Recenzije kosilica Murray

516484d4dddd8d3x3v4 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Za one koji su na tržištu za kosilicu Murray, u nastavku smo pregledali naša 3 najbolja odabira kosilice Murray. Ručno košenje travnjaka može biti mučno, zahtijeva puno vremena i truda.

Kada na internetu tražite kosilice za travu, bit ćete bombardirani opcijama. Odabir između tako velikog asortimana kosilica za travu može biti zbunjujući zadatak.

Štoviše, pogrešna odluka može dovesti do rasipanja teško zarađenog novca i kupnje kosilice koja ne ispunjava vaša očekivanja – ne zbog lošijih strojeva, već zato što odabrana kosilica jednostavno nije pravi stroj za posao.

Zbog toga profesionalne službe za održavanje travnjaka imaju flotu kućnih i komercijalnih kosilica. Dakle, uz mnoštvo dostupnih samohodnih kosilica, sve s različitim mogućnostima, snagama i slabostima, već znati da želite kosilicu Murray svakako je korak u pravom smjeru, ali koja je najbolja za vas?

Kriteriji odabira

Kako bismo vam pomogli da napravite informiraniji izbor, sveli smo Murray asortiman na naša 3 najbolja.

Htjeli smo pronaći najbolje 3 kosilice u nizu gdje bi svaka nudila nešto jedinstveno ili drugačije od drugih.

Pa smo odlučili da želimo pronaći:

 1. Gornji visoki kotači hodaju iza kosilice.
 1. Gornja hodalica s niskim kotačima iza kosilice.
 1. Najbolji svestrani igrač.

Recenzirali smo ove 3 najbolje kosilice za travu imajući na umu kvalitetu izrade, performanse i, naravno, značajku isplativosti, tj. vrijedi li cijene.

Top 3 Murray kosilice za 2023

Usredotočili smo se na Murray Lawn Mowers, tvrtku koja je stvorila nišu u industriji visokokvalitetnim proizvodima.

U ovoj recenziji raspravljat ćemo o ova tri najbolja:

Murray kosilica s visokim kotačima od 105cm

Niski kotač Murray 105cm

Murray 105cm 3-1 Convertible s mogućnošću 3 u 1 – bočno pražnjenje, malčiranje, stražnja torba i stražnji visoki kotač

Što Murray kosilice nude?

Murray kosilice su ime koje je popularno u industriji opreme za vrtlarenje na otvorenom više od 90 godina zbog proizvodnje učinkovitih i pristupačnih proizvoda koji su uvijek na čelu industrijskih inovacija.

Danas Murray ponosno nudi svoju marku kao “Uradi, idi i zabavi se” vanjske opreme.

Murray nudi dobro izgrađenu opremu visokih performansi za koju mnogi stručnjaci tvrde da će trajati dulje od “tradicionalne vanjske opreme”.

q13dddv6dd33cd3dd3 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Murray kosilica s visokim kotačima od 42 cm

Ako imate travnjak male do srednje veličine i trebate novu kosilicu, onda ne možete pogriješiti s kosilicom s visokim kotačima Murray od 42 cm.

Murray kosilica s visokim kotačem od 42 cm kućna je kosilica s komercijalnom snagom koja može raditi učinkovito i dati profesionalne rezultate s ravnomjerno glatkim preciznim rezom.

Kosilica je također pristupačna s izgledom koji je dovoljno dobar da impresionira susjede.

Ako želite kosilicu na guranje, onda ste na pravom putu s kosilicom Murray s visokim kotačima od 42 cm.

Murray kosilica s visokim kotačima od 105cm kompletan je paket učinkovitosti i preciznosti rezanja.

Usporedite li specifikacije kosilice s visokim kotačima Murray 105cm navedene u ovoj recenziji, s drugim kosicama, shvatit ćete zašto je to bolji proizvod od ostalih.

Uz cjenovni raspon ispod 300 eura, ovaj moćni stroj ima sve što vam je potrebno u kosilici za travu po vrlo pristupačnoj cijeni.

Pogledajmo što Murray kosilica s visokim kotačima od 42 cm nudi.

