Crvena orhideja: Sve što trebate znati o fascinantnom cvijetu

Crvena orhideja Sve sto trebate znati o fascinantnom cvijetu AgroPower Vrtni alati i strojevi

Cvjetovi orhideja su prilično lijepi i imaju mnogo vrsta kao što su plave orhideje, bijele orhideje i crvene orhideje. Neke od ovih vrsta koriste se kao kućne biljke. Među vrstama, crveni cvjetovi orhideja često se ističu i popularni su izbor. Često imaju kulturno značenje.

U ovom ću članku govoriti o crvenom cvijetu orhideje – njihovom značenju i značaju, kao i o tome kako ih pravilno uzgajati. Također ću raspravljati o prednostima i upotrebi držanja cvjetova orhideja.

3 orhideje koje su crvene boje

Postoji nekoliko vrsta orhideja koje su ili crvene ili tamnocrvene. Govorit ću o tri posebno uobičajene vrste. Međutim, osim ove tri, postoji mnogo više crvenih ili bordo vrsta orhideja koje su dostupne zbog velike obitelji orhideja.

Tri orhideje o kojima ćemo govoriti uključuju:

  • Cymbidium
  • Phalaenopsis
  • Dendrobij

Cymbidium

1681584758 611 Crvena orhideja Sve sto trebate znati o fascinantnom cvijetu AgroPower Vrtni alati i strojevi

Alternativno, poznate su kao brodske orhideje. Cymbidium karakteriziraju veliki listovi na pseudobulbu. Većina varijanti cimbidija obično ima tri lista i imaju tanke stabljike.

Neki hibridi cimbidija imaju jarko crvenu nijansu ili bordo nijansu. Ove hibridne varijante uključuju Cymbidium bicolor i Cymbidium aloifolium. Bicolor se može naći u mnogim azijskim zemljama kao što su Kina, Vijetnam i Filipini. Aloifolium se može naći u Hong Kongu i na Tajlandu.

Cymbidium ima dugu povijest u hortikulturi, koja datira još iz drevne Kine. To je bilo zbog toga koliko je lako bilo uzgajati Cymbidium, a oni su i danas popularni. Nisu zahtjevne i manje osjetljive na štetnike i bolesti u odnosu na druge varijante.

Phalaenopsis

1681584758 904 Crvena orhideja Sve sto trebate znati o fascinantnom cvijetu AgroPower Vrtni alati i strojevi

Pronađene većinom u Kini i Indiji, Phalaenopsis ili moljac orhideje imaju crvene do ružičaste varijante. Listovi su im prilično veliki u usporedbi s njihovim kraćim peteljkama i često imaju osjećaj kože kada ih dodirnete.

Slično kao i prethodne vrste, popularne su sobne biljke. Međutim, malo ih je teže uzgajati nego Cymbidium.

Neke varijante ovog cvijeta su ugrožene, a ponegdje se poduzimaju zaštitne mjere kako ne bi izumrle. Njihovo oprašivanje i razmnožavanje uvelike ovisi o pčelama.

Dendrobij

1681584758 389 Crvena orhideja Sve sto trebate znati o fascinantnom cvijetu AgroPower Vrtni alati i strojevi

Dendrobium je velika populacijska vrsta koja se može naći u mnogim područjima kao što su Kina, Japan, Indija i Australija. Koriste se i kao kućne i kao ukrasne biljke, a neke varijante nalaze primjenu u medicini zbog svoje ljekovitosti.

Dok općenito imaju ružičastu nijansu, postoje i crveno obojene verzije Dendrobiuma. Karakterizira ih čuperak lišća i valjkasto korijenje. Prilično su prilagodljivi i, kao rezultat toga, rastu u hladnim i suhim okruženjima, od planinskih vrhova do nekih pustinja.

Orhideje Dendrobium prikazane su u mnogim simbolima diljem svijeta, prvenstveno u Australiji i Singapuru.

Značenje crvene orhideje

Tijekom vremena određeno je cvijeće imalo značenje. Općenito, orhideje označavaju ljubav i ljepotu. To je zbog njihovog egzotičnog izgleda i načina na koji se pojavljuju u različitim nijansama. Orhideje se ističu u mnogim vrtovima zbog svog jedinstvenog izgleda.

Osim toga, crvene orhideje imaju dublje značenje. Crvene orhideje smatraju se simbolima odlučnosti i ustrajnosti. Crveno označava hrabrost u suočavanju s nevoljama. Alternativno, mogu se smatrati i simbolima ljubavi, ali bijele orhideje su obično poznatije kao takve.

Crvene orhideje se poklanjaju ljudima u teškim vremenima i često se vide kao vrlo osobni dar. Time ih ohrabrujemo da ne odustaju i nastave svojim putem.

Značaj crvene orhideje u kineskoj kulturi

Značenje cvijeta crvene orhideje

Orhideje su visoko cijenjene u kineskoj kulturi i često se povezuju s kineskim misliocem Konfucijem, posebno varijanta cimbidija. Konfucije govori o sposobnosti cvijeta orhideje da raste u mnoštvu različitih regija i područja. Cvjetovi orhideja obično se smatraju simbolom ljepote, elegancije i divljenja u Kini.

Manje se vide kao simbol ljubavi i često se daju samo prijateljima ili kolegama. Ovo pokazuje veliko poštovanje ili divljenje prema primatelju. Crveni cvjetovi orhideje, posebno cimbidij, također se smatraju simbolima velikog prijateljstva, dok Konfucije kaže da je okruženje dobrim društvom slično mrlji orhideja.

Njega crvene orhideje

Jedan od glavnih razloga zašto se orhideje koriste kao sobne biljke jednostavno je to što se lako brinuti za njih. Samo trebate imati na umu nekoliko stvari kako biste osigurali pravilan rast.

Orhideje zahtijevaju pristojnu količinu vode. Tjedno zalijevanje će se pokazati dovoljnim osim ako je jako vruće i suho gdje živite.

Obično ćete željeti da orhideje budu okrenute prema prozorima jer više vole sunčevu svjetlost. Međutim, ako vaše područje ima jaku sunčevu svjetlost, lišće se može opeći. Kao rezultat toga, htjet ćete osigurati nešto sjene kako biste smanjili količinu dolazne sunčeve svjetlosti prema biljci.

Trebat ćete dobro drenirano tlo. Dok orhideje preferiraju dovoljno vode, previše vode umjesto toga može spriječiti rast. Ako tlo bude dobro drenirano, spriječit ćete začepljenje vode i neće uzrokovati propadanje biljaka.

Temperature od 15 stupnjeva Celzija odgovaraju cvjetovima orhideja. Kako biste osigurali pravilno cvjetanje, važna je kontrola temperature, a željet ćete niže temperature tijekom noći. Oni također cijene vlagu, pa za zatvorene prostore razmislite o korištenju ovlaživača zraka kako biste postigli dovoljnu razinu vlažnosti u kući.

Prednosti orhideje za kožu

Ekstrakt orhideje može se koristiti kao proizvod za njegu kože. Osim što može smanjiti linije i bore, ima antioksidativna svojstva, pa može smanjiti šanse od raka kože. Osim toga, mogu hidratizirati kožu. Sve u svemu, ekstrakt orhideje je nevjerojatno koristan za kožu, a postoje još mnoge dobrobiti koje se sada razmatraju.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.