Kako uzgajati organsku spirulinu?

1682161066 Kako uzgajati organsku spirulinu AgroPower Vrtni alati i strojevi

Spirulina je plavo-zelena jestiva mikroalga veličine oko 0,025 cm koja raste u toplom okruženju i uglavnom se proizvodi zbog svoje hranjive vrijednosti. Alge prirodno rastu u alkalnim jezerima bogatim sodom bikarbonom, soli i PH razinom od oko deset; stoga, kada uzgajate, trebali biste uzeti u obzir ove uvjete za visoku proizvodnju.

Medij kulture je neophodan pri uzgoju spiruline kako bi se podržao njezin rast. To je zato što je vodeća hrana za alge.

Da bi se kultura smatrala organskom, mora biti uzgojena u sustavu koji koristi samo prirodne hranjive tvari. Organskoj spirulini potrebno je oko 3-6 tjedana da sazrije. Ako se alga zgusne i pozeleni, onda je spremna za berbu.

Brzina rasta spiruline određena je čimbenicima kao što su temperatura, pH razina i sunčeva svjetlost. Mikroalge je lako uzgajati jer ne zahtijevaju uzgojni prostor ili tlo.

Prednosti uzgoja organske spiruline

Zdravstvene koristiOstale pogodnosti
Borite se protiv bakterija kroz proizvodnju bijelih krvnih stanica i antitijela.Lako probavljiv. Sadrži antioksidanse Zahtijeva malo vode u usporedbi s drugim povrćem.
Sadrži vitamine kao što su A, C, D, E i B12Poboljšava ekonomsku vrijednost zemlje budući da se uzgajaju lokalno.
Sadrži minerale poput željeza, magnezija, kalija i selenaPoljoprivrednici ga mogu koristiti kao prirodno gnojivo.
Bogata je proteinima, pri čemu je jedna žlica spiruline ekvivalentna četiri grama proteina.
Zdrave masti, na primjer, gama-linolna kiselina.
Spirulina koristi anorgansko gnojivo poput onog koje se koristi iz prirode, a to je fosfor, atrij i dušik. Ovo je glavna prirodna hrana za biljke.
Spirulina pomaže u kontroli težine.
Imaju puno hranjivih tvari koje pomažu u ublažavanju bolova, djeluju na mozak, antioksidanse i protuupalno.

Spirulina je potrebna za rast.

Algama je potrebna odgovarajuća, ali neizravna sunčeva svjetlost. Izravna sunčeva svjetlost može oštetiti spirulinu u ranoj fazi. Stoga se savjetuje korištenje privremenog sjenila kako bi se kontrolirala količina sunčeve svjetlosti tijekom razdoblja rasta.

Korištenje medija za uzgoj kao što je spremnik ili spremnik s dovoljno prostora. Plastične posude su izdržljivije jer se teško razbijaju od staklenih, dok se lonci preporučuju jer je njima lakše rukovati i zamijeniti ih u slučaju loma.

Akvarij bi trebao biti proziran kako bi sunčeve zrake mogle prodrijeti jer intenzitet svjetlosti utječe na razinu koncentracije proteina. Provjerite je li posuda zatvorena kako biste izbjegli kontaminaciju algama.

Voda je glavni uvjet za uzgoj mikroalgi. Spirulina može rasti iz bilo kojeg izvora vode, bilo da se radi o vodi za piće, kiši ili vodi jer ima visoku PH razinu svog medija za uzgoj.

Pobrinite se da održavate PH razine vode oko 8 do 11. U svrhu fotosinteze, kontrolirajte razine vode jer sunčeve zrake neće prodrijeti ako je voda duboka.

Razine temperature trebaju biti između 30°C i 35°C za visoke razine proteina. Ako su temperature niske, organizam će se teško razvijati. Alati za dodavanje kao što su lakmus papir, uređaj za miješanje i alat za berbu, na primjer, posuda za grabljenje i rukavice, također se koriste u procesu uzgoja i žetve.