Motor serije Briggs and Stratton 500e

Vjerojatno najvažnija komponenta kosilice je njen motor. Motor loše kvalitete nikada neće omogućiti kosilici da precizno i ​​uspješno kosi travnjak bez obzira na to koliko je dobar njen sustav košenja.

Kad je u pitanju napajanje njihovih kosilica, Murray ne radi kompromise po pitanju kvalitete; zbog čega koriste motore Briggs i Stratton. U slučaju modela s visokim kotačem od 42 cm, Murray Mowers su instalirali inovativnu seriju 500e tvrtke Briggs & Stratton.

Kao i kod svih njihovih motora kosilica, ovaj motor ima inovativnu tehnologiju ventila iznad glave (OHV). Jednostavno rečeno, OHV znači da ćete dobiti najbolje performanse Murray kosilice uz manje održavanja i potrošnje goriva.

Motor je dobro izbalansiran. Njegov V-dvostruki cilindar dodaje veću učinkovitost i izdržljivost uz manje napetosti i stresa što dovodi do manjeg održavanja.

Motor Briggs & Stratton 140cc serije 500e srce je Murray kosilice s visokim kotačima od 42 cm i dovoljno je snažan da pogoni bilo koju kućnu kosilicu.

Budući da većina standardnih motora ne bi dugo trajala u teškim uvjetima, mnoge moderne komercijalne kosilice dolaze s novim inovacijama proizvođača motora kao što je Briggs & Stratton kako bi komercijalni korisnici dobili najbolje od svojih strojeva.

Dobra vijest je da su ove inovacije također ugrađene u motore za kućne kosilice iako je teren koji moraju prijeći gotovo uvijek mnogo ravniji i bez prepreka i krhotina.

Serija 500E je dobro uravnotežena i ima neke izvrsne značajke kao što su mehanički regulator, rasplinjač s plovkom za napajanje, rukavci od lijevanog željeza i integrirani ciklonski pročistač zraka koji sprječava trošenje i habanje.

Stoga je ovaj motor jednako izdržljiv kao komercijalni motor i trebao bi trajati desetljećima, ako ne i cijeli život.

Motor gotovo da ne zahtijeva održavanje i potrebno mu je samo ulje nakon svakih 100 sati korištenja.

Zahvaljujući okretnom momentu od 5,0, zajamčeno ćete dobiti optimalnu snagu ovog motora.

Kutija za rezanje 2 u 1

Ako je motor srce kosilice, tada je rezno kućište njezin mišić. Ovaj mišić dolazi s 2 po cijeni 1 u obliku reznog kućišta 2 u 1.

Baš kao što će motor loše kvalitete umanjiti učinkovitost kosilice čak i ako ima ubojite sustave rezanja, rezno kućište niske kvalitete dovodi do beskorisne kosilice bez obzira na snagu motora.

Stoga, baš kao što su odbili kompromis u vezi s motorom, Murray se jako potrudio razviti izdržljiva i čvrsta rezna kućišta na svim svojim strojevima.

Ova kosilica Murray savršena je za ¼ hektara ili ½ i odgovarala bi svakom korisniku s do 1 hektara.

Također preporučujemo da izbjegavate korištenje ove kosilice na pretjerano vlažnoj travi u načinu malčiranja.

To može dovesti do toga da rezno kućište otpuhne grudaste mase za što bi mnogi korisnici razumljivo okrivili kosilicu. Kako biste izbjegli ovakve probleme, preporučujemo da ovu kosilicu koristite samo u načinu malčiranja kada je trava suha.

Ako morate kositi po mokrom, koristite značajku bočnog izbacivanja kako biste izbjegli oštećenje travnjaka.

Pogonski sustav guranja kosilice

q1dddd AgroPower Vrtni alati i strojevi

Kosilica za travu Murray s visokim kotačima od 42 cm ima odličan pogonski sustav koji nudi odličnu manevarsku sposobnost. Omogućuje korisniku brzo i učinkovito okretanje kosilice tako da nema prekida u rezanju trave.

Preporučamo da iskoristite prednost pogona na prednjim kotačima za normalne potrebe košnje. Alternativno, ako imate nagnuto područje, preporučujemo da prebacite način vožnje na pogon na stražnjim kotačima za bolju trakciju. Ova sjajna značajka, mogućnost izmjene pogona na prednjim i stražnjim kotačima, čini ovu kosilicu vrlo prilagodljivom i prikladnom za gotovo sve vrste stambenih travnjaka.

