Prednosti korištenja EarthBox-a

EarthBoxes – jesu li predobre da bi bile istinite AgroPower Vrtni alati i strojevi

Mnogi sada ulaze u svijet kontejnerskog vrtlarstva jer je u većini slučajeva puno manje radno intenzivan. Međutim, loše dizajnirani vrtni kontejner zahtijevat će mnogo više rada od dobro dizajniranog. Sustav kontejnerskog vrtlarstva EarthBox postoji od 1994. godine i implementiran je u cijelom svijetu. Istraživat ćemo svijet kontejnerskog vrtlarstva i vidjeti je li EarthBox još uvijek kralj.

EarthBox Gardening System je samostalni vrt koji je dizajniran da bude jednostavan i siguran, što ga čini savršenim za one koji nikad prije nisu vrtlarili. Koriste ga i mnogi iskusni vrtlari. Budući da je samostalan, EarthBoxes donosi dobrodošao predah na mjestima gdje loše tlo ili vremenski uvjeti otežavaju poljoprivrednu praksu.

Prednosti EarthBoxa uključuju to što je jednostavan za održavanje, bez napora, prenosiv, samostalan, siguran i otporan na vremenske uvjete. To je sustav praktički bez korova koji čak i početniku omogućuje postizanje izvanrednih rezultata s malom količinom energije.

Bilo da ste iskusni vrtlar ili nikada niste posijali sjeme u zemlju, postoji nešto čarobno u jednostavnom vrtu s kontejnerima. Vrtlarstvo u kontejnerima omogućuje vam vrtlarenje po vašim uvjetima. Tko se može protiviti tome?

U ovom ću članku uglavnom govoriti o povrću, ali EarthBox System je nevjerojatna sadilica za jednogodišnje i višegodišnje cvijeće, kao i neke sorte voća.

Ovo je nekoliko primjera vrsta biljaka koje se mogu uzgajati u Earth Boxu i koliko se svake biljke može uzgajati u jednoj posudi.

Vrsta biljkeBiljke po EarthBoxu
Patlidžan, rajčica,
Tikvice, Tikvice
2
Krastavci, dinje
Zimski squash
4
Paprika, brokula, kupus
Cvjetača, zelenjad
6
Cvijeće, glavata salata
Bamija, poriluk
8
Cikla, luk
Špinat, repa
10
grah, mrkva, kukuruz,
Češnjak, grašak, rotkvica
16

Prednosti sustava vrtlarstva EarthBox

U tradicionalnom vrtu kada se biljka zalijeva, voda je prolazna. Korijenje biljaka može koristiti vodu dok je dostupna, ali gravitacija i drugi čimbenici povlače vodu prema dolje u tlo i dalje od korijena. Stoga, kada se vrt zalijeva, biljke dobivaju samo mali postotak toga. Ostatak se samo upije u podzemnu vodu.

Budući da voda postaje dragocjena roba, nije mudro rasipati je. Ali je skupo. Imam bunar na svom imanju. Iz mog bunara navodnjavaju se moji vrtovi, voćke i kupine. Da nisam imao svoj bunar, ne bih si mogao priuštiti ekstenzivan vrt i proizvodnju voća. Voda je skupa, au narednim godinama bit će još skuplja.

Voda također može biti štetna. Jedan od glavnih razloga zašto je EarthBox stvoren bilo je razaranje koje su prekomjerne kiše imale na izumiteljev usjev rajčice.

Jedne godine udario je uragan i potpuno poplavio cijeli urod rajčice. Izgubili su baš sve. Znao je da bi (zbog nepredvidivih oborina koje Florida ima) samostalni sustav mogao biti jedina stvar koja će sigurno izdržati jake kiše koje uragan može donijeti. Osim tornada ili uragana koji ih otpuhne u susjedni okrug, otporni su na vremenske uvjete.

Tako je nastao EarthBox. Budući da EarthBox ima poklopac, jaka kiša samo otječe. Bilo kakva kiša koja padne u EarthBox ionako će jednostavno iscuriti iz preljeva.

Također, zbog pokrova, postoji mala ili nikakva šansa da korov bude problem. Korov je vjerojatno najgori dio vrtlarstva, a ovaj mali sustav ga skoro eliminira! Samo to obara veliki dio posla vrtlara.

Toliko ih je jednostavno postaviti i posaditi da bi to moglo učiniti i dijete. Omogućuju više biljaka po kvadratnom metru nego tradicionalni vrtovi ili vrtne gredice, što ih čini savršenima za terase, balkone i mala dvorišta.