Potrebna je dobra svježa spirulina kako bi se udvostručila u više spiruline kada se uzgaja. Gnojiva su također neophodna pri uzgoju organske spiruline. Savjetuje se korištenje topljivog ili kristaliziranog gnojiva, a ne granula. Gnojiva koja se uglavnom koriste su magnezijev sulfat, natrijev klorid, kalijev nitrat i natrijev bikarbonat.

Proces uzgoja organske spiruline.

Redovi zelene spiruline

Priprema za uzgoj organske spiruline

Prvo nabavite akvarij dobre veličine s dovoljno prostora za spirulinu. Zatim kupite kulturu spiruline koja je mješavina hranjivih tvari za poticanje rasta mikroalgi.

Također možete kupiti već pripremljenu vrećicu s esencijalnim mineralima kao što su sol, urea, kalcijev klorid, magnezijev sulfat, natrijev bikarbonat i amonijev sulfat.

Koraci uzgoja organske spiruline

Pripremite medij za uzgoj dodavanjem vode, morske soli i sode bikarbone. Miješajte otopinu dok se svi proizvodi potpuno ne otope. Pripremite kulturu s bogatim sastavom minerala. Dodajte dušik, fosfor, kalij, željezo i magnezij kao primarni izvor hrane za spirulinu.

Dodajte svježu neopranu spirulinu u otopinu u posudi. Potrebno je promiješati nekoliko puta dnevno jer spirulina ne može rasti u stajaćoj vodi. Alge se počinju razmnožavati u posudi unutar 3 do 5 dana.

Provjerite je li voda svježa i redovito provjeravajte vrijednost sadržaja hranjivih tvari. Ako je posuda otvorena, može doći do isparavanja; stoga je važno održavati razinu vode.

Žetveno-proizvodni proces

Spirulina mijenja boju iz svijetle u tamnu što određuje je li alga spremna za žetvu. Alge se sakupljaju i ispuštaju vodu pomoću filtra i čiste vodom. Nakon filtracije vlaga se uklanja pritiskom na velike utege.

Alge se šalju u strojeve za obradu kako bi se smanjile na male pruge nalik rezancima. Trake se suše na suncu nekoliko sati. Nakon potpunog sušenja, alge se usitnjavaju u prah, ispituju i testiraju u laboratorijima za konačnu potrošnju.

Čimbenici koji mogu oštetiti organsku spirulinu

Razine temperature – Spirulina ne može preživjeti kada je izložena temperaturama nižim od 20 C i visokim temperaturama višim od 38 C. Zagrijavanje algi smanjit će razinu hranjivih proteina.

Neravnoteža hranjivih tvari – Ako kultura proizvodi puno mjehurića, vjerojatno je to neravnoteža hranjivih tvari. Rješenje bi bilo dodavanje vode i sode bikarbone. Ako se mjehurići nastave, dodajte još vode i hranjive otopine dok ne prestanu – apsorpcija toksina, zračenja i teških metala iz okoliša.

PH razine – pH razine utječu na debljinu spiruline. Ako se alge ne zgusnu za nekoliko tjedana, treba provjeriti pH razine vode. Spirulina raste ispod pH vrijednosti 10, što se uglavnom postiže dodavanjem hranjive otopine ili sode bikarbone. Ako pH premaši dodavanje octa u otopinu snižava njegovu razinu jer sadrži octenu kiselinu.

Kako prepoznati je li organska spirulina zdrava

  1. Proces otapanja ne smije biti ni prebrz ni prespor.
  2. Neugodan miris ukazuje da se radi o oštećenoj spirulini s visokom stopom oksidacije.
  3. Provjerite boju spiruline. Tamnozelena boja označava da su alge zdrave. Ako spirulina nije dobra, površina bi bila sjajna ili bi sadržavala prašinu.

Završne misli

Spirulina je mikroalga koja se lako može uzgajati kod kuće ako su zadovoljeni pravi uvjeti. Potrebno mu je oko 3-6 tjedana da potpuno naraste, a spreman je za berbu kada se boja promijeni iz svijetlo u tamnozelenu.

Poljoprivrednici uglavnom uzgajaju alge zbog njihove hranjive vrijednosti kada se konzumiraju. Za maksimalan prinos, razvijen je medij kulture koji podržava rast organizama, kao što je dodatak fosfora i dušika.

-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.