Evo nekih od glavnih komponenti koje pogonski sustav nudi:

• Jamčić (metalna šipka) koji stisnete uz dršku.
• Poluga koju gurate palcem.
• Poluga koju stišćete uz ručku, nešto poput ručne kočnice na biciklu.
• Ručka koju gurate i povlačite za povećanje odnosno smanjenje brzine.

Sustav guranja omogućuje kosilici da manevrira lako i bez napora.

Održavanje dobre kontrole važno je ne samo zbog udobnosti, već i zbog toga što također utječe na to koliko lako možete manevrirati kosilicom dok ona aktivno kosi. Svatko tko je koristio kosilicu s neispravnim kotačem ili pogonskim sustavom itekako će znati katastrofalne posljedice koje ona može imati na travnjak.

Iako sigurno nije tako dobar kao mogućnost zakretanja u nulti položaj, pogon s polugom može se koristiti kada trebate puno manevrirati u kretanju naprijed-natrag ili rezati oko zidova i drugih sofisticiranih područja.

Pogon s polugom omogućuje vam da zaustavite pogonski sustav kosilice kada trebate ponovno namjestiti položaj kosilice, izbjeći prepreke ili se okrenuti ispod grana ili drugih prepreka iznad glave.

Međutim, kada imate slobodu i široko otvoreno područje, tada je pogonski sustav za držanje savršen izbor jer će dovesti do ravnomjerno glatkog rezanja na ravnoj ravnini.

Iako posjedovanje pogonskog sustava na kosilici dodaje mnoge prednosti, nepostojanje istog može učiniti iskustvo košnje vrlo neugodnim. Bez pogonskog sustava imali biste problema s kontrolom kretanja kosilice i na kraju biste uložili sav svoj trud iza težine kosilice samo kako biste je mogli pomaknuti.

Dodatne mogućnosti

Murray kosilica s visokim kotačima od 42 cm ima prednje kotače od 18cm i stražnje kotače od 30cm koji su prikladni za sve vrste terena. Mnogi ljudi vjeruju da viši stražnji kotač omogućuje ugodnije iskustvo košnje.

Kao što biste očekivali od osnovne kosilice, morat ćete ručno prilagoditi visinu rezanja svakog kotača, što može biti neugodno s obzirom na jednostavnost korištenja sa skupljim strojevima, ali s obzirom na cijenu to je vrlo mala smetnja.

Stražnji kotači od 30cm daju kosilici veću trakciju i omogućuju joj da se lako kreće po neravnoj površini.

Za podešavanje visine koristite ručku za podešavanje visine u pet položaja koja se nalazi na svakom kotaču.

Kosilica ima izvrsnu značajku brzog pokretanja za jednostavno pokretanje motora. Motor se obično pokreće nakon ne manje od tri povlačenja.

Kao i sve Murray kosilice, ova kosilica dolazi s dvogodišnjim ograničenim jamstvom. Provjerite znate li kakvi se uvjeti jamstva primjenjuju tako da ga pročitate ovdje.

Također vam preporučujemo da pročitate Priručnik za rukovanje koji vam može dati neke dodatne informacije koje će vam pomoći da produžite vijek trajanja kosilice.

Pravomoćna presuda

AgroPower Vrtni alati i strojevi

Ako tražite početnu kosilicu koja može bez napora obraditi male do srednje velike travnjake, tada je kosilica Murray s visokim kotačima od 42 cm jedna od najboljih kosilica koje možete kupiti.

S ovom kosilicom možete jednostavno pokositi do ½ hektara parcele bez ikakvih problema.

Ali ne očekujte da ćete u kratkom roku prevaliti hektar ili više.

Ako imate veliku površinu travnjaka ili jednostavno želite moćniju kosilicu za travu, predlažemo da pogledate naših 10 najboljih pokretnih kosilica.

Kosilica s niskim kotačima Murray 42cm

Ako želite nešto lakše, pristupačnije i jednostavnije za korištenje, razmislite o kosilici s niskim kotačima Murray 105cm .