1681853181 566 EarthBoxes %E2%80%93 jesu li predobre da bi bile istinite AgroPower Vrtni alati i strojevi

Kako je dizajniran

Postoji nekoliko različitih EarthBoxova za odabir, ali za potrebe ovog članka, govorit ćemo o “Originalu”. Originalni EarthBox dugačak je samo 29 inča, širok 13,5 in dubok 11 inča, no, kao što možete vidjeti na gornjoj tablici, uzgojit će nevjerojatnu količinu hrane u toj maloj površini.

Postoje tri sloja u EarthBoxu: voda, zrak i tlo. Spremnik za vodu će držati oko tri galona vode. Iznad toga postoji zračni prostor od oko 1/2 do 3/4 inča. Taj zračni prostor omogućuje korijenju da se “orezuje”. Zračno obrezivanje je nešto o čemu ćemo govoriti malo kasnije, ali to je jedan od glavnih čimbenika koji EarthBoxu daje njegovu produktivnost.

Njegov samostalni dizajn omogućuje pohranjivanje sve vode koja je biljkama potrebna i dopremanje je u biljku kroz genijalan sustav odvodnjavanja. Sustav odvodnjavanja izvlači vodu iz rezervoara do mjesta gdje je korijenje biljaka može iskoristiti.

EarthBoxovi također dolaze u nekoliko različitih boja kako bi vam pomogli da se uskladite sa svojom shemom dizajna. I dolaze u nekoliko različitih konfiguracija, kao što je EarthBox Junior (malo manji), pa čak i onaj namijenjen za korjenaste usjeve poput krumpira.

Bez ponovnog gnojenja

Uz EarthBox potrebno je gnojiti samo pri sadnji. Samo jedna gnojidba hranit će biljku tijekom vegetacije. Većinu vremena svoje povrće u svom vrtu gnojim jednom u tjednu ili dva. Uz EarthBox to je potpuno nepotrebno. Jedna primjena gnojiva je sve što je potrebno za cijelu sezonu. Svaki EarthBox treba samo malo gnojiva!

Budući da je gnojivo prilično skupo, ovo je atribut koji štedi novac. I samo jedna funta gnojiva koristi se u početnoj primjeni. Mogu se koristiti i organska i komercijalna gnojiva. Zbog načina na koji protok vode i gnojivo rade zajedno, ne preporučuje se korištenje gnojiva s vremenskim otpuštanjem u sustavu EarthBox. Gnojivo topivo u vodi može se unijeti kroz cijev za punjenje vode, ali to zapravo nije potrebno

1681853181 196 EarthBoxes %E2%80%93 jesu li predobre da bi bile istinite AgroPower Vrtni alati i strojevi

Donje zalijevanje

Budući da EarthBox ima vlastiti spremnik vode, nema potrebe ovisiti o padalinama. Kao što sam već rekao, rezervoar za vodu sadrži oko tri galona vode. Obično je to dovoljno za hranjenje kutije nekoliko dana. Tijekom vrućeg ljeta, u nekim regijama, možda će se morati puniti češće.

Preporuča se da se EarthBox nikada ne osuši. Da bi se to popravilo (i da bi bilo više bez ruku), automatski sustav za navodnjavanje dostupan je kao dodatak. Međutim, takav sustav navodnjavanja može se lako konstruirati od predmeta koji se nalaze u velikim trgovinama.

Mnoga povrća poput rajčica i graha mogu se razboljeti zbog zalijevanja iznad glave. To je samo jedan od razloga zašto je “donje zalijevanje” prednost.

Dugotrajan dizajn

Kutija za zemlju je dizajnirana da traje 15 ili više godina. Postoje izvješća o onima koji su koristili svoje EarthBoxove 20 godina bez ikakvog značajnog kvara u njihovoj konstrukciji. Vrlo malo kontejnerskih vrtova, osobito onih domaćih, uživat će u takvoj dugovječnosti.

Većina domaćih spremnika koji pokušavaju oponašati EarthBox izrađeni su od plastike koja nije dizajnirana da izdrži UV sunčevu svjetlost. Stoga ne traju dugo i morat će se zamijeniti.

Medij za uzgoj za višekratnu upotrebu

Medij za uzgoj (mješavina za saksije) može se koristiti i ponovno koristiti mnogo godina u istoj kutiji. To vam omogućuje da uštedite novac tako što ćete početno ulaganje u mješavinu za saksije učiniti jednokratnom kupnjom koja će trajati nekoliko godina.

