, kako biste smanjili prijetnju onečišćenja okoliša povezanog s otpadnim uljem, trebali biste učiniti sljedeće:

● Ovlašteni sabirni centri (CCC)

Zemlje koje ozbiljno shvaćaju ispravno zbrinjavanje rabljenog ulja uspostavile su Certificirani sabirni centri. To su mjesta kojima šira javnost može pristupiti u bilo koje doba dana. Ako vaša zemlja nema takve objekte, benzinske postaje trebale bi pomoći u zbrinjavanju.

Međutim, budući da ovi centri svaki dan primaju ogromne količine rabljenog ulja, nazovite ih unaprijed i rezervirajte svoje mjesto. Kvaka je u tome što certificirani sabirni centri imaju postavljeno ograničenje litara za otpadno ulje koje prikupljaju svaki dan.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.