Pogledajmo što nudi svojim korisnicima:

 1. Niski stražnji kotač.
 2. Motor serije Briggs & Stratton 450
 3. 125cc
 4. Rezno kućište od 105cm
 5. 4.5 Okretni moment
 6. Mogućnost 2 u 1 (tj. malč/bočno pražnjenje).
 7. 4-Pt podešavanje visine za različite rezove.
 8. Čelično rezno kućište.
 9. Prime N’ Pull sustav pokretanja za lako pokretanje.
 10. Rad sustava potisnog pogona.
 11. Pogon na plin s brzim i lakim pokretanjem.

Ako pogledate sliku s desne strane i sliku Murray kosilice s visokim kotačem od 42 cm iznad nje, vidjet ćete da izgledaju vrlo slično.

Glavna razlika između ova dva stroja je veličina stražnjeg kotača (iako postoje razlike u cc motora i momentu).

Kosilica s niskim kotačima bolje će odgovarati određenim korisnicima. Ako razmišljate o kupnji ove kosilice, svakako pogledajte gornju recenziju, kao i ovu kako biste bili sigurni koja vam kosilica više odgovara.

Motor serije Briggs and Stratton 450

Motor Briggs & Stratton serije 450 čini ovu kosilicu produktivnim strojem.

Murray kosilica s niskim kotačima od 42 cm sadrži motor serije 450 od 125 ccm, okretnog momenta 4,5. Ovaj motor daje snažnu snagu i sjajno odgovara tako laganoj i dobro dizajniranoj kosilici.

Briggs & Strattonova inovativna tehnologija gornjih ventila (OHV) osigurava bolju uštedu goriva dok osigurava optimalnu (oko 98%) snagu motora za kosilicu. Također pomaže smanjiti zahtjeve za održavanjem.

Druge značajke kao što su mehanički regulator, rasplinjač s plovkom za napajanje, rukavci od lijevanog željeza i integrirani ciklonski pročistač zraka, osiguravaju da se motor zaštiti od prašine i krhotina. Sve dok ulje mijenjate u preporučenim intervalima, ovaj bi motor trebao trajati desetljećima.

Ove inovacije koje je Briggs & Stratton uveo u motore znače da oni traju dulje od “tradicionalnijih motora za kosilice” koji se i danas prodaju na tržištu u lošijim kosilicama.

Rez

Kosilica kosi travu tako fino kako biste mogli očekivati ​​od modernog stroja.

Rezovi su precizni, a posao jednak onome koji obavlja profesionalac.

Iako je ovo ručna kosilica na guranje, vrlo je jednostavna za rukovanje i ne zahtijeva pretjeranu silu za pomicanje; podjednako bi odgovarao umirovljeniku kao i mladiću od 20-ak godina.

Iako je ovo stambena kosilica koja je dizajnirana za korištenje na standardnim američkim travnjacima, može se popeti i na zahtjevnija okruženja poput strmih padina i neravnog terena. Da budemo iskreni, stvarno smo iznenađeni da tako mali motor može isporučiti toliku snagu.

Međutim, kao i kod svih kosilica u ovoj recenziji, ako imate posebno zahtjevan travnjak, očekujte da ćete kositi nekoliko travnjaka, a ne samo vlastiti ili želite kosilicu za komercijalne svrhe, trebat će vam snažniji stroj.

Za normalnu stambenu uporabu kosilica će raditi savršeno.

2 u 1 čelično rezno kućište

Ova Murray kosilica s niskim kotačima sadrži rezno kućište 2 u 1 od 42 cm koje ima mogućnost malčiranja i bočnog izbacivanja. Kosilica 2 u 1 dovoljna je za većinu uobičajenih zahtjeva za travnjak.

Rezno kućište sadrži oštrice oštre poput žileta koje su više nego sposobne lijepo podrezati čak i najteže travnjake.

Na neravnim terenima kosilica uopće nema problema s košnjom na ravnu visinu, a također je prilično jednostavna za manevriranje.

Kao i kod svih Murray kosilica pregledanih na ovoj stranici, ne preporučamo da ih koristite za rezanje mokre ili vrlo vlažne trave jer to može dovesti do više od pukog nereda ispod reznog kućišta; rezanje na mokrom dovest će do opasnosti od oštećenja travnjaka.