EarthBox će držati 2 kubične stope medija za saksije. To je kapacitet od oko 15 galona. To daje korijenima dovoljno prostora za širenje u kutiji i razvoj. Taj će razvoj korijena osigurati hranjive tvari potrebne za proizvodnju velikih količina povrća (ili cvijeća).

Čudo zračne rezidbe

Možda nikada niste čuli za “zračno obrezivanje”. Zračno obrezivanje događa se kada korijenje udari u sloj zraka. Korijeni neće nastaviti rasti kada naiđu na su. Korijenje će uspijevati u tlu i također će uspijevati u vodi kao što je slučaj u akvaponici. Ali neće rasti kada se susretnu sa slojem zraka.

Kada se to dogodi, korijenje prestaje, prisiljavajući biljku da proizvede novo korijenje. Baš kao kad orezujemo voćku i ako potiče novi rast, isto je i sa zračnom rezidbom. Novi rast korijena potiče zračno orezano korijenje.

Dulje korijenje koje je orezano na zrak ne umire, samo više ne raste. Ali novo se korijenje dodaje korijenovom sustavu biljke što uzrokuje da korijenski sustav postane masivan… mnogo veći nego što bi bio bez rezidbe iz zraka. Ovo je jedna od najvećih prednosti zračne rezidbe… Proširen korijenski sustav. I kao što je gotovo uvijek slučaj, veći korijenski sustav znači veću proizvodnju.

Više proizvodnje po kvadratnom metru

Sustav uzgoja EarthBox omogućit će veću količinu biljaka po kvadratnom metru. Na primjer, kada se sade rajčice, preporučeni razmak između biljaka je oko 3 stope. EarthBox će imati 2 posađene rajčice unutar svoje duljine (29 inča). No, još veća prednost uštede prostora dolazi s proizvodnjom paprike.

EarthBox preporučuje sadnju šest biljaka paprike u jednu kutiju! U tradicionalnom vrtu, paprike su obično raspoređene slično kao i rajčice na otprilike dva i pol do tri stope jedna od druge. Imati šest biljaka paprike unutar površine od 29 inča eksponencijalno povećava količinu proizvodnje po kvadratnom metru.

U određenoj mjeri možete čak miješati vrste povrća unutar jednog EarthBoxa. Morate uzeti u obzir da su neke biljke veće (više) od drugih i mogu zasjeniti manje biljke. Kako to ne bi predstavljalo problem, možda biste trebali uzgajati veće biljke s većim biljkama, a manje s manjim, čak i ako se radi o različitim sortama. Mnogi ljudi koriste EarthBox za samostalan biljni vrt.

Prenosivost

Budući da je EarthBox prijenosan (kotačići nisu obvezni), vrtlar ga može premjestiti na mjesto koje ima više sunca kako se godišnja doba mijenjaju. To samo po sebi može produljiti sezonu rasta mnogih povrća.

Prenosivost također omogućuje unošenje biljaka unutra ako dođe do neočekivanog mraza. Imati mogućnost spasiti svoje biljke ako nastupi kasni mraz je golema. Razmislite o troškovima i radu koji su uloženi u pokretanje tih malih sadnica. Umjesto da izađete van i prekrijete vrt i nadate se najboljem, svoje biljke možete nositi u garažu ili drugu građevinu radi sigurnosti.

Dostupna dodatna oprema

Postoji mnogo dostupnih dodataka za vaš EarthBox uključujući rešetke za usjeve vinove loze kao što je grah, također pokrivače protiv mraza, potporne stalke za biljke, sustave za automatsko navodnjavanje, zaštitne mreže i, kao što je gore spomenuto, kotačiće za jednostavnu mobilnost. Doista su razmišljali o gotovo svemu što vrtlar može trebati.

Je li EarthBox pristupačan?

EarthBox je dizajniran da traje godinama, čak i desetljećima.

Kao i kod svakog drugog vrta u posudama, kupnja mješavine za lonce unaprijed je trošak koji nije prisutan u tradicionalnom vrtlarenju, ali postoji mnogo različitih opcija za mješavine za lonce.

Možete kupiti EarthBox u paketu koji će uključivati ​​mješavinu za saksije, gnojivo, dolomitsko vapno i sve ostalo što vam je potrebno za početak.

To nije način na koji sam ja kupio svoj. Kupio sam samo EarthBox. Nisam kupio nikakvu mješavinu za posude, gnojivo ili vapno. Kupio sam ih lokalno i vjerojatno uštedio nešto novca na proizvodu i otpremi.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.