Dakle, kako biste izbjegli moguće oštećenje travnjaka i podizanje grudica s trave, travu uvijek kosite na suho.

Sustav ručnog guranja

516484d4dddd8d33x3v4 1 AgroPower Vrtni alati i strojevi

Kako bi se olakšalo manevriranje, većina kosilica sada dolazi s instaliranim pogonskim sustavom. Ovisno o marki i modelu kosilice, ovi pogonski sustavi mogu, u većoj ili manjoj mjeri, pružiti veću fleksibilnost i lakšu upotrebu korisnicima.

Budući da su ovo ručne kosilice, ove Murray kosilice koriste ručni sustav guranja, što znači da korisnik mora gurati kosilicu poput kosilice s kolutom, ali je to mnogo lakše jer košenje usmjeravaju motor i pogonski sustav.

Budući da se radi o samohodnoj kosilici, ovaj pogonski sustav ne nudi fleksibilnost koju biste dobili od kosilica za vožnju ili stajanja na kosilicama. Međutim, smatramo da je sustav guranja dovoljno snažan da pomogne u tjeranju kosilice naprijed na neravnim i teškim terenima.

Ako imate vrlo neravan teren ili izazovno okruženje travnjaka, ova kosilica će raditi dobro, ali možda ćete biti bolji s modelom s visokim kotačima koji smo pregledali gore.

Dodatne mogućnosti

Kosilica je vrlo lagana, što čini njezino guranje izuzetno lakim i osigurava da cijeli proces košnje ne zahtijeva puno napora.

Iako je kosilica lagana, to ne znači da ima lošu kvalitetu izrade. Rezno kućište izrađeno je od robusnog čvrstog čelika što ga čini izuzetno izdržljivim. Stoga je okvir kosilice također izdržljiv i trebao bi trajati desetljećima.

Značajka Prime ‘N Pull pruža iskustvo lakog povlačenja i obično pokreće motor s ne više od 2 ili 3 povlačenja pri čemu se kosilica više puta pokreće prvi put.

Prednji kotači od 18 i stražnji kotači od 20 cm dovoljni su da tako lagana kosilica zahvati tlo i održava rez glatkim i ravnomjernim.

Korištenje kosilice na prosječnom tipu travnjaka je jednostavno i ne zahtijeva puno napora da potjerate stroj naprijed vlastitom snagom. Na vrlo neravnim terenima košnja zahtijeva malo više truda i iako to neće biti nešto što će uzrokovati veće probleme, nešto je o čemu treba razmisliti ako imate zahtjevan ili nagnut teren s zdravstvenim ili kondicijskim problemima.

Naravno, ova kosilica kao i druge Murray kosilice također dolazi s 2-godišnjim ograničenim jamstvom za kućne korisnike. Preporučamo da pročitate Murrayev odjeljak o jamstvu kako biste bili sigurni da razumijete svoja prava i da slučajno ne poništite jamstvo.

Također vam preporučujemo da prođete kroz korisnički priručnik koji također navodi pravila i propise o jamstvu, zajedno s nekim uputama i mjerama opreza kojih se trebate pridržavati kada koristite ovu kosilicu. Pobrinite se da slijedite sve upute u priručniku. To bi rezultiralo dužim vijekom trajanja i mnogo stabilnijom upotrebom Murray kosilice s niskim kotačima od 105cm.

Isplati li se Murray kosilica?

Vjerujemo da je Murray kosilica s niskim kotačima od 42 cm savršena osnovna plinska kosilica za one koji posjeduju malo do srednje veliko zemljište.

Iako se može dobro ponašati na travnjacima do 1 hektara, stvarno je dizajniran za rješavanje travnjaka koji nisu veći od ½ hektara.

Ako ste na tržištu za početnu kosilicu za hodanje, nećete pogriješiti s ovom laganom, ali snažnom, jeftinom kosilicom za travu.

Murray 105cm 3 u 1 kabriolet

Plinska gurajuća kosilica Murray 3 u 1 od 105cm naš je izbor za najbolju svestranu gurajuću kosilicu Murray.

Ovo je još jedna kosilica koja je najprikladnija za one koji imaju malo do srednje dvorište ne veće od 1 jutra. U stvari, korištenje bilo koje od ove 3 kosilice za parcelu od 1 hektara znači gurati stroj i omogućiti mu da radi.

Međutim, oni su idealni za svaki travnjak od ½ hektara ili manje.

Murray kosilica 3 u 1 s visokim kotačima od 105cm vrlo je slična stroju koji smo prvi pregledali, ali s dodatnom prednošću stražnjeg pražnjenja i većeg motora.

Motor Briggs & Stratton 150cc OHV 625ex serije

Motor Briggs and Stratton 150cc OHV 625ex serije visokih performansi sposoban je isporučiti ono što biste očekivali od kvalitetnog B&S motora.

Sadrži tehnologiju nadzemnih ventila (OHV) koja pruža optimalnu izvedbu dok osigurava da motor troši dovoljno goriva.

Baš kao i serija 500E u modelu s niskim kotačima, ovaj snažniji OHV motora serije 625ex znači da ćete dobiti najbolje performanse kosilice Murray uz manje održavanja i potrošnje goriva od mnogih alternativa.

Motor je zadržao ravnotežu svog prethodnika, zahvaljujući V-dvostrukom cilindru, i ima jednako izdržljivu konstrukciju.

AgroPower Vrtni alati i strojevi

Motori Briggs i Stratton poznati su po svojoj robusnosti, zbog čega ih koristi većina američkih proizvođača kosilica i po njihovom stalnom nastojanju za inovacijama.

Motor 650ex bogat je istim značajkama kao i drugi B&S motori za kosilice s mehaničkim regulatorom, rasplinjačem s dovodnim plovkom, rukavcima od lijevanog željeza i integriranim ciklonskim pročistačem zraka za dodatnu zaštitu motora od krhotina.

Sve gore navedene značajke igraju vitalnu ulogu u očuvanju motora od trošenja i habanja i ozbiljno smanjuju potrebu za održavanjem.

Ovo bi, kao i svi Briggs & Stratton motori, prosječnom stambenom korisniku trebalo trajati desetljećima.

Kako biste maksimalno iskoristili motor, preporučujemo da mijenjate ulje svakih 100 sati korištenja. Tako bi motor radio glatko, bez problema.

Iako je ova kosilica samohodna, motor ima snagu od 150 cc, što je čini dovoljno snažnom da osigura ne samo izvrstan rez, već i da pomaže vući lagani okvir Murray kosilice od 42 cm bez puno napora na svim vrstama terena.

Serija 625ex također ima okretni moment od 6,25, što mu daje pojačanje potrebno za neravne dijelove i neravan teren koji osigurava ravnomjerno košenje trave.

Brzo pokretanje motora kosilice

Motor ima funkciju brzog pokretanja koja osigurava sustav bez punjenja, bez povlačenja čoka koji pokreće motor gotovo odmah.

Kosilicu ćete moći pokrenuti nakon najviše 2 do 3 povlačenja.

Ako ne možete pokrenuti ovaj motor nakon 3 povlačenja, provjerite podmazivanje uljem.

Hladno vrijeme također može uzrokovati da povučete više od 3 puta da biste pokrenuli motor i ako je to slučaj, nakon što se motor pokrene, trebao bi nastaviti raditi bez daljnjih problema – ako (u vrlo malo vjerojatnom slučaju) ne, tada ćete najvjerojatnije imate neispravan motor koji će biti pokriven vašim jamstvom.

Rezno kućište 3 u 1

Već smo spomenuli važnost reznog kućišta na kosilici.

Bez obzira na to koliko je motor dobar, postaje gotovo besmisleno ako je rezno kućište lošije.

To je razlog zašto kosilice Murray imaju neke od najizdržljivijih reznih kućišta za stambene kosilice.

Razlog zašto vjerujemo da je ovaj visoki kotač s plinskim pogonom od 42 cm najbolja sveobuhvatna kosilica Murray uglavnom je zbog toga što je to rezno kućište 3 u 1.

Ova praktična značajka omogućuje korisniku brzu promjenu s malčiranja na bočno ili stražnje izbacivanje.

Nema većih promjena s reznim kućištem kosilice Murray s visokim kotačima od 42 cm (pregledano gore) osim 3 načina rezanja, što korisniku pruža veću fleksibilnost.

S ovim reznim kućištem 3 u 1 dobivate značajke malčiranja i bočnog izbacivanja s dodatnom mogućnošću prebacivanja na način rada stražnje vreće za automatsko prikupljanje pokošene trave.

Promjena na bilo koji od 3 načina rezanja je jednostavna; možete promijeniti način reznog kućišta jednostavnim povlačenjem prikladno postavljene poluge.

Prednost mogućnosti mijenjanja načina rada sa stražnjim i bočnim izbacivanjem je mogućnost ravnomjernog rasprostiranja pokošene trave po travnjaku putem bočnog izbacivanja, ako želite zadržati pokošenu travu na tlu kao izvor bogatih hranjivih tvari ili želite ga spremiti na stražnjoj strani radi lakšeg odlaganja.

Značajka stražnje vreće vrlo je korisna za pojedince koji ne vole raširiti ostatke (trave) po tlu i traže prikladan način da ih besprijekorno skupe.

Stambena namjena

Rezno kućište od 42 cm savršeno je za prosječan stambeni travnjak.

Međutim, dok stroj ima snažan motor, mala paluba se ne preporučuje za parcele veće od jednog hektara. Za veće travnjake ili komercijalnu uporabu potrebna vam je kosilica s nešto većom snagom i zahvatom te većim reznim kućištem.

Iako još uvijek preporučamo malčiranje i bočno izbacivanje s vremena na vrijeme, kako biste tlu osigurali bitne hranjive tvari, koje mogu produbiti korijen trave, čineći je zdravijom.

Naravno, kao što smo ranije spomenuli, preporuča se kositi travu kada je suha, a ne u mokrim uvjetima jer to može utjecati na kvalitetu rezanja trave, kao i pogoršati kvalitetu noževa što utječe na performanse.

Ali ako to ipak želite, isprobajte način bočnog pražnjenja. Na taj način vaša paluba ne bi postala nered, a kosilica bi bila sasvim u redu, iako se to ne preporučuje iz gore navedenih razloga.

Pogonski sustav guranja

Sustav gurajućeg pogona zapravo je onaj o kojem se gore govorilo. Dobivate dva načina pogona, pogon na prednje kotače i pogon na stražnje kotače.

Za normalnu uporabu idealno bi bilo koristiti prednje kotače, što omogućuje veću mobilnost.

Ali ako se želite uhvatiti u koštac s neravnim terenima kao što su uzbrdice, pogon na stražnje kotače bio bi korisniji – uz pomoć većeg stražnjeg kotača. Pogon na stražnje kotače također je vrlo zgodan kada tijekom košnje koristite način pražnjenja stražnje vreće.

Ovdje su neke od korisnih funkcija pogona za guranje dostupnih u nizu kosilica Murray pregledanih na ovoj stranici:

 1. Zapornica, koja je samo metalna šipka, koju stišćete uz ručku kada pokrećete kosilicu kako biste uključili pogonski sustav.
 2. Poluga koju guraš palcem.
 3. Poluga koju stisnete uz ručku, nešto poput ručne kočnice na biciklu.
 4. Ručka koju gurnete naprijed za povećanje brzine ili otpustite pritisak za smanjenje brzine.

Koristite pogon s polugom ako se trebate kretati naprijed-natrag, što je idealno za rezanje trave u blizini biljaka i drveća ili zidova itd.

AgroPower Vrtni alati i strojevi

Za normalnu uporabu, kontrola pogona za zatezanje bila bi korisnija i optimalna je za korištenje na široko otvorenim područjima.

Pogonski sustav je nedvojbeno najvažnija značajka kosilice za pružanje jednostavne upotrebe operateru i omogućava kosilici da ostane u postojanom glatkom kretanju bez obzira na teren.

Potpuna kontrola nad pogonskim sustavom omogućuje vam podešavanje brzine motora tako da radi na optimalnoj razini, bez preopterećenja.

Dodatne mogućnosti

Murray 105cm kabriolet 3 u 1, koji se često prodaje kao Murray 105cm plinska kosilica s visokim kotačima, ima još nekoliko značajki koje zaslužuju spomenuti.

Ova kosilica ima prednje kotače od 18cm i stražnje kotače od 28cm koji pružaju bolju upravljivost i trakciju na brdima i neravnim terenima od standardnih kosilica s niskim kotačima.

Kosilica ima dvorazinski sustav podešavanja visine sa 6 položaja rezanja. Ovo omogućuje korisniku podešavanje visine rezanja dvaju kotača odjednom – tako da pojedinačno podešavanje kotača nije potrebno.

Kao i ostale Murray kosilice recenzirane na ovoj stranici, 105cm 3 u 1 kabriolet dolazi s dvogodišnjim ograničenim jamstvom koje savjetujemo svakom vlasniku Murray kosilice da pročita.

Također vam preporučujemo da prođete kroz Priručnik za rukovanje prije nego počnete koristiti ovu kosilicu.

Pažljivo čitanje priručnika osigurat će vam da poduzmete ispravne korake potrebne za optimalan rad i dugotrajnu brigu o vašoj kosilici. To ne samo da će rezultirati daleko boljom upotrebom, već će i produžiti vijek trajanja kosilice.

Dakle, što imamo za reći o tome?

Isplati li se ova kosilica?

Murray kabriolet 3 u 1 od 42 cm (također poznat kao Murray 42 cm plinska kosilica s visokim kotačima) slična je Murray kosilici s visokim kotačima od 42 cm o kojoj smo gore govorili.

No zbog nekih dodatnih značajki kao što su bolji i snažniji motor, sustav pražnjenja stražnje vreće, bolji regulator visine rezanja, ovo je nešto bolja kosilica.

Rekavši da viša cijena (obično oko 100 eura) kabrioleta u usporedbi sa standardnim visokim kotačem znači da je to stvarno bolja opcija za one korisnike koji trebaju opciju stražnje torbe.

Stoga svakako provjerite oboje prije donošenja odluke. Oba su vrlo konkurentne cijene, tako da ni s jednim ne možete pogriješiti.

Možete jednostavno pokositi oko ½ jutra travnjaka bez ikakvih problema, ali sve preko 1 jutra vjerojatno je previše za ovu šetnju.

Plinska kosilica Murray s 105cm visokim kotačem 3-1 ravnomjerno kosi travu, čak i na neravnim i brdovitim terenima.

Tablica usporedbe

MotorBriggs & StrattonBriggs & StrattonBriggs & Stratton
Serija motoraSerija 500e™ OHVSerija 450™ OHVSerija 625ex
Ocjena zakretnog momenta5.004.506.25
Sustav pokretanjaPripremi i povuciPripremi i povuciPripremi i povuci
Zapremina motora (cc)140125150
Bočno pražnjenjeDaDaDa
Sposobnost malčiranjaDaDaDa
Pražnjenje stražnje vrećiceNeNeDa
Pozicije rezanjaPet položajaPet položajaŠest položaja
Širina rezanja (cm)42 cm42 cm42 cm
Veličina palube (cm)42 cm42 cm42 cm
Širina prednjeg kotača (cm)777
Širina stražnjeg kotača (cm)12811
Vrsta pogonaGurnutiGurnutiGurnuti
RučkaStandardStandardStandard
Jamstvo2 godine ograničeno2 godine ograničeno2 godine ograničeno

Zaključak

Nadamo se da nakon čitanja ove recenzije sada znate zašto smo odabrali ove 3 Murray kosilice kao naše najbolje odabire.

Provjerite gornju usporednu tablicu kako biste dobili jasnu ideju koja je kosilica Murray pravi izbor za vas ako mislite da ovi strojevi odgovaraju vašim potrebama travnjaka.

U procesu dovršavanja naše recenzije ovih Murray kosilica za travu otkrili smo da tvrtka zapravo proizvodi prilično dobre kosilice za travu koje imaju snažan udarac, izdržljive su i koje mogu ponosno stajati uz bilo koji drugi kućni stroj.

-13%
Original price was: 204.00€.Current price is: 178.00€.
-13%
Original price was: 191.00€.Current price is: 167.00€.
289.00
-10%
Original price was: 1,022.00€.Current price is: 919.00€.
195.00

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.